pierogi z kapustą i grzybami

{{headerMessage}}
Pierogi z kapustą i grzybami polane smażoną cebulką to danie smaczne i doskonałe, dlatego też warto się nim cieszyć nie tylko od święta. przejdź do przepisu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi z kapustą i grzybami zawsze znajdują się na naszym wigilijnym stole, ale czasami przygotowujemy je na obiad w dni powszednie. Popijane gorącym barszczem smakują wybornie! CZYTAJ WIĘCEJ I Zobacz więcej
{{headerMessage}}
PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI W moim rodzinnym domu nie jadasiętakich pierogów. Jak pisałam Wam kilka lat temu,tradycyjnie robi się pierogi ze słodką kapustą, jednak wychodząc za mąż, poznałam wiele Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi z kapustą i grzybami to mój debiut :D Potrzebne składniki: kapusta kwaszona, grzyby suszone, jajko, masło, sól, pieprz, jajko, cebula, mąka, olej, śmietana Sposób wykonania: Cebulę przesmażamy Zobacz więcej
gorsky
gorsky Obserwuj blogaObserwujesz bloga
GORSKY GOTUJE
pierogi z kapustą i grzybami...

pierogi z kapustą i grzybami... 195

3
{{headerMessage}}
FARSZ: 0.5 kg kapusty kiszonej 1 opakowanie pieczarek 3 łyżki suszonych grzybów olej rzepakowy do smażenia 2 łyżki masła 1 ząbek czosnku 1 cebula sól, pieprz świeżo zmielony 1/ Suszone grzyby moczymy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi z kiszonej kapusty i grzybków suszonych Pierogi ostatnio dosyć często są na moim stole :) Ciasto na pierogi: maka tortowa 500 gram woda gorąca 1 szklanka 1 jajko sól do smaku Farsz: Zobacz więcej
Chillijemy
Chillijemy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Chillijemy
Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami 117

1
{{headerMessage}}
Moje ulubione pierogi :) Chyba nic więcej dodawać nie muszę :) Pierogi z kapustą i grzybami zdecydowanie kojarzą mi się z Bożym Narodzeniem :) Najlepsze są na drugi dzień - podsmażone :) Składniki na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi z kapustą i grzybami to pierwsza potrawa, która zawsze gości na moim stole wigilijnym odkąd sięgam pamięciom. Ciasto składa się jedynie z samej mąki oraz wody z dodatkiem odrobiny soli, jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Takie pierogi smakują tylko w Wigilię.Oczywiście nie może ich zabraknąć na wigilijnym stole.Wyjątkowy smak i zapach postnych pierożków z olejem i cebulką...polecam sprawdzony przepis na ciasto i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wszystkie proporcje podaję na oko :) mąka ok 1 kg ciepła woda ok 2 łyżki masła Ciasto wyrabiać i delikatnie dolewać ciepłej wody. Powinno być pulchne ale nie za mokre :) Farsz: około 2 kg kiszonej Zobacz więcej
gaita
gaita Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Katalog smaków
Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami 52

0
{{headerMessage}}
Pierogi wigilijne... do barszczu. Pozycja obowiązkowa 24 grudnia, prawda? Składniki, których będziemy potrzebować: ciasto na pierogi: mąka 30 dkg 2 jajka woda 200- 300 ml szczypta soli farsz: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie wiem jak dla was, ale dla mnie – Świąt Bożego Narodzenia nie ma bez pierogów z kapustą i grzybami. Lepienie nie jest takie straszne jeśli przygotujemy sobie wcześniej niekończącą się playlistę ;) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mam w zamrażarce troszkę zamrożonych grzybów, idealne jak złapie ochota na pierogi z kapustą i grzybami.... pycha Składniki na ciasto3 szklanki mąki pszennej szklanka gorącej wody łyżeczka soli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Klasyk wigilijny. Pyszny i niezastąpiony. Kilka prawd o pierogach z kapustą i grzybami: 1. Najlepsze robi babcia. I już. 2. Najlepsze są odsmażane /na maśle!/. 3. Im więcej grzybów tym lepiej /idealna Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi z kapustą i grzybami Farsz 30 g suszonych grzybów, 300 g kapusty kiszonej, 1 cebula, garść suszonych grzybów, 1 listek laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego, olej do smażenia. Ciasto 2,5 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tym razem przepis na dobrze doprawione pierogi z kapustą i grzybami. Jadane przeze mnie nie tylko w święta :) Ciasto: 0,5 kg mąki szklanka gorącej wody szczypta soli łyżka oleju Mąkę wsypujemy do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1 jajko 2-3 łyżki oleju sól Na farsz: 1 kg kapusty kiszonej - najlepiej domowej roboty 1 duża cebula 1 garść suszonych grzybków pieprz sól (opcjonalnie ponieważ myślę, że kapusta jest wystarczająco Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi z grzybami polubiłam stosunkowo niedawno- zraziły mnie często gotowe pierogi dostępne w garmażeryjnych sklepach, przesolone i z wyczuwalnym nadmiarem pieprzu. Nie przepadam również za zmieloną Zobacz więcej