pierogi z kapustą i pieczarkami

Wigilijne danie Składniki ciasto: 0,5 kg mąki 1 jajko sól ok. 1 szklanka wrzątku (ile mąka zabierze) łyżka oleju farsz: 80 dkg kapusty kiszonej 50 dkg pieczarek 3 duże cebule … Czytaj dalej Pierogi z Zobacz więcej
600g kapusty kiszonej 350g pieczarek 500g mąki 2 cebule ciepła woda sól pieprz liść laurowy 3 ziarenka ziela angielskiego olej Kapustę kiszoną płuczę, odsączam i gotuję w niewielkiej ilości wody wraz Zobacz więcej
FARSZ: - 700 g pieczarek - 1,5 kg kapusty kiszonej - 1 cebula cukrówka - przyprawy wg uznania - 1 jajko - łyżka bułki tartej - 2 kostki rosołowe CIASTO: - 1 kg mąki - 0,75 l mleka - szczypta soli - 2 Zobacz więcej
oraz mąkę wg uznania. Farsz: - 1 kg pieczarek, - 0,5 kg kiszonej kapusty (należy ja pokroić, odgotować i doprawić wg uznania). Tak samo jak przy krokietach pieczarki należy zetrzeć na tarce i Zobacz więcej
WITAM! Po uszkach przyszedł czas na pierogi. Te akurat nadziane są kapustą i pieczarkami - ale równie dobrze można dodać suszone grzyby. Zapraszam! SKŁADNIKI! na 65 pierogów (średnia ok 7,5cm) 500g Zobacz więcej
Dzisiaj pierogi ze świeżej kapusty . Bardzo je lubię , są wyjątkowo delikatne . Dodaje do nich malo dodatków ponieważ zagłuszyły by właściwy smak kapusty. Są też trudniejsze do zlepiania , ale smak Zobacz więcej
Obowiązkowa potrawa na wigilijny stół : pierogi z kapustą i pieczarkami . Idealny dodatek do smażonej rybki , ciasto miękkie , elastyczne i bardzo pyszne . Nadzienie zrobione na podstawie kapusty z Zobacz więcej
Dzisiaj mamy dla Was jeszcze jedną propozycję na święta – pierogi z kapustą i pieczarkami Składniki na ciasto: - 1 kg mąki - 500 ml ciepłej wody - 1/3 szklanki oleju - 1 jajko - szczypta soli Zobacz więcej
Prawie wigilijne, co? :) Nie będzie jakiegoś wielkiego wstępu, bo chyba każdy je jadł, ale większość na pewno nie lubi ich lepić. Ja przynajmniej zaliczam się do tej grupy. Zlepianie pierogów to istna Zobacz więcej
Oto moje pierogi z kapustą kiszoną i pieczarkami. Idealne nie tylko na Wigilię, ale również na co dzień. Moja mama dawniej przyrządzała je z grzybami leśnymi, więc jeśli tylko macie do takowych Zobacz więcej
Ciasto na pierogi: 4 szklanki maki pszennej 1.5 szklanki wrzącej wody szczypta soli 1 łyżka oleju lub masła Mąkę i sól wsypać do miski, dodać olej/masło, zaparzyć wrzątkiem i wyrobić na gładkie ciasto Zobacz więcej
Pierogi to proste, polskie danie, mające wielu zwolenników. Dzisiaj zapraszam na pierogi z kapustą i pieczarkami. Pierogi z kapustą i pieczarkami są idealną alternatywą dla wykonanych w ten sam sposób Zobacz więcej
się zastanawiam, czy nie założyć jakiejś małej, trzybeczkowej manufaktury wgarażu izostać kapuścianym Rockefellerem Ztej kapusty zrobiłam pierogi zdodatkiem pieczarek. Nie wyszły może takie jak te, Zobacz więcej
Składniki: ciasto na pierogi: 0,5kg mąki letnia woda - około 2 szklanek 2 łyżki oleju sól farsz: 7 dużych pieczarek duża cebula 200 g kapusty kiszonej sól, pieprz Przygotowanie: ciasto: Do mąki Zobacz więcej
oraz mąkę wg uznania. Farsz: - 1 kg pieczarek, - 0,5 kg kiszonej kapusty (należy ja pokroić, odgotować i doprawić wg uznania). Tak samo jak przy krokietach pieczarki należy zetrzeć na tarce i Zobacz więcej
Składniki: Ciasto: 500g mąki pszennej, 100g masła, 80g świeżych drożdzy lub 25g suszonych drożdży, 250ml ciepłego mleka, 1/2 łyżeczki soli, szczypta cukru, jeżeli będzie się używało świeżych drożdży. Zobacz więcej
Już nie mogę doczekać się Świąt. Dlatego z radością przeglądam książki kucharskie, wyszukuje interesujące przepisy i zabieram się do testowania nowych potraw. Zaczynamy od kruchych pierożków z Zobacz więcej
Od kiedy spróbowałam pierogów w wersji pieczonej, wiem, że będą się one pojawiać często na naszym stole. Łatwe i szybkie w przygotowaniu tak jak tradycyjne, za to w smaku zdecydowanie bogatsze. Zobacz więcej
Pierogi... Każdy lubi inne - jedni wolą z owocami, inni ruskie, inni z mięsem. Mam w domu pierogożercę, który od kilku tygodni nie jada mięsa i białej mąki... Temat pierogów na obiad wracał Zobacz więcej
Mam w domu pierogożerców. Sztuk trzy. Plus ja, to już daje całkiem niezły wynik. Nie wiem ile czasu będę musiała stać przy blacie, kiedy chłopcy już dorosną, skoro teraz potrafią zjeść po kilkanaście Zobacz więcej