pierogi z kaszą gryczaną i kapustą kiszoną

Jak już zabieramy się za klejenie pierogów to produkcja idzie pełną parą, ja robię nadzienia, a M. dzielnie wałkuje, wycina i skleja. Ja gotuję, pakuję, mrożę. Zrobiliśmy 6 rodzajów: z kaszą i kapustą Zobacz więcej
30 grudnia 2012 by Caroline Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 jajko szklanki wody 1 łyżka oleju Sól Farsz: 1 woreczek kaszy gryczanej Kupiec 1 garść kapusty kiszonej 1 kiełbasa Zobacz więcej
. Dodajemy odciśniętą ugotowaną kapustę,ugotowaną kaszę,mieszamy wszystko razem, doprawiamy do smaku. Odstawiamy do przestudzenia. Ciasto rozwałkować cienko,wykrawać kółka,nałożyć farsz,posklejać. Zobacz więcej
Składniki na nadzienie: 1 kg kapusty kiszonej 3 marchewki 1 duża cebula pokrojona w kosteczkę 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 0,5 kg pieczarek 3 torebki kaszy gryczanej podpalanej pieprz, Zobacz więcej
) grudzień(22) TRANSLATOR More Hide / Get this widget LICZNIK ODWIEDZIN TU ZAGLĄDAM... Just a Taste Kwestia Smaku W pewnej kuchni na Wyspach... Filozofia smaku Moje Wypieki White Plate U Karmel-itki. Zobacz więcej
Pierogi z kaszą gryczana w mojej kuchni to nie jest nowość ale z dodatkiem białego sera robiłam dzisiaj pierwszy raz!:) Dodatkiem do kaszy zawsze u mnie była kapusta kiszona i smażona cebulka taką Zobacz więcej
Chcę Wam zaproponować kilka przepisów na nadchodzące święta, smakowite kąski :) Wigilia: USZKA Z GRZYBAMI RYBA ZAPIEKANA W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM KARP PIECZONY Z WARZYWAMI PIEROGI Z KASZĄ JAGLANĄ I Zobacz więcej
pierogi z żółtym farszem ziemniaczano - serowym pierogi ze szpinakiem, twarogiem i żółtym serem placki ziemniaczane "Ciamalaga" placuszki bananowe (puszyste) placuszki budyniowe placuszki drobiowo - Zobacz więcej
Witajcie:) Danie inspirowane szkolną stołówką na której dostawaliśmy ziemniaki z kaszanką i kapustą kiszoną. Dla miłośników pierogów z wszelakimi farszami! Na te najbardziej ulubione -świąteczne z Zobacz więcej
smakuje jako dodatek do mięs, do ryb, ale również do kotletów sojowych czy pierogów z soczewicą albo już tak bardzo prosto do ugotowanej z pestkami i ziarnami kaszy gryczanej. Pamiętajmy, że kiszonki Zobacz więcej
DO PASZTECIKÓW FARSZ DO RUSKICH PIEROGÓW FILIPIŃSKI KURCZAK ADOBO FLAN CUKINIOWO - ZIEMNIACZANY FRANCUSKIE PODUSZECZKI Z KASZĄ GRYCZANĄ FRANCUSKO-RUSKIE GJUWECZ (DZIUWECZ ) KLASYCZNY GJUWECZ Zobacz więcej
soli Farsz: 200 g kaszy gryczanej 1 łyżeczka masła 250 g kapusty kiszonej 2 duże cebule sól, pieprz masło klarowane Okraska: 1 duża cebula 1 mały kawałek kiełbasy lub wędzonki olej Kaszę ugotuj Zobacz więcej
octu. Bo takiego na occie nie lubię. Za to mam spiżarnię pełną kiszonych ogórków. Z powodzeniem możecie zastąpić ją wodą z kiszonej kapusty. To idealny dodatek, do pierogów, uszek, pasztecików i Zobacz więcej
, pierogi z mięsem i kaszą gryczaną 1. Buraki wrzucić na wrzącą wodę i ugotować do miękkości (ok. 40 min). 2. W osobnym garnku zagotować 4 l litry wody. 3. Marchewki, pietruszkę i seler obrać, umyć i Zobacz więcej
Mam dla Was dzisiaj dwa przepisy(właściwie trzy), które razem tworzą genialny obiad. Najpierw przygotujemy duszoną kiszoną kapustę z grzybami i boczkiem, a w następnym poście podam przepis na dwa Zobacz więcej
Jak wspomniałem w poprzednim wpisie, mam dla Was dwa przepyszne farsze do pierogów. Powodują one, że Wasze pierogi wespną się na zupełnie nowy kulinarny poziom i pozytywnie zaskoczą Waszych Zobacz więcej
1 szklanka wrzącego mleka Farsz grzybowo-grzyczany: 200 g kaszy gryczanej (ugotowanej) 2-3 łyżki suszonych grzybów 1 cebula 2 łyżki oleju Porowa okrasa: 1 duży por 2 łyżki oleju szczypta soli i cukru Zobacz więcej
Kapusta - podstawowe warzywo w kuchni polskiej. Wszystkim znane - bigos, kiszona, kapusta z grochem, kapuśniak, pierogi z kapustą. Słowem: kapusta ma sporo zastosowań. Ale można z niej wyczarować Zobacz więcej
mogłabym spokojnie podać na spotkaniu z przyjaciółmi. My takie przekąski zawsze jadamy z sosem czosnkowym, tak też je podałam i tym razem. Składniki: na ciasto: 300-350 g mąki 220 ml wrzątku 1 jajko Zobacz więcej