pierogi z kwaśną kapustą

do czasu mieszając, około 20 minut. Farsz wystudzić, ciasto cienko rozwałkować, wykrawać małe kółka, nakładać farsz i lepić pierogi. Gotować w osolonym wrzątku 2 minuty od wypłynięcia, podawać z wody Zobacz więcej
PROPONUJĘ ZAJRZEĆ NA MIKS WIGILIJNYCH POTRAW Uszka z grzybami http://pozytywniesmakuj.blox.pl/2013/12/Uszka-wigilijne-do-barszczyku.html Pierogi z kapustą i grzybami Zobacz więcej
Tradycyjna potrawa na Wigilię . Wspaniała . Aromatyczna . Czas : 3 dni Składniki : 1,5 kg kiszonej kapusty 25 dag suszonych grzybów 1 łyżka miodu szklanki oleju pieprz mielony 2 suszone ( albo lepiej Zobacz więcej
Szybki i łatwy farsz z kapusty i pieczarek – idealny do wigilijnych pasztecików, pierogów i krokietów. W kolejnych wpisach znajdziecie przepis na ciasto do pasztecików Farsz z kapusty i pieczarek Zobacz więcej
K&M&W
K&M&W Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W trzech smakach...
Liebster blog

Liebster blog 70

0
Odpowiem na jej pytania i zapraszam wszystkich chętnych do zabawy. 1) Kwaśne, słodkie czy słone? zdecydowanie słodkie 2) Twój ulubiony zestaw śniadaniowy? naleśniki :) 3) Twoja ulubiona świąteczna Zobacz więcej
Postne obiady piątkowe pojawiają się na moim stole nie ze względów religijnych, ale z przyzwyczajenia, które bardzo mocno się utrwaliło. Z przyzwyczajenia tego nie zrezygnowałam, a uznałam je jako Zobacz więcej
To moje pierwsze pierogi z kapustą jakie robiłam i powiem nieskromnie, że są bardzo bardzo pyszne!!! Akurat zabrałam się za nie w niedzielę i część zamroziłam by na Święta były już gotowe. Zobacz więcej
Nie wiem jak Wy, ale ja nie wyobrażam sobie Bożego Narodzenia bez domowych pierogów z kapustą i grzybami mojej Mamy. Muszą być pierne, ale przede wszystkim niezwykle kwaśne. Taki farsz w połączeniu z Zobacz więcej
Festiwal pierogowy u mnie trwa nadal:). Dzisiaj zrobiłam z kapustą i grzybami. Ja zawsze robię z kiszoną kapustą, bo lubię kwaśne i ostre rzeczy. Składniki: - pół kg kiszonej kapusty - ok. 5 suszonych Zobacz więcej
kasiekgotuje
kasiekgotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KasiekGotuje
Sos grzybowy

Sos grzybowy 326

0
przepis z mojej książki kucharskiej :) teraz gdy zostało mnóstwo jedzenia ze świąt, z tym sosem jem prawie wszystko: gołąbki, pierogi ruskie, pierogi z kapustą... i wszystko to smakuje wspaniale :) Zobacz więcej
Kiszona kapusta to dobry dodatek do obiadu i dań mięsnych oraz np. jako farsz do pierogów. Najbardziej lubię wersję gotowaną z zasmażką. Chociaż wtedy jest ona bardziej kaloryczna. Składniki : * 1 kg Zobacz więcej
Składniki:[z podanych składników wychodzi ok. 60 pierogów] ciasto: 1 małe jajko 260g mąki 1 łyżeczki oleju 140g gorącej wody farsz: 180g kapusty kiszonej 170g ugotowanych grzybów (ok. 90g suszonych) Zobacz więcej
Jola G.
Jola G. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bazyliowo-czekoladowy
PIEROGI

PIEROGI 510

5
, wrzucam je dopiero do kapusty ), smażymy pokrojoną drobno cebulę i dodajemy na patelnię kapustę z grzybami, ( jeżeli używamy pieczarek, również je podsmażamy )doprawiamy solą i pieprzem, jak farsz Zobacz więcej
kapustę przygotowałam na stół wigilijny. Ale gości ona u mnie nie tylko od święta. Często wykorzystuję ją do faszerowania pierogów, naleśników i pasztecików. Zamiast grzybów suszonych można użyć do Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
leniwie

leniwie 89

0
w zasadzie skoro kopytka z serem są leniwymi pierogami, to kapusta z mięsem może być leniwymi gołąbkami. pod taką nazwą spotkałam coś, co ja znałam jako potrawkę z kapusty. choć przez mieszanie Zobacz więcej
Dostałam od Mamy sporo kiszonej kapusty (tak są jeszcze ludzie, którzy w tych czasach w mieście, sami kiszą kapustę w beczce :) więc bardzo możliwe, że to właśnie kiszona kapusta zdominuje teraz moje Zobacz więcej
Pierogi z kapustą kiszoną i grzybami Składniki: 200 g kiszonej kapusty z marchewką 3 listki laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 2 goździki 1/2 średniej cebuli 15 g suszonych grzybów 4 łyżki oliwy Zobacz więcej
Ciasto: Mąkę rozsypujemy na stolnicy, na środek wbijamy jajko, dodajemy olej i sól. Ciasto siekamy nożem, następnie na środek mąki wlewamy wrzątek i ponownie siekamy. Po przestygnięciu ciasto Zobacz więcej
Potrawa co prawda wigilijna, ale jak najbardziej może być przygotowana na zwykły obiad. Ciasto pierogowe z mojego ulubionego przepisu, pierogi nie rozpadają się, ani nie kleją zbytnio po ugotowaniu. Zobacz więcej
doris
doris Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenne Szaleństwa
Kapusta z grzybami

Kapusta z grzybami 73

0
Kapusta z grzybami ewidentnie kojarzy mi się z wigilijnym stołem. Jednak danie to samo w sobie doskonale sprawdzi się też jako dodatek do mięs albo pierogów. Można też potraktować taką kapustę jako Zobacz więcej