pierogi z mięsem gotowanym

Pierogi z mięsem gotowanym to kolejny świetny pomysł na wykorzystanie mięsa pozostałego po gotowaniu rosołu. Najczęściej robię z ud kurczaka i wtedy mięso znika samo od razu. Tym razem miałam istną Zobacz więcej
Moje najukochańsze pierogi z dzieciństwa. Takie, które przygotowuje moja mama. Pamiętam, że gdy byłam małą dziewczynką uwielbiałam, gdy lepiłyśmy wspólnie pierogi. Ja zawsze robiłam kilka mini Zobacz więcej
krysek76
krysek76 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
UgotujmyCos.pl
pierogi z mięsem

pierogi z mięsem 120

1
Polecam pierogi mięsne z mięsa gotowanego z rosołu .. Zobacz więcej
I znajomi i rodzina wiedzą , że jestem pierogowym maniakiem. Lepię pierożki ze wszystkim. Podaję na dziesiątki sposobów. I ciągle mnie kusi by spróbować czegoś nowego. Mięso na pierogi mam w Zobacz więcej
Klasyka. Z dawnych czasów pamiętam, że takie danie często gościło na naszym stole. Ile razy był gotowany rosół lub mocny wywar na jakąś zupę wśród mięs na których go gotowano był szponder wołowy. Zobacz więcej
Zostało mi polędwicy wieprzowej gotowanej na parze. Miała być zjedzona do chleba , ale jakoś nie bardzo miałyśmy na nią ochotę. Jak każde mięso doskonale nadawała się za to jako farsz na pierogi. Zobacz więcej
Po ugotowaniu wywarów na zupę pozostaje mi mięso na którym gotowałam ( i warzywa z wywaru ). Warzywa albo pozostają w zupie , albo zostają użyte do sałatki. Mięso mielę i robię krokiety, naleśniki , Zobacz więcej
Jednym z pierwszych postów prezentowanych na blogu był przepis na pyszny domowy rosół gotowany bez użycia soli. By otrzymać aromatyczny wywar potrzeba odrobiny cierpliwości ale efekty są zdecydowanie Zobacz więcej
kashia.ma
kashia.ma Obserwuj blogaObserwujesz bloga
magiczna kuchnia Kasi
Pasta mięsna

Pasta mięsna 1005

2
Gotując rosół zawsze zostaje nam mięso. Możnawykorzystać je na wiele sposobów do pierogów, galaretek czy klusek, albozrobićpyszną pastę do chleba. Składniki: mięso zrosołu 1 gotowana marchewka 1/2 Zobacz więcej
Zapraszam na przepis na tradycyjne pierogi z mięsem. Farsza do pierogów wykonałam z gotowanej wołowiny. Zimną wołowinę pokroiłam na kawałki, dodałam namoczoną w mleku bułkę i całość zmieliłam na Zobacz więcej
Składniki: farsz 500 g mięsa gotowanego (z rosołu) 1 cebula 2 ząbki czosnku olej do smażenia sól, pieprz ciasto na pierogitu Wykonanie: Na oleju zeszklić cebulę z czosnkiem. Mięso zmielić. Do miski Zobacz więcej
porcji otrzymujemy około 40 pierogów. Farsz mięsny: 20 dag gotowanego mięsa wołowego zmielonego 0,5 szklanki wrzątku 2,5 łyżki kleiku ryżowego sól,pieprz, natka pietruszki, lubczyk Do wrzątku Zobacz więcej
To dzisiejsza zachcianka syna. Mały nie przepada za gotowanymi truskawkami więc ulepiłam mu kilka pierogów z mięsem. Polecam Ciasto: mąka pszenna 1/2 kg jajko 1szt woda około szklanki (letnia) masło 1 Zobacz więcej
Czy lubimy pierogi? Wydaje się ,że tak, tylko każdy ma swój rodzaj. Oczywiście chodzi o nadzienie. W mojej kuchni królowały przeważnie pierogi ruski. Wszystkim smakowały, ale postanowiłam trochę Zobacz więcej
U nas nie ma problemu co zrobić z gotowanym, porosołowym mięsem. Na pierogi czy krokiety zawsze są chętni więc zwykle mielę takie mięso na farsz. Wystarczy dobrze je doprawić, dodać trochę zieleniny, Zobacz więcej
Już sama z siebie zaczynam się podśmiewać jak robię kolejne pierogi z ,, dziwnym,, farszem. A wszystko przez to , że tak lubię zmiany . Nudzą mnie znane i gotowane od lat potrawy. Zawsze lubiłam ( jak Zobacz więcej
NinaJG
NinaJG Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj Sam!
Kotleciki z mięsa gotowanego.

Kotleciki z mięsa gotowanego. 1235

1
Wiadomo, że nie każdy lubi mięso gotowane, a tym bardziej w rosole. Jednak szkoda je po prostu wyrzucić. By je wykorzystać można zawinąć je w naleśnik, można włożyć je w pierogi lub usmażyć kotleciki. Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Pierożki z gęsiną

Pierożki z gęsiną 204

0
Gdy gotuję rosół chłopaki natychmiast dopytują się czy potem będą pierogi z mięsem. Bardzo je lubią i wiedzą, że takie gotowane mięso świetnie nadaje się na farsz. Kiedy w garnku wylądował korpus i Zobacz więcej
Nadzienie do tych pierogów to przepis mojej mamy- pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu. Są idealnym daniem na poniedziałek, kiedy z niedzielnego obiadu zostają nam mięso i ziemniaki. Składniki: na Zobacz więcej
Pierogi z mięsem, dano ich nie robiłam. Rzadko udaje mi się ocalić ugotowane w wywarze mięso, zwykle zostaje po prostu zjedzone z dodatkiem chrzanu, tak po prostu. Tym razem przygotowałam wywar na Zobacz więcej