pierogi z kaszą i mięsem

Co zrobić jak znowu nam zostało mięso z rosołu, pieczeni? Odpowiedź nasuwa się sama: PIEROGI! W naszym domu na pierogi zawsze znajda się chętni. Ja do swoich często staram się przemycać kaszę, która Zobacz więcej
Farsz: gotujemy kaszę, na oleju podsmażamy drobno pokrojone pieczarki z cebulką. Następnie mieszamy kaszę z surowym mięsem i pieczarkami i cebulkąCiasto. Wysypać mąkę na stolnicę, wbić jajko i Zobacz więcej
U nas nie ma problemu co zrobić z gotowanym, porosołowym mięsem. Na pierogi czy krokiety zawsze są chętni więc zwykle mielę takie mięso na farsz. Wystarczy dobrze je doprawić, dodać trochę zieleniny, Zobacz więcej
Pierogi z mięsem i kaszą gryczaną Uwielbiam domowe pierogi. Połączenie z kaszą gryczaną są idealne. Składniki ciasto : 3 szklanki mąki, 1 szklanka ciepłej wody, 1,5 łyżki ciepłego stopionego masła. Zobacz więcej
Na rozpoczęcie durszlakowej akcji "1000 sposobów na mięso z rosołu" proponuję zdrowe pierogi z mąki pełnoziarnistej, z farszem z kaszy jaglanej i mięsa z rosołu. Nie będę chyba zbyt obiektywna gdy Zobacz więcej
Pierogi są znane w Polsce od wieki wieków, można je przyżądzić na wiele sposobów, przedstawiam farsz składający się z mięsa mielonego z dodatkiem kaszy gryczanej, okraszone cubulką. Składniki: ciasto Zobacz więcej
W wakacje miałam okazję próbować pierogów z mięsem i kaszą gryczaną. Szukając przepisu na takie pierogi napotkałam też przepis na pierogi z kaszą i boczkiem. Postanowiłam połączyć oba przepisy w jeden Zobacz więcej
Chodziła za mną ochota na coś innego... niby pierogi, ale coś z kaszą. Nie wiem czy jeszcze to mój wymysł czy bardzo oklepane. Sama improwizowałam, nie szukałam w żadnych przepisach ani internecie. Zobacz więcej
kaszę i suszone grzyby niż dodawać miliona chemicznych składników do dań gotowych?), według instrukcji ugotowana na sypko. Ale, ale. Do pierogów farsz nie powinien być sypki więc ja dodałam do niego Zobacz więcej
farsz: 450 g mięsa gotowanego wołowego, 200 g kaszy gryczanej, 250 g cebuli, 120 g słoniny wędzonej, 10 g grzybów suszonych (prawdziwki), sól, pieprz, 3 białka, ciasto: 400 g mąki pszennej, 3 żółtka, Zobacz więcej
. Jak już pierogi zagościły w naszym kraju to nie tylko pozostały, ale podbiły nasze podniebienia Dziś pomysłów i przepisów na pierogi jest mnóstwo, tym razem proponuję wersję z kaszą jaglaną mięsem i Zobacz więcej
Ten rok upływa pod znakiem Pieroga. Gdyby nie dziewczyny - Magda, Ala, Marzena i Kamila - moja kulinarna kreatywność zanikłaby bezszelestnie! Na szczęście dziewczyny czuwają i cierpliwie czekają na Zobacz więcej
Witam kochani. Dzisiaj podzielę się przepisem na pyszne pierożki - od myślenia o nich kubki smakowe wariują a mój przepis, zapewniam sprawi smakoszom sporo przyjemności. Wykorzystałam kawałek wołowiny Zobacz więcej
Moniki Smakołyki: Pierogi zielone z mięsem i kaszą gryczaną Moniki Smakołyki Strony Strona główna OSIĄGNIĘCIA Współpraca piątek, 20 lutego 2015 Pierogi zielone z mięsem i kaszą gryczaną Pierogi z Zobacz więcej
nie odbiegającym od tradycyjnego smalcu smakiem. PIERÓG DROŻDŻOWY Z MIĘSEM I KASZĄ GRYCZANĄ ciasto 300 g mąki pszennej 25 g drożdży 1 łyżka cukru 3/4 szklanki mleka 50 g smalczyku roślinnego 1 Zobacz więcej
Z gotowania rosołu zostało mięso, postanowiłam zrobić z niego farsz do pierogów. Pierogi bardzo lubię. Zwłaszcza jeść ;) z robieniem gorzej bo nie ma co ukrywać jest trochę z tym pracy, ale raz na Zobacz więcej
Mała foto-relacja z dzisiejszego ,,pierogowania". Tak powstały pierożki z różnymi farszami : - szpinak + feta - kasza gryczana+ twaróg - mięso mielone z warzywami Pół dnia lepienia i prawie 300 Zobacz więcej
kiniaa.zak
kiniaa.zak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mniami-mniam
(bez tytułu)

(bez tytułu) 161

0
: Pierogi Ruskie Knedele Serowe ze Śliwkami Zobacz więcej
Składniki: 20 sztuk pierogi z mięsem i kaszą, 3 łyżki masło do smażenia, 1/2 łyżeczki sól morska, 1/2 łyżeczki pieprz czarny mielony, 4 sztuki cebula na maśle zeszklić na złocisto cebulę do smaku Zobacz więcej
Pierogi to wdzięczne danie, gdyż pozwala nam na pełną dowolność w nadzieniu. Klasyczne ruskie, z mięsem czy kapustą i grzybami mogą się jednak znudzić po jakimś czasie. Co wtedy zrobić? Wykorzystać Zobacz więcej