pierogi z kaszą gryczaną i boczkiem

{{headerMessage}}
Moje pierwsze pierogi z kaszą gryczaną z dodatkiem boczku i jajek. Nazywają się podobno Pierogi koszalińskie (wg książki Regionalne smakołyki, skąd jest przepis) i pochodzą z Pomorza. Ciasto: 40 dag Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi z kaszą gryczaną były dla mnie eksperymentem, ponieważ było to pierwsze danie z kaszą jakie spróbowałam od bardzo dawna. Właśnie po nim ją polubiłam i od tej pory gości u mnie znacznie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nadzienie pierogów z kaszą gryczaną i boczkiem odznacza się niecodziennym smakiem, który albo polubisz albo nie. My należymy do tej pierwszej grupy, która zajada się nimi przy każdej możliwej okazji. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogowo się zrobiło na blogu ostatnio. Tym razem pierogi z kaszą gryczaną, cebulką i boczkiem. Najlepiej smakują odsmażone. Składniki: 700g mąki pszennej 1 jajko ok. 2/3 szklanki ciepłej wody 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W wakacje miałam okazję próbować pierogów z mięsem i kaszą gryczaną. Szukając przepisu na takie pierogi napotkałam też przepis na pierogi z kaszą i boczkiem. Postanowiłam połączyć oba przepisy w jeden Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(z dodatkiem pieczarek) Nie jestem fanką kaszy, ale w tym wydaniu ją po prostu uwielbiam. A kaszę gryczaną jeść się powinno, bo wśród wszelkich rodzajów kasz, ta zawiera najwięcej białka o wysokiej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie umiem zaplatać warkoczy na pierogach! Może mnie ktoś nauczyć, proooszę? A jak na razie prezentuję może niezbyt urodziwe, ale na pewno smaczne pierogi z kaszą gryczaną i skwarkami. Pierogi z kaszą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
... Zatem, rzutem na taśmę... Pierogi na cztery poru roku - ZIMA! Skład na farsz: 3 torebki kaszy gryczanej, 150 - 200 g boczku wędzonego, 2 średnie cebule, sól, pieprz, majeranek (nie żałować!); Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi to obok makaronu coś, czego przez długie lata nie robiłam. Po pierwszym nieudanym razie doszłam do wniosku, ze nie umiem i nie będę siędenerwować. Ale kiedyś sama sobie nadepnęłam na ambicję i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi to obok makaronu coś, czego przez długie lata nie robiłam. Po pierwszym nieudanym razie doszłam do wniosku, ze nie umiem i nie będę siędenerwować. Ale kiedyś sama sobie nadepnęłam na ambicję i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś zapraszam na wiejskie pierożki, czyli pierogi z kaszą gryczaną boczkiem i twarogiem! Większość z Was zna ten klasyczny smak. Nie byłabym sobą gdybyś nie dorzuciła do tych pierożków czegoś od Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeśli nie jesteście przejedzeni pierogami po Świętach, zapraszam Was na pierogi z kaszą gryczaną, białym serem, boczkiem i cebulką. Niebo w gębie! Pierogi z kaszą jadłam pierwszy raz, chociaż Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w obrabianie zdjęć pierogów, zamieszczam więc najciekawsze efekty Składniki (na około 30 pierogów): Ciasto 2 szklanki mąki pszennej + do wałkowania 2 łyżeczki masła 1 jajko 3/4 szklanki gorącej wody Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sycące pierożki z boczkiem, kaszą gryczana, grzybami i cebulką oblane aromatycznym pietruszkowym masełkiem. Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 1 łyżka oleju 1/2 szkl wody 1/4 łyżeczki soli Farsz: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kasza gryczana to jedna z najbardziej znanychkasz. Wystarczy naprawdę niewiele, by wyczarować z jej dodatkiempyszne danie.Przepis na pierogi z farszem z kaszy gryczanej, białego sera i cebuli – to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zrobiłam pierogi z nadzieniem z kaszy gryczanej. Farszwyszedłnaprawdę wybitnie, można było go łychami jeść, nie czekając nawetna pierogi. Bazą dla farszu z kaszy gryczanej był wędzony boczek oraz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pamiętacie nasz szybki awaryjny obiad? Był tomakaron z serem na ostro. Ostatnio powstało coś podobnego, ale z kaszą. Okazuje się, że to także idealny farsz do pierogów! Ale jako samodzielne danie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi z kaszą gryczaną! Danie to jest świetną propozycją dla osób, które bardzo lubią pierogi. Pierogi te należą do tanich obiadów a niezwykle smacznych. Potrzebujemy: na ciasto: 2 szklanki mąki 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dwie przyjemności zamiast jednej. Może i dość, jak sentencjonalnie orzekłaby Babcia Bronia... Ciasto na pierogi już każdy umie sobie sam zrobić. Gdyby nie umiał, niech szuka w linkach (np. tu). Farsz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Macie czasem tak, że zrobicie za dużo farszu do pierogów lub nadzienia do kurczaka czy kaczki i nie wiecie co z nim zrobić? Tak było u mnie tym razem. Robiłyśmy z Mamą kaczkę nadziewaną kaszą gryczaną Zobacz więcej