pierogi z kaszą i wątróbką

Po obejrzeniu tego zdjęcia Hurma i Czereda stwierdziła, że zrobił je praojciec Adam swoim kalkulatorem (wystruganym z drzewa figowego) w chwili, gdy odpoczywający Pan przebudził się ósmego dnia i Zobacz więcej
Farsz: 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 100 g kurek 1 cebula sól, pieprz olej Ciasto na pierogi: pszenna mąka sól gorąca woda Cebulę pokroić w kostkę. Kurki opłukać. Na rozgrzanym oleju Zobacz więcej
Pierogi z kaszą i twarogiem na słono, z dodatkiem podsmażonej cebuli, ze świeżo zmielonym czarnym pieprzem to świetny sposób na włączenie kasz do codziennego menu. Dla mniej najlepsze odsmażone. Zobacz więcej
Rozpływające się w ustach pierożki z nadzieniem z kaszy gryczane, tofu i mięty. Kasza gryczana nadaje wspaniałego orzechowego smaku i zapewniam, że nawet dla osób które nie przepadają za paloną wersją Zobacz więcej
Przebywam obecnie nad morzem. W Ustroniu Morskimprzy wyjściu na plażę znalazłam miejsce, w którym można kupić przepyszne świeże ryby wędzone. Uwielbiam halibuta wędzonego, a tam przygotowują go Zobacz więcej
ewuska2016
ewuska2016 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
To be
Pierogi z wątróbką drobiową

Pierogi z wątróbką drobiową 247

Pierogi..Kto ich nie lubi? Na słodko, na wytrawnie,z mięsem,serem,z warzywami, o przeróżnych kształtach. U mnie najczęściej goszczą ruskie i te z mięsem, które uwielbia mój maluch. Składniki: Ciasto: Zobacz więcej
PIEROGI WIEJSKIE Z KASZĄ GRYCZANĄ I TWAROGIEM - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto Zobacz więcej
Pierogi to takie danie co lubią wszyscy i to bez znaczenia czym są nadziane, a z farszem można zawsze eksperymentować i za każdym razem podać rodzinie inne pierogi. Pierogi z mięsem i kaszą pęczak Zobacz więcej
Czas na kolejną odsłonę pierogów. Teraz przyszedł czas na pierogi z kaszą gryczaną i wątróbką. Jeżeli nie lubicie klasycznej wątróbki duszonej na patelni, może zasmakują wam takie pierogi. Jak Zobacz więcej
Ciasto na pierogi: 2 szklanki maki pszennej 1 łyżka soli ok. 200 ml gorącej wody Do mąki dodać sól, dolać gorącą wodę, wymieszać i wyrobić elastyczne ciasto. Ciasto przykryć i odstawić aby Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Pierogi z kaszą gryczaną i skwarkami – kolejna odsłona pysznych pierogów. Dzięki zawartej w nich kaszy gryczanej, pierogi szczególnie wyróżniają … Przeczytaj Zobacz więcej
Składniki: Ciasto: ( na ok 35 szt. ) 1,5 szklanki mąki łyżka oleju szczypta soli ok 2/3 szklanki gorącej wody Farsz: torebka kaszy gryczanej pół opakowania sera feta 2 łyżki bulionu grzybowego Zobacz więcej
Kasza gryczana nie bez powodu uważana jest za najzdrowszą z kasz. Nie zakwasza organizmu. Jest bogata w białko (zwłaszcza w aminokwasy lizyny i tryptofanu). lizyna - jest odpowiedzialna za wchłanianie Zobacz więcej
Połączenie kaszy jaglanej i sera to moje ostatnie odkrycie. Kasza jaglana jest tak delikatna w smaku i strukturze, że fantastycznie sprawdziła się w roli dodatku do farszu. Pozostaje tylko pytanie czy Zobacz więcej
Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na smaczne pierogi z kaszą jaglaną i twarogiem, pierogi zrobiłam w wersji zdrowszej bo z ciastem z mąki pełnoziarnistej ale możemy je przygotować ze Zobacz więcej
Pierogi z kaszą jaglaną, serem i bakaliami przygotowałam po raz pierwszy, wyszły bardzo smaczne. Możemy je przygotować na kolację lub na podwieczorek. Składniki: Ciasto: 0,5 kilogram mąki pszennej 1 Zobacz więcej
Pierogi z nadzieniem zrobionym ze zdrowej kaszy owsianej oraz mieszanych suszonych grzybów leśnych z dodatkiem natki pietruszki, to wspaniała propozycja na wigilijnym stole. Pyszne pierogi z grzybami Zobacz więcej
Pierogi z kapustą, grzybami i kaszą gryczaną Składniki – ciasto na pierogi: 1 kg mąki pszennej 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli Ciepła woda Składniki - farsz: Kapusta kiszona – 1kg Suszone grzyby – 2 Zobacz więcej
Dodatek kaszy gryczanej sprawia, że w pierogach jest „element chrupiący”. :). Taka odmiana od tradycyjnych – z kapustą i grzybami. Składniki na ciasto: - 3 szklanki mąki, najlepiej typ 500 np. Zobacz więcej
Za oknem prawie zima bo i mróz i śnieg nawet padał, a w lesie grzyby :) szaleństwa z nimi nie ma, ale na obiad starczyło. Tak sobie myślę, ze te moje zielonki w tych pierogach śmiało można zastąpić Zobacz więcej