pierogi z kaszą i marchewką

Pierogi z kaszą i twarogiem na słono, z dodatkiem podsmażonej cebuli, ze świeżo zmielonym czarnym pieprzem to świetny sposób na włączenie kasz do codziennego menu. Dla mniej najlepsze odsmażone. Zobacz więcej
Rozpływające się w ustach pierożki z nadzieniem z kaszy gryczane, tofu i mięty. Kasza gryczana nadaje wspaniałego orzechowego smaku i zapewniam, że nawet dla osób które nie przepadają za paloną wersją Zobacz więcej
Co robić w wolny od pracy, deszczowy dzień? Ano lepić pierogi :) Tym razem polecamy Wam wersję z soczewicą i marchewką. Pyszności! Składniki na farsz (trochę nam zostało, ale, że nic się nie może Zobacz więcej
PIEROGI WIEJSKIE Z KASZĄ GRYCZANĄ I TWAROGIEM - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto Zobacz więcej
Pierogi to takie danie co lubią wszyscy i to bez znaczenia czym są nadziane, a z farszem można zawsze eksperymentować i za każdym razem podać rodzinie inne pierogi. Pierogi z mięsem i kaszą pęczak Zobacz więcej
Jakiś czas temu zobaczyłam u Figi pierogi z marchewką (klik!). Urzekły mnie i wiedziałam, że będę robić. Nadzwyczaj nie lubię lepienia pierogów. Lubię dużo farszu, więc najczęściej kończy się to Zobacz więcej
Ciasto na pierogi: 2 szklanki maki pszennej 1 łyżka soli ok. 200 ml gorącej wody Do mąki dodać sól, dolać gorącą wodę, wymieszać i wyrobić elastyczne ciasto. Ciasto przykryć i odstawić aby Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Pierogi z kaszą gryczaną i skwarkami – kolejna odsłona pysznych pierogów. Dzięki zawartej w nich kaszy gryczanej, pierogi szczególnie wyróżniają … Przeczytaj Zobacz więcej
Składniki: Ciasto: ( na ok 35 szt. ) 1,5 szklanki mąki łyżka oleju szczypta soli ok 2/3 szklanki gorącej wody Farsz: torebka kaszy gryczanej pół opakowania sera feta 2 łyżki bulionu grzybowego Zobacz więcej
Kasza gryczana nie bez powodu uważana jest za najzdrowszą z kasz. Nie zakwasza organizmu. Jest bogata w białko (zwłaszcza w aminokwasy lizyny i tryptofanu). lizyna - jest odpowiedzialna za wchłanianie Zobacz więcej
Połączenie kaszy jaglanej i sera to moje ostatnie odkrycie. Kasza jaglana jest tak delikatna w smaku i strukturze, że fantastycznie sprawdziła się w roli dodatku do farszu. Pozostaje tylko pytanie czy Zobacz więcej
Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na smaczne pierogi z kaszą jaglaną i twarogiem, pierogi zrobiłam w wersji zdrowszej bo z ciastem z mąki pełnoziarnistej ale możemy je przygotować ze Zobacz więcej
Moje autorskie pierogi rybne z dodatkiem żółtego sera, marchewki i świeżych ziół - koperku i natki pietruszki. Może i nic specjalnego, ale połączenie smaków okazało się trafne, a pierogi naprawdę są Zobacz więcej
Pierogi z kaszą jaglaną, serem i bakaliami przygotowałam po raz pierwszy, wyszły bardzo smaczne. Możemy je przygotować na kolację lub na podwieczorek. Składniki: Ciasto: 0,5 kilogram mąki pszennej 1 Zobacz więcej
Pierogi z nadzieniem zrobionym ze zdrowej kaszy owsianej oraz mieszanych suszonych grzybów leśnych z dodatkiem natki pietruszki, to wspaniała propozycja na wigilijnym stole. Pyszne pierogi z grzybami Zobacz więcej
Dodatek kaszy gryczanej sprawia, że w pierogach jest „element chrupiący”. :). Taka odmiana od tradycyjnych – z kapustą i grzybami. Składniki na ciasto: - 3 szklanki mąki, najlepiej typ 500 np. Zobacz więcej
Za oknem prawie zima bo i mróz i śnieg nawet padał, a w lesie grzyby :) szaleństwa z nimi nie ma, ale na obiad starczyło. Tak sobie myślę, ze te moje zielonki w tych pierogach śmiało można zastąpić Zobacz więcej
Jakiś czas temu podjęłam wyzwanie Ramy - smaż jak szef kuchni "100 pomysłów na...". Bardzo lubię takie kulinarne wyzwania, dostałam paczkę, w której znalazłam kaszę jaglaną, rodzynki, ocet balsamiczny Zobacz więcej
Pomysł na te pierogi powstał spontanicznie, po przeglądzie lodówki. Zostało mi trochę surówki z kiszonej kapusty i pół woreczka ugotowanej kaszy gryczanej. Postanowiłam połączyć oba te smaki i Zobacz więcej
Aromatyczne pierogi, które zasmakują na pewno każdemu;D Ja zawsze przygotowuję sobie więcej ciasta i wykorzystuję część, a resztę zamrażam. Jeśli innym razem przyjdzie nam ochota na jakiś pyszny Zobacz więcej