pierogi z masłem

{{headerMessage}}
W dzisiejszym przepisie proponuję coś tradycyjnego- pierogi, coś zielonego- szpinak oraz coś zdrowego- pierogi ze szpinakiem i serem :) Nic dodać- nic ująć. Kto jeszcze nie próbował serdecznie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zarówno ja, jak i wszyscy domownicy bardzo lubimy te pierogi. Najlepiej smakują polane stopionym masłem i posypane cukrem. Do tego są szybkie i proste w wykonaniu. Do swoich leniwych dodaję łyżkę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i trauma z dzieciństwa – taki był bowiem podawany w przedszkolu i przez lata skutecznie przeze mnie znienawidzony. Pierogi ze szpinakiem dobrze komponują się z masłem szałwiowym. Wierzch można Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Najpyszniejsze aromaty jesieni czyli grzyby jeszcze królują w moim domu. Pachną obłędnie i tylko czarować z nich pyszne dania. Polecam Wam serdecznie, można użyć grzybów mrożonych. Pierogi zrobiłam z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi z wędzoną śliwką i masłem miodowo - makowym Wigilia tuż tuż, więc mam dla Was jeszcze jeden przepis, który możecie wykorzystać w najbliższym czasie. Takie pierogi to potrawa typowo wigilijna Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nie może mieć wpływu, tak więc nie mogąc pozwolić sobie na warzywne szaleństwo, (18 zł za pomidory czy cukinię, to szaleństwo !), spojrzałam łaskawiej na szpinak. W niedługim czasie, korzystając z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam takie przewrotne dania :) Zwykle powstają przypadkiem i co najbardziej prawdopodobne - w wyniku roztargnienia lub przypływu nagłej inwencji twórczej ich autorów. Bo widział ktoś pierogi bez Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gotowanie pierogów wymaga sporej cierpliwości, zapału oraz kilku par rąk do pracy. Dlatego jeśli nie spełniacie jednego z powyższych warunków najlepiej zrobić znacznie prostsze, chrupiące pierogi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od kiedy w końcu udało mi się zrobić pierwsze w pełni udane pierogi co jakiś czas pojawiają się one w moim kulinarnym świecie. W naturalny sposób po tych kilku razach nachodzi większa pewność i chęci Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi z kurkami to super pierogowy rarytas, idealne pierogi na lato. Wyjątkowo niekłpotliwe i proste do przygotowania. Umyte kurki (jak szybko i sprawnie oczyścić kurki czytaj tutaj ) posiekać, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi z wędzoną śliwką i masłem makowym - pierogi, które można pokochać od pierwszego kęsa. Czaiłam się na te pierogi już od zeszłego roku, nie zdobyłam jednak wędzonej śliwki. Przepis pochodzi z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
których jestem zimą trochę uzależniona. Zazwyczaj wyciskam z nich po prostu sok, a ostatnio robiłam też orange curd do czekoladowo-pomarańczowego sernika, ale pojawiły się nawet w daniu wytrawnym. Po Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi z baraniną i masłem czosnkowym - baranina - my red pot - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU my red pot Pierogi z baraniną i masłem czosnkowym (04.02.2017)Makaron w sosie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Skoro podałam przepis na ciasto ,to teraz podam przepis na nadzienie do pierogów A ponieważ jestem jakby lekko uzależniona odlemon curd nie mogłam się oprzeć ,aby nie dodać tego cudownego smaku do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Co robić w deszczowe sobotnie przedpołudnie majowego weekendu? Lepić pierogi! :) Pierogi ze szpinakiem, ziemniakami, serem feta. Polane masełkiem szałwiowym. Relaks :) Pierogi ze szpinakiem, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dawno nie było tutaj żadnych pierogów, więc pora nadrobić zaległości. Dziś będzie tak jesiennie, nastrojowo, a zarazem mega pysznie jak zawsze. Zapraszam Was na pyszne pierogi dyniowe z serem białym i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Skąd nazwa pierogi leniwe? Zawsze mnie to zastanawia :) Bowiem z pierogami te kluski nie maja nic wspólnego. Co innego „leniwe” – robi je się bardzo szybko (szybciej niż trwa zagotowanie w garnku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zwykle z farszem z dyni przyrządza się ravioli. Ja tym razem zrobiłam pierogi. Inspirowałam się włoskim przepisem na farsz z dyni, jednakże zrobiłam go nieco inaczej. Mój farsz jest wyrazisty, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
skuta lodem przez znaczną część roku ziemia, nie pozwalała na uzyskiwanie zbyt wielu plonów. To wszystko spowodowało, że kuchnia tego kraju jest raczej mało wyszukana, ale nie zmienia to faktu, że Zobacz więcej