pierogi z kiszonej kapusty i grzybów

{{headerMessage}}
Pachną cudownie lasem. Są niedrogie i pyszne Składniki CIASTO 3 szklanki mąki szklanka ciepłej wody łyżeczka soli Farsz 40 dkg kiszonej kapusty świeże grzyby(ja miałam 30 dkg mieszanych) cebula Zobacz więcej
{{headerMessage}}
farsz: 80 dkg kiszonej kapusty bez marchwi 2 cebule 2 g suszonych grzybów sól, pieprz do smaku tłuszcz do smażenia Kapustę wypłukać, pokroić na części i ugotować do miękkości. Cebulkę pokroić i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tradycyjnie jak co roku na Wigilię robię pierogi z kapustą i grzybami. I są to moje ulubione pierogi. Po ugotowaniu i odsmażeniu są podwójnie pyszne! Składniki : Ciasto : * 2 szklanki mąki pszennej * Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Festiwal pierogowy u mnie trwa nadal:). Dzisiaj zrobiłam z kapustą i grzybami. Ja zawsze robię z kiszoną kapustą, bo lubię kwaśne i ostre rzeczy. Składniki: - pół kg kiszonej kapusty - ok. 5 suszonych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi z kapustą kiszoną i grzybami Składniki: 200 g kiszonej kapusty z marchewką 3 listki laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 2 goździki 1/2 średniej cebuli 15 g suszonych grzybów 4 łyżki oliwy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 100 g suszonych grzybów 0,25 łyżki kminku 500 g kapusty kiszonej 3 szt. ziela angielskiego 1 cebula 1 łyżka oleju 1 szt przyprawy mini kostka - czosnek 100 ml ciepłej wody pieprz mielony 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
By tradycji stało się zadość na Wigilijnym stole nie może zabraknąć pierogów z kapustą, np takich jak u mnie. Składniki: Na ok 80 sztuk: Ciasto: 1 kg mąki pszennej 1 jajko ok 1 szklanki przegotowanej, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Wody zgrzybównie wylewamymożemyjaużyćdoprzygotowania np postnej zupy grzybowej. b) Kapustę przepłukujemy po czym gotujemy do miękkości w garnku ok 1 godziny. Gdy będzie już miękka, odcedzamy ja i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo lubimy pierogi z kapustą i grzybami. Kiedyś postanowiłam wzbogacić je delikatnie składnikiem białkowym. Soczewica świetnie się sprawdziła. Farsz można wykorzystać również do krokietów lub Zobacz więcej
{{headerMessage}}
" Mój ulubiony farsz do pierogów, na który czekam cały rok, żeby ponownie się nim zachwycać! Pierogi z kapustą i grzybami oraz ryba są moimi hitami wigilijnymi, prawie nic innego wtedy nie jem. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na wigilijnym stole nie może zabraknąć tradycyjnych pierogów ze zdrową kapustą kiszoną, aromatycznymi grzybami leśnymi, słodką marchewką i cebulą lekko podsmażoną na patelni. Farsz trzeba doprawić Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Popatrz na zdjęcie i powiedz, czy nie czujesz świąt? My poczułyśmy. Tak za nami chodziły i chodziły, aż dałyśmy się podejść i polepiłyśmy razem coś pysznego. Co prawda zwykle sięgałyśmy przy tych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wcześniej na blogu pojawił się przepis na pierogi ze słodką kapustą. Tym razem nadzienie tworzy kapusta kiszona z pieczarkami i cebulką. To klasyczne połączenie cieszy się niesłabnącym powodzeniem na Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Kapusta z grzybami

Kapusta z grzybami 120

0
{{headerMessage}}
Kapusta z grzybami Przepyszna kapusta z leśnymi grzybami. Znakomity dodatek do mięs czy farsz do pierogów. Składniki : 500g kapusty kiszonej, 2 cebule, 30g podgrzybków suszonych, 1 łyżka masła, 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi z kapustą i grzybami to tradycyjne danie wigilijne w mojej rodzinie. W odróżnieniu od najbardziej popularnej wersji tego dania w Polsce są robione ze słodkiej kapusty a nie z kiszonej. Daje im Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie ma to jak domowe pierogi. Dziś z kiszoną kapustą, suszonymi grzybami i golonką. Miałam spore golonki, gotowałam je po prostu w wodzie. Trochę jej zostało, więc wylądowało z niej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI W moim rodzinnym domu nie jadasiętakich pierogów. Jak pisałam Wam kilka lat temu,tradycyjnie robi się pierogi ze słodką kapustą, jednak wychodząc za mąż, poznałam wiele Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wczoraj był dzień pod znakiem pieroga... ze śliwką, z kapustą kiszoną i grzybami oraz tradycyjnie już uszek. Zeszło przy tym troszkę, ale największa robota jest odwalona. Teraz pójdzie z górki:) W Zobacz więcej