pierogi z kaszą i grzybami

Po dłuższej przerwie wracam do dań regionalnych i swojskich. Pierogi z kaszą do takich dań należą. Czy to będzie kasza jaglana, gryczana, czy jęczmienna, to i tak wyjdzie nam bardzo lekkie zdrowe i Zobacz więcej
Delikatne . Tanie . Łatwe do zrobienia .Jeśli do ciasta dodamy kurkumy zrobią się wyjątkowo dekoracyjne . Czas :1 godzina Składniki : 2 szklanki mąki + mąka do posypywania 1,2 szklanka wrzącej wody Zobacz więcej
warsztatów: czyli mnie, Natalię-właścicielkę strony z jadalnym kwiatami i kiełkami http://www.fusiongusto.pl/ , Grażynę z bloga Grażyna gotuje. Pierogi z kaszą i grzybami były tak smaczne, że Zobacz więcej
Pierogi z kaszą i grzybami | degusto – przepisy smaczne i proste degusto – przepisy smaczne i proste Start Śniadania Obiady Przekąski Desery Świąteczne Zobaczyć Indie – konkurs Pierogi z kaszą i Zobacz więcej
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ostatnio dostałam odmojej mamy spory woreczek grzybów. Długo nie mogłam zdecydować się co znich zrobić. Dogłowy wpadł mi pomysł wykorzystania ich jako farszu napierogi z Zobacz więcej
Składniki: farsz: 2 szklanki kaszy gryczanej 2 czubate garści suszonych podgrzybków 3-4 średnie cebule sól, pieprz olej do smażenia 1 jajko Ciasto: 0,5 kg mąki 1 jajko ciepła woda Sposób wykonania: Zobacz więcej
Pyszne pierogi z nadzieniem z kaszy gryczanej i aromatycznymi suszonymi grzybami w delikatnym cieście. Podsmażone na maśle klarowanym, polecam. na ciasto 1 szklanka ciepłej wody 2 szklanki mąki Zobacz więcej
Pierogi z kaszą gryczaną, pieczarkami i grzybami Przepis pochodzi z: Wegetarianizm - przepisy kucharskie | Zwegowani.pl Pierogi z kaszą gryczaną, pieczarkami i grzybami Przepis na pierogi z grzybami. Zobacz więcej
Druga część pod hasłem pierogów. Słyszałam o farszu z kaszy gryczanej wiele dobrego, postanowiłam zrobić swoją wersję. Zamarzyły mi się grzyby, na szczęście mam jeszcze trochę suszonych grzybków Zobacz więcej
Święta zaczęły się u mnie wczoraj, kiedy to do domu zjechała babcia i postanowiła zaciągnąć wszystkie kobiety w domu do lepienia uszek. Udało mi się na szczęście od tego wymigać, a za to z Zobacz więcej
W tym roku pierwszy raz na wigilijną kolację postanowiłam przygotować pierogi z kaszą gryczaną i grzybami. Do tej pory żelaznym gwoździem programu były te z kapustą. Muszę przyznać, że nadziane kaszą Zobacz więcej
Bardzo polubiłam robienie pierogów (a kiedyś były dla mnie zmorą). Chciałam poeksperymentować z innym farszem, więc zaczerpnęłam inspirację z tradycyjnej kuchni polskiej, gdzie przygotowywało się Zobacz więcej
Jak wspomniałem w poprzednim wpisie, mam dla Was dwa przepyszne farsze do pierogów. Powodują one, że Wasze pierogi wespną się na zupełnie nowy kulinarny poziom i pozytywnie zaskoczą Waszych Zobacz więcej
1 szklanka wrzącego mleka Farsz grzybowo-grzyczany: 200 g kaszy gryczanej (ugotowanej) 2-3 łyżki suszonych grzybów 1 cebula 2 łyżki oleju Porowa okrasa: 1 duży por 2 łyżki oleju szczypta soli i cukru Zobacz więcej
Czytelników ze wschodniej Polski pierogi z kaszą gryczaną raczej nie zdziwią gdyż z tego, co mi wiadomo pochodzą właśnie z tych regionów naszego kraju. Ja przygotowuję je z grzybami i z tymiankiem. W Zobacz więcej
Kolejny już raz prezentuję Wam moje najnajulubieńsze połączenie. Kasza gryczana i grzyby. Bardzo świąteczne i leśne smaki ale smakują o każdej porze roku ;) Do farszu wykorzystałam kaszę gryczaną z Zobacz więcej
Mamy sezon na grzyby i trzeba to wykorzystać . Wszak las daje nam dużo możliwości kulinarnych mamy grzyby więc działamy. Ciasto na pierogi: mąka 300 g wrzątek 250 ml 1/4 łyżeczki soli Nadzienie: 200 Zobacz więcej
Bardzo lubię kaszę gryczaną, dlatego używam jej również do pierogów. Połączona z duszoną cebulką, suszonymi grzybami i ziołami jest wspaniałym nadzieniem do pysznych pierożków. Pierogi z kaszą Zobacz więcej
„Św. Jacku z pierogami, módl się do Boga za nami, żeby te pierogi cały rok na stole były i nas od głodu broniły” Jak głosi legenda pierogi zagościły na naszym stole dzięki przeorowi klasztoru w Zobacz więcej
, tak zaczęłam... połowę grzybków obgotowałam, a w międzyczasie pokroiłam sobie cebulkę, czosnek i podsmażyłam z resztą umytych i osuszonych grzybów na masełku. Mhmmm...zapach obłędny...uwielbiam go Zobacz więcej