Przepis na pierogi z kurczakiem szpinakiem

Beata M
Beata M Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Po_żarcie
Pierogi z kurczakiem i szpinakiem

Pierogi z kurczakiem i szpinakiem 1384

Zdecydowanie najlepsze pierogi ze szpinakiem jakie jadłam. To przepis mojej siostry. Przyznam szczerze, że pierogi w jej wykonaniu smakują lepiej niż moje. Są pyszne, warzywne, takie jak lubię. Zobacz więcej
Dobrze wszystkim znane, ale jakże smaczne i zdrowe połączenie – szpinak, ser feta i kurczak. Możecie go wykorzystać na wiele sposobów. Ja dzisiaj proponuje polskie pierogi. Może wymagają odrobiny Zobacz więcej
Pierogi ze szpinakiem, kurczakiem i serem Pomysł na to danie zaczerpnąłem ze strony Kwestia smaku. Pierogi te są idealne kiedy spodziewamy się gości. Wyglądają oryginalnie, a smakują rewelacyjnie. Zobacz więcej
Uwielbiam pierogi ze szpinakiem i kiedyś dobre jadłam w żagańskim Duecie. Pani mi je poleciła, bo zawsze wybierałam te z kapustą i grzybami, a tak na wiosenną odmianę coś ze szpinakiem i fetą było Zobacz więcej
Dla mnie połączenie szpinak - feta - kurczak jest idealne:). Uwielbiam:D!!!! Tym razem postawiłam na pierogi z tym farszem i nie zawiodłam się. Składniki Ciasto: - 8 szklanek mąki = kilogram mąki - 2 Zobacz więcej
Wiem, wiem, trzeba mieć nierówno pod sufitem, żeby po powrocie z pracy poświęcać się takim rozrywkom jak lepienie pierogów, zagniatanie ciasta drożdżowego czy pieczenie mięsnych przysmaków dla Zobacz więcej
Pierogi to takie danie, które nie zależnie od nadzienia, zawsze mi smakuje. Właściwie można do nich wsadzić wszystko..... Pewnego dnia przyszła mi ochota na pierogi, ale w innej odsłonie niż zwykle. Zobacz więcej
Postanowiłem zrobić pierogi z piekarnika, które nadziałem farszem ze szpinaku z kurczakiem i serem gorgonzolą. Bardzo lubię te połączenie składników, bo przede wszystkim jest zdrowe. Składniki na Zobacz więcej
Byłam ostatnio w restauracji na pieczonych pierogach. Od razu nabrałam ochoty, by zrobić swoją wersję. Ciasto na te pierogi jest bardzo smaczne, miękkie po upieczeniu. Jeśli chodzi o farsz, to Zobacz więcej
Składniki: ciasto: ok. 1/2 kg mąki luksusowejMłynomag 1 jajko 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soli gorąca woda, tyle ile zabierze mąka farsz: 1 kg mięsa drobiowego (z udek, filetów) 1/2 … Czytaj dalej Zobacz więcej
Delikatnie chrupiące pierożki z farszem z kurczaka, szpinaku i mozzarelli, podane z sosem pomidorowym. Genialnie komponowały by się również z czerwonym barszczem, ale nawet same, bez żadnych dodatków Zobacz więcej
aguzja
aguzja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zjem to!
Pierogi ze szpinakiem i kurczakiem

Pierogi ze szpinakiem i kurczakiem 134

Takie pierogi jemy zazwyczaj, gdy nie mam pomysłu na wykorzystanie mięsa rosołowego. Kupuję szpinak, fetę, zagniatam ciasto i obiad na 2 dni z hakiem gotowy. "Zielone pierogi" lubię podać z masłem Zobacz więcej
pierogi z kurczakiem, szpinakiem i fetą - obiad podano! - FinezjaNiedrogo - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU FinezjaNiedrogo pierogi z kurczakiem, szpinakiem i fetą (22.01.2015)sałatka Zobacz więcej
Uwielbiam pierogi za to, że za każdym razem, w zależności od tego, jaki farsz damy do środka, mogą smakować zupełnie inaczej. Pierogi na słodko, słono, pieczone, gotowane. Można by je robić codziennie Zobacz więcej
Naszło mnie któregoś dnia na pierogi, jakiekolwiek w sumie aby na słono. No cóż naszło mnie tylko dlatego, że byłam w IKEI a ja już tak mam, że jak się obkupię w kuchenne gadżety to nie ma mocnych Zobacz więcej
Pierogi z kurczakiem, szpinakiem i szynką parmeńską Dziś coś z kwestii smaku czyli pierogi ze szpinakiem, kurczakiem i szynką parmeńską. Oryginalny przepis tutaj: Zobacz więcej
Niespodzianką były: Pierogi ze szpinakiem i kurczakiem podane z 2 sosami: gorgonzola i pomidorowym SKŁADNIKI: farsz: opakowanie świeżego szpinaku 0,5 kg kurczaka (najlepiej pierś) pół opakowania sera Zobacz więcej
Pyszna, sycąca, wytrawna wersja pierogów. Polecam. Składniki na ciasto: - 3 szklanki mąki, najlepiej typ 500 np. poznańska - 1 jajko - 1 żółtko - niecała szklanka gorącej wody - łyżka masła - szczypta Zobacz więcej
Pierożki zciasta krucho- drożdżowego, które jest jednocześnie mięciutkie, kruche idelikatne. Jego zaletą jest czas przygotowania, ponieważ nie musi wyrastać. Nadzienie zmojego ulubionego szpinaku z Zobacz więcej
Te pierogi smakują po prostu rewelacyjnie. Następnym razem zrobię chyba podwójną porcję, chociaż z tej wychodzi około 50 pierogów, dla mnie to było za mało ;) Koniecznie spróbujcie! Potrzebujemy: 150 Zobacz więcej