pierogi z mąki gryczanej

Kolejna propozycja dla miłośników gryki. Tym razem są to pierogi gryczane. Szczerze mówiąc/pisząc to były one robione trochę "na oko", ale podane proporcje powinny być właściwe. Utrudnienie może być Zobacz więcej
Pierogi zazwyczaj nie kojarzą się z farszem z jabłek, a szkoda, bo moim zdaniem jest to połączenie idealne. Szczególnie pyszne wyda się zapewne fanom jesiennych wypieków, a więc szarlotek, bowiem w Zobacz więcej
Skoro mam jeszcze mąkę gryczaną pod ręką trzeba trochę poeksperymentować w kuchni i wykorzystać ją do czegoś. Wpadłam na pomysł aby zrobić pierogi z ostrym farszem. Lubię na ostro ! Oto co mi Zobacz więcej
pierogowaalternatywabez mleka i białej mąki Pyszne i zdrowe pierożki pełnoziarniste. Bez posmaku chlebowego, który wyczuwalny jest np. w pierogach z maki żytniej. Smak orkiszowych podpasował mi Zobacz więcej
na prezenty. Jako dziecko jedne z tych zajęć sprawiało mi mniejszą bądź większą radość, ale co najważniejsze ta radość mimo tylu lat nadal jest. Do tego doszło lepienie pierogów, gruntowne Zobacz więcej
ciasto; 450 g mąki 300 ml wrzątku 1 łyżeczka soli 1 łyzka oleju nadzienie: 1 szkl kaszy gryczanej 250 g sera białego sól pieprz 1 jajko Kaszę ugotować w 2 szkl wody z dodatkiem soli. Odstawić na ok Zobacz więcej
Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 2 jaja 2 łyżki oleju Szczypta soli Ciepła woda Farsz: 2 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej Ugotowane grzyby 1 cebula Olej Farsz: Cebule pokrajać w kostkę, Zobacz więcej
Jeśli już biorę się za pierogi, to w mega ilościach. Ciasto zwykle robię z 1 kg mąki, faszeruję soczewicą, kaszą gryczaną z twarogiem i tradycyjne ruskie. Moi bliscy uwielbiają gryczane, które Zobacz więcej
pierogi (30 sztuk): szklanka mąki pół szklanki ciepłej wody pół łyżeczki soli pół łyżeczki oleju farsz: torebka kaszy gryczanej mała cebula 5 pieczarej pietruszka sól, pieprz mąkę przesiać przez Zobacz więcej
Przekładaniec z pierogów nadzianych truskawkami*, truskawek, kokosowego mascarpone**, borówek i mlecznej pianki *z organicznej mąki z kassawy (Otto's Naturals) **słodzonego stewią w kryształkach Zobacz więcej
Jeśli już biorę się za pierogi, to w mega ilościach. Ciasto zwykle robię z 1 kg mąki, faszeruję soczewicą, kaszą gryczaną z twarogiem i tradycyjne ruskie. Tom niestety nie lubi takich wegetariańskich, Zobacz więcej
w woreczkach. Można i tak. Grzyby suszone 5 dkg. Namoczyć, ugotować w tej samej wodzie. Ugotowane pokroić w kosteczkę. Na łyżce masła zeszklić cebulkę pokrojoną w kostkę, dodać grzybki, posolić Zobacz więcej
Jedne z moich ulubionych - chociaż ja w ogóle bardzo lubię pierogi, w każdym wydaniu. Domowe, z masłem. Składniki: Farsz: 300 g kaszy gryczanej 250 g białego sera 1 jajko 1 cebula sól, pieprz Zobacz więcej
1 szklanka kaszy gryczanej (używałam szklanki o pojemności 0,33 l) 3 cebule ulubione zioła, np. majeranek, tymianek, szałwia lub mielony kminek sól pieprz 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki Zobacz więcej
porcji otrzymujemy około 40 pierogów. Farsz mięsny: 20 dag gotowanego mięsa wołowego zmielonego 0,5 szklanki wrzątku 2,5 łyżki kleiku ryżowego sól,pieprz, natka pietruszki, lubczyk Do wrzątku Zobacz więcej
Glowika
Glowika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Saganek
Pierogi z kaszą gryczaną

Pierogi z kaszą gryczaną 3821

0
Kasza gryczana, smaczna i zdrowa. A pierogi z jej dodatkiem są pożywne i pyszne. Świetnie smakują smażone na patelni, choć tuż po ugotowaniu są również znakomite. Składniki na farsz: 3/4 szklanki Zobacz więcej
renata00
renata00 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj razem ze mną !
Pierogi

Pierogi 536

1
Pierogi z kapusta +kasza gryczana z grzybami. Składniki -Kasza gryczana z grzybami firmy Sys 1 opakowanie -kapusta kwaszona 30 dag. -sól i pieprz do smaku Kasze gryczana z grzybami, ugotować według Zobacz więcej
i studzimy . Do zimnej kaszy dodajemy pokruszony ser. Na masełku podsmażamy posiekaną cebulkę dodajemy do sera i kaszy . Dodajemy pieprz i posiekany szczypiorek . Mieszamy dobrze . Robimy ciasto na Zobacz więcej
. Maślaki kroimy plasterki, cebulę w kostkę i podsmażamy na rumiano na oliwie. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pieczone ziemniaki oraz kaszę gryczaną. Zobacz więcej
i elastyczne. Farsz: Kaszę gryczaną ugotować do miękkości. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Kaszę wymieszać z podsmażoną cebulką oraz z twarogiem i doprawić Zobacz więcej