pierogi z mięsem drobiowym

{{headerMessage}}
Pierogi z mięsem drobiowym 17 czerwca 2013 Pierogi Składniki na ciasto: 4 szklanki mąki, 2 jajka, 1,5 szklanki ciepłej wody, szczypta soli. Składniki na farsz: 30 dag mięsa drobiowego, czerstwa Zobacz więcej
panimagoga
panimagoga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki ogrodu
PIEROGI Z MIĘSEM DROBIOWYM

PIEROGI Z MIĘSEM DROBIOWYM 904

1
{{headerMessage}}
Pierogi z mięsem drobiowym to mój kolejny pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu. Pyszne i sycące, na niedrogi obiad dla całej rodziny. Polecam! Składniki na ok. 50 pierogów: 300 g mąki 1 łyżka oleju Zobacz więcej
SmakUla
SmakUla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
SmakUla
Pierogi z mięsem drobiowym z rosołu

Pierogi z mięsem drobiowym z rosołu 532

0
{{headerMessage}}
Jednym z pierwszych postów prezentowanych na blogu był przepis na pyszny domowy rosół gotowany bez użycia soli. By otrzymać aromatyczny wywar potrzeba odrobiny cierpliwości ale efekty są zdecydowanie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziwne, ale ja, wielbicielka pierogów (i jedzenia, i lepienia - co odziedziczyłam po Babci) oraz wszelkiego rodzaju mięsa, za połączenie jednego z drugim zabrałam się dopiero wczoraj. Uwielbiam każde Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszne pierogi z mięsno-grzybowym farszem okraszone przyrumienioną cebulką lub boczkiem. Do ich wykonania użyłam mięsa z niedzielnego rosołu. Świetnie smakują również po odsmażeniu na drugi dzień. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś mam dla Was przepis na pierogi z mięsem drobiowym. Jest to idealny poniedziałkowy obiad z mięsa i warzyw z niedzielnego rosołu. Dzięki współpracy z marką Russell Hobbs testuję dla Was najnowszy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zastanawiałem się co zrobić z resztą upieczonego kurczaka...wyszły pierogi. Składniki 500g mięsa z pieczonego kurczaka cebula łyżka smalcu 1/2 pęczka natki pietruszki przyprawa maggi sól ,pieprz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Średnio raz w tygodniu gotuję 5 litrowy gar rosołu, potem rozlewam na zupy lub jemy tradycyjnie podany z makaronem. Kiedy robię go na kościach, to nie ma problemu, ale już z udkami trzeba by coś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki ciasto na pierogi zróbciez tego przepisu 500 g mąki pszennej 1 całe jajo 2 żółtka 50 g masła szczypta soli 1 szkl gorącej wody sól do osolenia wody nadzienie: ok 1 kg mięsa z udek kurczaków Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejny odkryty przeze mnie wspaniały blog z którego można czerpać inspiracje kulinarne. Natchniona.pl, to blog, do którego czytania szczerze zachęcam. Ja dzięki Niej zrobiłam wczoraj te oto pierogi z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od jakiegoś czasu środa to u mnie dzień pierogów. Tak było i tym razem,aby nie było nudno staram się urozmaicać pierogi na wszelkie sposoby. pomysł na dodanie do ciasta suszonego majeranku znalazłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi są pyszne, uwielbiam je na wszystkie sposoby, słodkie, wytrawne .. Ciasto – na stolnicę wysypać mąkę, zrobić dołek i wlać część gorącej wody, dodać żółtko i roztopione masło. Rękoma zagnieść Zobacz więcej
{{headerMessage}}
farsz: 600 g kurek, 200 g piersi perliczki bez skóry (może być kurczaka), 2 cebule, 1 łyżeczka posiekanego tymianku, sól, pieprz ciasto na pierogi: 450 ml mąki, 250 ml ciepłej wody, szczypta soli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi, pierożki...któż ich nie lubi.. Polacy to Pierogożercy, Pierogoluby i najlepsi Pierogokucharze. Osobiście dla mnie Pierogi są za bardzo czasochłonne, ale raz ulepiłam z pomocą cioci i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witajcie, udało się!!! W końcu stworzyłam bezglutenowe pierogi, które nie rozpadają się do tego stopnia, że nie można ich zjeść. Wiadomo, nie wszystkie są w całości- za pierwszym razem nie mogło wyjść Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: ciasto: ok. 1/2 kg mąki luksusowejMłynomag 1 jajko 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soli gorąca woda, tyle ile zabierze mąka farsz: 1 kg mięsa drobiowego (z udek, filetów) 1/2 … Czytaj dalej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
I znajomi i rodzina wiedzą , że jestem pierogowym maniakiem. Lepię pierożki ze wszystkim. Podaję na dziesiątki sposobów. I ciągle mnie kusi by spróbować czegoś nowego. Mięso na pierogi mam w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na opakowaniu, z tym, że dodajemy 0,5 kostki rosołowej. ( soczewica powinna "wypić: cały płyn i stać się miękka) Boczek kroimy w kostkę a cebulę w piórka, podsmażamy na smalcu. 3/4 boczku i cebuli Zobacz więcej
Karolaa
Karolaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
I love cooking
Sakiewki z mięsem

Sakiewki z mięsem 482

0
{{headerMessage}}
1 szklanka ciepłej wody sól Zagnieść elastyczne ciasto, rozwałkować (ale niekoniecznie cienko jak na pierogi). 600g mięsa mielonego drobiowego (u mnie z rosołu) 1 papryka czerwona 2 cebule 1 jajko Zobacz więcej
rozmaryn_ka
rozmaryn_ka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W mojej kuchni...
ORIENTALNY GULASZ WŁOSKI

ORIENTALNY GULASZ WŁOSKI 134

0
{{headerMessage}}
« NALEŚNIKI Z MALINAMI I MIĘTĄ Pierogi ze Szpinakiem i ... » ORIENTALNY GULASZ WŁOSKI 250g wieprzowiny lub mięsa drobiowego 2 pory 1/2 szkl przecieru pomidorowego sok i tarta skórka z 1/2 cytryny 2 Zobacz więcej