pierogi z kartoflami

Składniki: Ciasto: 3 jajka,6 szklanek mąki,woda,sól. Farsz: 10 ziemniaków,4 cebule,250 g twardego,żółtego sera,100 g masła,sól Przygotowanie: Kartofle obrać i ugotować w osolonej wodzie.Cebulą drobno Zobacz więcej
niewielkie kawałeczki.(Nóż,którym kroimy maczać w wodzie,wtedy ciasto nie będzie się kleiło).Pierogi wkładać delikatnie na wrzącą osoloną wodę.Jak wypłyną,gotować jeszcze ok.2 min.Podawać z masłem Zobacz więcej
elik
elik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
eli gotowanie
Pierogi ruskie mojej mamy

Pierogi ruskie mojej mamy 60

0
Pierogi ruskie to takie pierogi o których Rosjanie mówią polskie. Jak zwał tak zwał, grunt że są smaczne. Z racji mojego stażu kulinarnego spotkałam co najmniej kilka przepisów na te pierogi. Jednak , Zobacz więcej
– z mięsa można zrobić pierogi lub gołąbki. Grzyby zostawić do zupy. Kartofle obrać, pokroić w kostkę, ugotować w lekko osolonej wodzie. Grzyby pokroić. Do przecedzonego wywaru dodać ugotowane Zobacz więcej
Kathy25
Kathy25 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zmyslsmaku
Ruskie pierogi

Ruskie pierogi 76

0
składniki razem wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Przygotować ciasto na pierogi. Wsypać mąkę do miski, dodać sól i wlewać stopniowo gorącą wodę lub mleko. Wyrobić. Rozwałkować dość cienko. Zobacz więcej
Pierogi leniwe nie są częstym gościem na moim stole (pewnie dzięki mojemu mężowi, który zjada wszystkie ziemniaki, jakie tylko są w domu). Ale czasem i mąż ma dość ziemniaków, a z ugotowanymi Zobacz więcej
Sałatka ziemniaczana | Po Prostu Gotuje Search for: Po Prostu Gotuje Łatwe gotowanie 20 października 2015 Basia sałatki, ziemniaki Leave a comment Sałatka ziemniaczana Jesienią jakoś bardziej mi Zobacz więcej
około 250 ml ciepłej wody. Zagnieść. Ciasto nie powinno być twarde. Przykryć ściereczką i odstawić na 10-15 minut aby odpoczęło. Ziemniaki umyć (ewentualnie oskrobać, obrać), zetrzeć na średniej Zobacz więcej
lena88
lena88 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rhubarb Baby
Serowe kopytka z malinami

Serowe kopytka z malinami 109

1
Dla mnie zawsze i wszędzie było jasne-pierogi leniwe są tylko z twarogu, nie może się tam znaleźć ani gram ziemniaka. Koniec i kropka. Aż do wczoraj. Zaczęłam obierać kartofle machinalnie, kiedy byłam Zobacz więcej
Kluski białe i czarne to bardzo popularne dodatki do dań na Śląsku. Jednak poza tym nie robiono u nas nigdy tradycyjnie pierogów. Zastępowano je właśnie kluskami, knedlami etc. Stąd kluski z mięsem. Zobacz więcej
Pierogi ruskie to jedne z moich ulubionych pierogów. Mogę ich zjeść ogromne ilości. Po wyjeździe ziemniaczanym z Europlant i Chopin Vodka(o tej wyprawie przeczytacie tutaj), miałam między innymi zapas Zobacz więcej
Składniki: 200 g + 1 łyżka mąki, masło 125g + 50 g masła, 125 g białego sera,(kanapkowego), 150 g sera żółtego, 1 łyżka wody, 400 g fileta z kurczaka, 200 g grzybów, 1 cebula, szczypta soli, pieprz, Zobacz więcej
krowiego. Bo kto pije mleko, będzie kaleką. Ucierane ciasto bez jajek z borówkami i owsianą kruszonką Ciasto: 2 szklanki mąki (w tym pół szklanki gryczanej) 1 szklanka brązowego cukru szczypta soli Zobacz więcej
używam, jak i w sposobie przygotowywania potraw. Ale jest kilka takich zupełnie prostych dań, gdzie łączy się kilka zaledwie składników, które każdy zna, a do których z uporem i przyjemnością wracamy Zobacz więcej
płynu). Słone frytki, czipsyalbo paluszki. Ale też potrawy niekontrowersyjne,prawie bez smaku, za to pięknie zapychające mały brzuszek. Kluchy wszelkie i pierogi. Kartofle. Kotlety i klopsiki w Zobacz więcej
nie ma dnia bez kartofli. Frytki, placki, ziemniaki gotowane w całości, odsmażane, puree na różne sposoby, farsz do pierogów i gołąbków, kluski na 100 sposobów, babki ziemniaczane, sałatki, ziemniaki Zobacz więcej
Wczoraj od południa paliłam drewno w ognisku, żeby przygotować odpowiednią ilość popiołu do pieczenia ziemniaków :-) Gdy zaczęli zjeżdżać się pierwsi goście można było wkładać kartofle do ogniska. Zobacz więcej
, a przecież to takie wdzięczne do obróbki składniki. Poniżej podrzucam Wam kilka propozycji, na to jak wykorzystać ugotowane kartofle, które zostały nam z obiadu: KOPYTKA I KLUSKI Kopytka Zobacz więcej
, orkisz i pszenica. Pierogi dalej smakują wybornie, a są bogate w różne składniki mineralne. Ale nie oszukujmy się w pierogach i tak głównie chodzi o nadzienie-przynajmniej u mnie. Im go więcej, im Zobacz więcej