pierogi z kaszą gryczaną i kapustą kiszoną

{{headerMessage}}
Jak już zabieramy się za klejenie pierogów to produkcja idzie pełną parą, ja robię nadzienia, a M. dzielnie wałkuje, wycina i skleja. Ja gotuję, pakuję, mrożę. Zrobiliśmy 6 rodzajów: z kaszą i kapustą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
30 grudnia 2012 by Caroline Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 jajko szklanki wody 1 łyżka oleju Sól Farsz: 1 woreczek kaszy gryczanej Kupiec 1 garść kapusty kiszonej 1 kiełbasa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Dodajemy odciśniętą ugotowaną kapustę,ugotowaną kaszę,mieszamy wszystko razem, doprawiamy do smaku. Odstawiamy do przestudzenia. Ciasto rozwałkować cienko,wykrawać kółka,nałożyć farsz,posklejać. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki na nadzienie: 1 kg kapusty kiszonej 3 marchewki 1 duża cebula pokrojona w kosteczkę 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 0,5 kg pieczarek 3 torebki kaszy gryczanej podpalanej pieprz, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(1) KUCHNIA CHIŃSKA(10) KUCHNIA CZESKA(5) KUCHNIA INDYJSKA(2) KUCHNIA MEKSYKAŃSKA(8) KUCHNIA NIEMIECKA(4) KUCHNIA OBU AMERYK(5) KUCHNIA WŁOSKA(11) KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA(13) KUCHNIE EGZOTYCZNE(9) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi z kaszą gryczana w mojej kuchni to nie jest nowość ale z dodatkiem białego sera robiłam dzisiaj pierwszy raz!:) Dodatkiem do kaszy zawsze u mnie była kapusta kiszona i smażona cebulka taką Zobacz więcej
{{headerMessage}}
I POMIDORACH Boże Narodzenie: BIGOS BIAŁA KIEŁBASA ZAPIEKANA Z PĘCZAKIEM I ŻURAWINĄ KARKÓWKA W SOSIE POMIDOROWYM ZRAZY Z MIĘSEM MIELONYM ŻEBERKA W WINIE Z BOCZKIEM I PIECZARKAMI Odrobinka słodyczy: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
chrupiące placki ziemniaczane z boczkiem i marchewką ciasto naleśnikowe Czebureki - instrukcja domowe naleśniki francuskie domowe tortille (ciasto) jabłka w cieście kluchy leniwe z patelni kluseczki z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witajcie:) Danie inspirowane szkolną stołówką na której dostawaliśmy ziemniaki z kaszanką i kapustą kiszoną. Dla miłośników pierogów z wszelakimi farszami! Na te najbardziej ulubione -świąteczne z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
smakuje jako dodatek do mięs, do ryb, ale również do kotletów sojowych czy pierogów z soczewicą albo już tak bardzo prosto do ugotowanej z pestkami i ziarnami kaszy gryczanej. Pamiętajmy, że kiszonki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ALFABETYCZNY SPIS TREŚCI-SŁONE 1 (OD A DO O ) ( ALFABETYCZNY SPIS TREŚCI - SŁODKIE ZNAJDUJE SIĘ TUTAJ) AROMATYCZNA OLIWA BIAŁA KIEŁBASA Z INDYKA BIGOS BIGOSIK BLINY BLINY OTRĘBOWE BOTWINKA BRIAMI Zobacz więcej
{{headerMessage}}
soli Farsz: 200 g kaszy gryczanej 1 łyżeczka masła 250 g kapusty kiszonej 2 duże cebule sól, pieprz masło klarowane Okraska: 1 duża cebula 1 mały kawałek kiełbasy lub wędzonki olej Kaszę ugotuj Zobacz więcej
{{headerMessage}}
octu. Bo takiego na occie nie lubię. Za to mam spiżarnię pełną kiszonych ogórków. Z powodzeniem możecie zastąpić ją wodą z kiszonej kapusty. To idealny dodatek, do pierogów, uszek, pasztecików i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo smaczny barszczyk ze świeżych buraków z dość intrygującym dodatkiem: sokiem z kiszonej kapusty. To świetny pomysł dla tych, którzy zapomnieli zrobić na te święta zakwas z buraków. Sok z kapusty Zobacz więcej
kuchniaslonia
kuchniaslonia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Słonia
Duszona kapusta kiszona

Duszona kapusta kiszona 1261

0
{{headerMessage}}
Mam dla Was dzisiaj dwa przepisy(właściwie trzy), które razem tworzą genialny obiad. Najpierw przygotujemy duszoną kiszoną kapustę z grzybami i boczkiem, a w następnym poście podam przepis na dwa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak wspomniałem w poprzednim wpisie, mam dla Was dwa przepyszne farsze do pierogów. Powodują one, że Wasze pierogi wespną się na zupełnie nowy kulinarny poziom i pozytywnie zaskoczą Waszych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1 szklanka wrzącego mleka Farsz grzybowo-grzyczany: 200 g kaszy gryczanej (ugotowanej) 2-3 łyżki suszonych grzybów 1 cebula 2 łyżki oleju Porowa okrasa: 1 duży por 2 łyżki oleju szczypta soli i cukru Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kapusta - podstawowe warzywo w kuchni polskiej. Wszystkim znane - bigos, kiszona, kapusta z grochem, kapuśniak, pierogi z kapustą. Słowem: kapusta ma sporo zastosowań. Ale można z niej wyczarować Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mogłabym spokojnie podać na spotkaniu z przyjaciółmi. My takie przekąski zawsze jadamy z sosem czosnkowym, tak też je podałam i tym razem. Składniki: na ciasto: 300-350 g mąki 220 ml wrzątku 1 jajko Zobacz więcej