pierogi z mięsem i kapustą

Składniki: 800 g łopatka wieprzowa 800 g kapusta kiszona 2 szt cebula 1 kg mąki 2 jajka sól, pieprz Sposób wykonania: Mięso i kapustę ugotować w osobnych garnkach. Przestudzić, kapustę odcedzić z wody Zobacz więcej
Kolejny przepis z akcji testowania z portalem ŚWIADOME ODŻYWIANIE Dziś mam na obiad pyszne pierożki z kapustą i mięsem. Ciasto na pierogi przygotowałam z olejem rzepakowym Rapso, ciasto wyszło Zobacz więcej
Składniki Farsz: kapusta kiszona, 300 gram liście laurowe, 2 sztuki ziele angielskie, 2 ziarna cebula, 1 średnia mięso mielone wołowe, 300 gram sól, świeżo mielony czarny pieprz oliwa do smażenia Zobacz więcej
Moja rodzina uwielbia pierogi dlatego często goszczą na naszym stole Składniki Ciasto: 2,5 szklanki mąki 1 jajko szczypta soli 1/2 szklanki wody 3 łyżki oleju Farsz: 50 dag łopatki 30 dag kapusty Zobacz więcej
Jeśli zrobiłbym konkurs pod tytułem "Najlepsze pierogi na świecie" to jestem święcie przekonany, że pierogi z mięsem i kapustą jeśliby nawet nie wygrały to znalazły by się na podium. Jedno z Zobacz więcej
przyznać że doskonale spisują rolę w mięsnych daniach są delikatne i aromatyczne,szczerze polecam! Składniki Ciasto: 3 czubate szklanki mąki pszennej 1 szklanka gorącej wody 1 jajko szczypta soli Zobacz więcej
Czy może być coś wspanialszego niż własnoręcznie zrobione pierogi?? Jesień za oknami, być może mamy więcej czasu. Może pora by trochę zwolnić i zająć się kultywowaniem tradycji Dzisiejsza wersja Zobacz więcej
Uwielbiam te pierogi, sycące, bo z mięsem i soczyste, bo z dodatkiem kapusty, koniecznie z mięsem wołowym, może być takim z rosołu. Ja najbardziej lubię je na drugi dzień, odsmażone na masełku Zobacz więcej
Pierogi z mięsem i kapustą Składniki na farsz: około 20 dag mięsa drobiowego,ugotowanego-może być inne 10-15 dag ugotowanej kapusty -najlepiej kiszonej pieprz, sól, estragon, bazylia Składniki na Zobacz więcej
Pierogi z kapustą i mięsem Po raz pierwszy robiliśmy pierogi, tzn. Kuba ciasto, ja farsz. I jestem dumna z mojego męża. Ciasto wyszło fantastyczne! Mięciutkie, elastyczne, po prostu wspaniałe! Podaję Zobacz więcej
Pierogi z mięsem i kapustą Pierogi lubię, i to zarówno te na słodko, jak i na słono. Dziś zrobiłam pierogi z mięsem i z kapustą kiszoną. Mięso zostało mi z rosołu, a właściwie specjalnie ugotowałam Zobacz więcej
Chciałbym przedstawić Wam przepis na domowe pierogi z mięsem i kapustą. Zamiast mięsa mielonego można użyć kiełbasę pokrojoną w kostkę. Idealnie będą pasowały jako drugie danie do wcześniejszego Zobacz więcej
Dla mojego małżonka obiad bez mięsa jest stracony. Dlatego dla niego najczęściej robię pierogi w wersji mięsnej z kapustą. No i ewentualny spór zażegnany. Nie ma już powodu do kłótni. Mięso, jakiego Zobacz więcej
Zdecydowanie ulubione pierogi z bardzo smakowitym farszem. Oczywiście najlepsze są odsmażone na oleju. Składniki (ok. 60 sztuk): dwie szklanki mąki pszennej (polecam typ 650) wrzątek - niecała Zobacz więcej
Pierogi z mięsem i kapustą Po ugotowaniu rosołu został mi spory kawałek wołowiny, z którego można przyrządzić różne smakowite dania. Tym razem wykorzystałam go do przygotowania pierogów z mięsem. Zobacz więcej
Pierogi goszczą raczej we wszystkich naszych domach. Preferencje smakowe również są rozbieżne jednak wszystkim świetnie znane. Czy dzisiaj u nas klasyka ? Trudne pytanie. W moim domu zazwyczaj jadało Zobacz więcej
Gdyby ktoś zapytał mnie jakie danie lubię robić najbardziej, odpowiedziałabym że pierogi. Wykrawanie, nakładanie farszu, zlepianie - dla wielu osób zapewne jest to czasochłonne i uciążliwe, ale Zobacz więcej
Dziś przepis z kuchni polskiej - pierogi z kapustą i mięsem. Jak się okazało, taki farsz jest tradycyjnie przyrządzany w okolicach Końskich i na Lubelszczyźnie. Przepis na ciasto to moje odkrycie. Zobacz więcej
Pierogi to nieco czasochłonna potrawa, ale zapewniam Was, że warto się poświęcić. Nie ma porównania z kupnymi. Farsz to banał, a jak już się człowiek wdroży w lepienie pierogów, to idzie to migiem. Zobacz więcej
Pierogi z mięsem i kapustą to jedno z moich ulubionych dań. Kojarzą mi się z wakacjami, beztroskim, wolnym czasem. Poza tym to danie mojego dzieciństwa. Przygotowujemy je głównie w weekend, ponieważ Zobacz więcej