pierogi z grzybami i kasza gryczana

Składniki: farsz: 2 szklanki kaszy gryczanej 2 czubate garści suszonych podgrzybków 3-4 średnie cebule sól, pieprz olej do smażenia 1 jajko Ciasto: 0,5 kg mąki 1 jajko ciepła woda Sposób wykonania: Zobacz więcej
Pierogi z kaszą gryczaną, pieczarkami i grzybami Przepis pochodzi z: Wegetarianizm - przepisy kucharskie | Zwegowani.pl Pierogi z kaszą gryczaną, pieczarkami i grzybami Przepis na pierogi z grzybami. Zobacz więcej
wystarczających tylko na te 20 pierogów, ponieważ nie jestem pewna ile mogłoby to być, dodatkowo kto lepi tylko tyle? :) Składniki Ciasto na ok. 80 pierogów 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka Zobacz więcej
W tym roku pierwszy raz na wigilijną kolację postanowiłam przygotować pierogi z kaszą gryczaną i grzybami. Do tej pory żelaznym gwoździem programu były te z kapustą. Muszę przyznać, że nadziane kaszą Zobacz więcej
Jak wspomniałem w poprzednim wpisie, mam dla Was dwa przepyszne farsze do pierogów. Powodują one, że Wasze pierogi wespną się na zupełnie nowy kulinarny poziom i pozytywnie zaskoczą Waszych Zobacz więcej
1 szklanka wrzącego mleka Farsz grzybowo-grzyczany: 200 g kaszy gryczanej (ugotowanej) 2-3 łyżki suszonych grzybów 1 cebula 2 łyżki oleju Porowa okrasa: 1 duży por 2 łyżki oleju szczypta soli i cukru Zobacz więcej
Czytelników ze wschodniej Polski pierogi z kaszą gryczaną raczej nie zdziwią gdyż z tego, co mi wiadomo pochodzą właśnie z tych regionów naszego kraju. Ja przygotowuję je z grzybami i z tymiankiem. W Zobacz więcej
Kolejny już raz prezentuję Wam moje najnajulubieńsze połączenie. Kasza gryczana i grzyby. Bardzo świąteczne i leśne smaki ale smakują o każdej porze roku ;) Do farszu wykorzystałam kaszę gryczaną z Zobacz więcej
Bardzo lubię kaszę gryczaną, dlatego używam jej również do pierogów. Połączona z duszoną cebulką, suszonymi grzybami i ziołami jest wspaniałym nadzieniem do pysznych pierożków. Pierogi z kaszą Zobacz więcej
, tak zaczęłam... połowę grzybków obgotowałam, a w międzyczasie pokroiłam sobie cebulkę, czosnek i podsmażyłam z resztą umytych i osuszonych grzybów na masełku. Mhmmm...zapach obłędny...uwielbiam go Zobacz więcej
Na Wigilię zazwyczaj podajemy z mamą pierogi z kapustą i grzybami, jednak smaczną odmianą są także pierogi z kaszą gryczaną. W tym roku mam dla Was wersję z dodatkiem grzybów, aczkolwiek w przyszłym Zobacz więcej
Właśnie zorientowałam się, że na moim blogu wśród blisko 200 przepisów nie ma ani jednego na pierogi( jakiekolwiek!), które są w czołówce moich ulubionych dań. Muszę zatem koniecznie to zmienić:) Zobacz więcej
Wczoraj w relacji z warsztatów kulinarnych wielkopolskich blogerów wspomniałam o tych pierogach. Przepis powstał spontanicznie, jak tylko zobaczyliśmy na stole ugotowaną kaszę gryczaną i grzyby. Zobacz więcej
Pierogi to ulubiona wigilijna potrawa w naszej rodzinie i zdarza się, że są przygotowywane w setkach sztuk. Tradycyjnie lepimy wersję z kapustą i grzybami, ale połączenie grzybów i kaszy gryczanej na Zobacz więcej
Pierogi to obok makaronu coś, czego przez długie lata nie robiłam. Po pierwszym nieudanym razie doszłam do wniosku, ze nie umiem i nie będę siędenerwować. Ale kiedyś sama sobie nadepnęłam na ambicję i Zobacz więcej
Pierogi to obok makaronu coś, czego przez długie lata nie robiłam. Po pierwszym nieudanym razie doszłam do wniosku, ze nie umiem i nie będę siędenerwować. Ale kiedyś sama sobie nadepnęłam na ambicję i Zobacz więcej
Trochę pracochłonne jeśli chodzi o farsz, ale nieziemsko pyszne pierogi! Zrobione trochę na włoską nutkę. Farsz można przygotować dzień wcześniej. Składniki ciasto na pierogi z tego przepisu Zobacz więcej
. Tradycyjnie na moim stole pojawią się smażone pierogi z kapustą i grzybami, które dla mnie są wyjątkowe itylko tego dnia smakują tak dobrze. Jednak w tym roku postanowiłam nieco wzbogacić świąteczne Zobacz więcej
Po raz pierwszy jadłam pierogi z kaszą gryczaną na warsztatach w City Solei i jestem pod wielkim wrażeniem! Przepis na ciasto jest niby zwyczajne, jednak zawartość wrzącego mleka w cieście jest tak Zobacz więcej
LISTA ZAKUPÓW: Ciasto na pierogi (około 50 pierogów): -pół kilo mąki -szczypta soli -szklanka wody -2 łyżki oleju -sól, pieprz Farsz na pierogi ruskie: -kostka twarogu półtłustego -5 ziemniaków Zobacz więcej