pierogi z mięsem drobiowym

Pierogi z mięsem drobiowym 17 czerwca 2013 Pierogi Składniki na ciasto: 4 szklanki mąki, 2 jajka, 1,5 szklanki ciepłej wody, szczypta soli. Składniki na farsz: 30 dag mięsa drobiowego, czerstwa Zobacz więcej
Pierogi z mięsem drobiowym to mój kolejny pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu. Pyszne i sycące, na niedrogi obiad dla całej rodziny. Polecam! Składniki na ok. 50 pierogów: 300 g mąki 1 łyżka oleju Zobacz więcej
Jednym z pierwszych postów prezentowanych na blogu był przepis na pyszny domowy rosół gotowany bez użycia soli. By otrzymać aromatyczny wywar potrzeba odrobiny cierpliwości ale efekty są zdecydowanie Zobacz więcej
Dziwne, ale ja, wielbicielka pierogów (i jedzenia, i lepienia - co odziedziczyłam po Babci) oraz wszelkiego rodzaju mięsa, za połączenie jednego z drugim zabrałam się dopiero wczoraj. Uwielbiam każde Zobacz więcej
Pyszne pierogi z mięsno-grzybowym farszem okraszone przyrumienioną cebulką lub boczkiem. Do ich wykonania użyłam mięsa z niedzielnego rosołu. Świetnie smakują również po odsmażeniu na drugi dzień. Zobacz więcej
Dziś mam dla Was przepis na pierogi z mięsem drobiowym. Jest to idealny poniedziałkowy obiad z mięsa i warzyw z niedzielnego rosołu. Dzięki współpracy z marką Russell Hobbs testuję dla Was najnowszy Zobacz więcej
Zastanawiałem się co zrobić z resztą upieczonego kurczaka...wyszły pierogi. Składniki 500g mięsa z pieczonego kurczaka cebula łyżka smalcu 1/2 pęczka natki pietruszki przyprawa maggi sól ,pieprz Zobacz więcej
Średnio raz w tygodniu gotuję 5 litrowy gar rosołu, potem rozlewam na zupy lub jemy tradycyjnie podany z makaronem. Kiedy robię go na kościach, to nie ma problemu, ale już z udkami trzeba by coś Zobacz więcej
Składniki ciasto na pierogi zróbciez tego przepisu 500 g mąki pszennej 1 całe jajo 2 żółtka 50 g masła szczypta soli 1 szkl gorącej wody sól do osolenia wody nadzienie: ok 1 kg mięsa z udek kurczaków Zobacz więcej
Kolejny odkryty przeze mnie wspaniały blog z którego można czerpać inspiracje kulinarne. Natchniona.pl, to blog, do którego czytania szczerze zachęcam. Ja dzięki Niej zrobiłam wczoraj te oto pierogi z Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu środa to u mnie dzień pierogów. Tak było i tym razem,aby nie było nudno staram się urozmaicać pierogi na wszelkie sposoby. pomysł na dodanie do ciasta suszonego majeranku znalazłam Zobacz więcej
Pierogi są pyszne, uwielbiam je na wszystkie sposoby, słodkie, wytrawne .. Ciasto – na stolnicę wysypać mąkę, zrobić dołek i wlać część gorącej wody, dodać żółtko i roztopione masło. Rękoma zagnieść Zobacz więcej
farsz: 600 g kurek, 200 g piersi perliczki bez skóry (może być kurczaka), 2 cebule, 1 łyżeczka posiekanego tymianku, sól, pieprz ciasto na pierogi: 450 ml mąki, 250 ml ciepłej wody, szczypta soli Zobacz więcej
Składniki: ciasto: ok. 1/2 kg mąki luksusowejMłynomag 1 jajko 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soli gorąca woda, tyle ile zabierze mąka farsz: 1 kg mięsa drobiowego (z udek, filetów) 1/2 … Czytaj dalej Zobacz więcej
I znajomi i rodzina wiedzą , że jestem pierogowym maniakiem. Lepię pierożki ze wszystkim. Podaję na dziesiątki sposobów. I ciągle mnie kusi by spróbować czegoś nowego. Mięso na pierogi mam w Zobacz więcej
na opakowaniu, z tym, że dodajemy 0,5 kostki rosołowej. ( soczewica powinna "wypić: cały płyn i stać się miękka) Boczek kroimy w kostkę a cebulę w piórka, podsmażamy na smalcu. 3/4 boczku i cebuli Zobacz więcej
Karolaa
Karolaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
I love cooking
Sakiewki z mięsem

Sakiewki z mięsem 347

0
1 szklanka ciepłej wody sól Zagnieść elastyczne ciasto, rozwałkować (ale niekoniecznie cienko jak na pierogi). 600g mięsa mielonego drobiowego (u mnie z rosołu) 1 papryka czerwona 2 cebule 1 jajko Zobacz więcej
« NALEŚNIKI Z MALINAMI I MIĘTĄ Pierogi ze Szpinakiem i ... » ORIENTALNY GULASZ WŁOSKI 250g wieprzowiny lub mięsa drobiowego 2 pory 1/2 szkl przecieru pomidorowego sok i tarta skórka z 1/2 cytryny 2 Zobacz więcej
Pyszne, soczyste, a co najważniejsze szybkie i nieskomplikowane drobiowe ślimaczki to propozycja metamorfozy tradycyjnych filetów z kurczaka :) Składniki: 300g piersi z kurczaka 1/2 marchewki 100g Zobacz więcej
w wywarze z ugotowanych podrobów, ewentualnie w wodzie. Odstawić pod przykryciem do wystudzenia Żołądki i serca zemleć w maszynce do mięsa razem z marchewką i cebulą i wystudzoną kaszą. Dodać jajko , Zobacz więcej