pierogi z jagodami i serem

Wszędzie jagodzianki, a u mnie pierogi! Z serem i jagodami. Takich jeszcze nie robiłem, ale odkryliśmy z rodziną że bardzo nam przypadły do gustu i dziś na obiad znów były; polane śmietaną osłodzoną Zobacz więcej
« Fioletowe racuchy jagodowe Pierogi z jagodami i serem Oprócz pierogów z samymi jagodami (przepis pokazywałam tutaj) bardzo lubię tez pierogi z białym serem na słodko i ich dodatkiem. Składniki: Zobacz więcej
W moim domu pierogi goszczą bardzo często, tym razem postanowiłam zrobić z serem i jagodami. Są bardzo smaczne, idealne dla miłośników sera i jagód. Składniki: Ciasto: 1 kilogram mąki pszennej 2 Zobacz więcej
Jagód u nas w lesie ponoć mało i chętnych do ich zbierania jakoś nie widzę wielu :) nawet mój największy dostawca jagód w tym roku też coś mnie zaniedbuje, ale na małe co nieco wystarczyło :) Pierogi Zobacz więcej
Pierogi z serem i jagodami Pierogi z serem i jagodami to dwa w jednym. Jeśli ktoś lubi pierogi z jagodami, albo z serem to te na pewno też będą mu smakować. Polane stopionym i przyrumienionym masłem Zobacz więcej
Jakiś czas temu mogliście przeczytać i tutaj i nafacebooku, że byłam na "jagodobraniu". Z zebranych jagód powstała zupa jagodowa oraz pierogi z jagodami i serem, pozostałość zbiorów została zamrożona. Zobacz więcej
Pierogi z jagodami i serem to nasz ulubiony letni obiad. Oczywiście zaraz po klasycznych pierogach z samymi jagodami. Mimo, że w tym roku jagód w naszych lasach niewiele, to na pierogi udało się Zobacz więcej
Pierogi z serem pewnie znają i uwielbiają wszyscy. Na samą myśl o pierogach z jagodami polanych śmietanką oblizuje się nie jedna buzia. A łącząc te dwa nadzienia otrzymamy pyszny letni obiad na Zobacz więcej
Małe, czarne, pyszne i zdrowe – mowa oczywiście o jagodach. Uwielbiam te owoce zawsze staram się najeść nimi na zapas, bo sezon jagodowy trwa bardzo krótko. Są idealne na surowo – tylko z dodatkiem Zobacz więcej
Lato nieubłaganie się kończy, wraz z końcem lata kończą się sezonowe owoce, które tak uwielbiam. Mogłabym w tym okresie jeść na okrągło owoce ze śmietaną, ale nie wszyscy popierają moje upodobania, Zobacz więcej
się działo! A biorąc pod uwagę fakt, że za oknem temperatury iście późno wiosenne, zapraszam Was na pierogi jagodowo-serowe. Nigdy ich nie odmówię, zawsze będę miała ochotę na dokładkę. Macie tak Zobacz więcej
Pogoda strasznie się popsuła. Bardzo silny wiatr, burza, deszcz. Czy to już jesień? :( Na osłodę tego chłodnego poranka typowe comfort food czyli pierogi. W trochę ulepszonej wersji :) Orkiszowe Zobacz więcej
Zrobiłam dziś na obiad pierogi. Myślałam, że coś zostanie i będę miała jutro pyszne śniadanie aaa tu miłe rozczarowanie pierogi rozeszły się jak świeże "bułeczki" :) Pełnoziarniste pierogi z jagodami Zobacz więcej
składniki na ciasto pierogowe: ok. 280 g mąki 125 g wody 1 jajko 10 g oleju wykonanie: Z podanych składników wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto. Cienko rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką krążki. Zobacz więcej
Jagodowy szał trwa w najlepsze! Dlatego też proponuję Wam, jedne z naszych ulubionych pierogów (zaraz po pierogach z truskawkami ;-)) PIEROGI Z JAGODAMI! Przepis na ciasto pierogowe te co zawsze. Jest Zobacz więcej
Pierwszy raz robiłam takie pierogi. Zawsze pierogi były z samymi jagodami. Wyszły pyszne, delikatniutkie. Trochę trudno się je lepi, ale smak jest warty włożonego trudu. Pierogi podajemy ze śmietaną Zobacz więcej
Pierogi z jagodami lubborówkami... kto ich nie lubi... ciasto na pierogi z żółtkami: 300 g mąki pszennej „00”, 5 żółtek, 20 ml oleju rzepakowego, 1 łyżeczka od kawy soli, ciepła woda – około 70 ml, Zobacz więcej
Cook Yourself 2012-2014 Wszystkie zdjęcia i teksty są własnością autorki blogu. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie, bez wiedzy i zgody autorki blogu, jest zabronione. Zobacz więcej
Rozrzucanie zdjęć na trzy nośniki skutkuje notorycznym zdziwieniem, kiedy otwieram folder i widzę coś, czego po pierwsze nie pamiętam, a po drugie głowy sobie nie dam uciąć, że to w ogóle kiedyś Zobacz więcej