pierogi z mięsem i kapustą kiszoną

Każdy chociaż raz, kto musi kogoś albo siebie wykarmić sięga po klasykę, czyli pierogi z mięsem i kapustą kiszoną. Składniki: farsz: kapusta kiszona 40 dag łopatka wieprzowa 50 dag 2 cebule 1 jajko Zobacz więcej
Pozostałe mięso z rosołu zmieliłam, dodałam kiszonej kapusty i powstały pyszne syte pierogi. Polecam! Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka wody 1 jajko 2 łyżki oleju sól Farsz: 400 g mięsa z Zobacz więcej
pierogi z mięsem i kiszoną kapustą SKŁADNIKI: 50 dag kiszonej kapusty 30 dag mięsa drobiowego (z rosołu) 20 dag wieprzowej łopatki 1 cebula 1 łyżka oleju sól, pieprz ziarenka smaku A jak to zrobić: Zobacz więcej
Pierogów chyba nikomu nie trzeba zachwalać, a każdy ma swoje ulubione. Moje są właśnie takie, z mięsem mielonym i kapustą kiszoną. Coś wspaniałego :) Pierogi z mięsem i kapustą kiszoną Ciasto 500 g Zobacz więcej
Od dziś do końca tygodnia na moim blogu będą królowały pierogi :) Pierogi uwielbiamy, przygotowuję je bardzo często, z różnego ciasta, z różnym farszem. Zaczynamy od pierogów wywodzących się z kuchni Zobacz więcej
Bardzo spodobało nam się połączenie kapusty kiszonej z winogronem, więc postanowiliśmy połączyć ją z mięsem. Składniki 1 golonka indycza 250 g kiszonej kapusty 2 szalotki 1 łyżka masła 1/2 szklanki Zobacz więcej
Pyszne i delikatne ciasto, kremowy (dzięki mleczku kokosowemu) mięsny farsz wzbogacony o orzeźwiającą nutę kiszonej kapusty. Całość okraszona skwarkami z boczku i cebulką. Po prostu pycha! Pierogi z Zobacz więcej
No ja nie wiem, co mnie tak ostatnio „wzięło” na takie tradycyjne, polskie smaki? Może to ta pogoda- wyjątkowo chłodny mamy początek tego lata, to należy nam się treściwy obiadJA jak treściwy, to z Zobacz więcej
Klasyczna wersja pierogów przeważnie zawiera w sobie mąkę pszenną oraz tłuste mięso wieprzowe (w zdrowszym wypadku wołowinę), ale co z osobami dbającymi o linię? Czy trzeba od razu rezygnować z Zobacz więcej
Witam serdecznie Propozycja na pyszne pierogi z farszem z kapusty kiszonej i mięsa . Są trochę inne niż tradycyjne z mięsem ale równie smaczne . Będziemy potrzebować : z podanych proporcji wyjdzie Zobacz więcej
Proponuję pierogi z mięsem i kapustą kiszoną. Może zestawienie dziwi, ale zapewniam ,że są doskonałe w smaku. Polecam. SKŁADNIKI Na ciasto: ok. 700 g mąki pszennej 60 g. masła 400 ml gorącej wody Zobacz więcej
Pierogi z mięsem i kiszoną kapustą | Polska Zupa Polska Zupa Na blogu jak w zupie, znajdziecie przeróżne przepisy, nie tylko na tytułowe danie. Menu Przeskocz do treści Strona główna Pierogi z mięsem Zobacz więcej
« Domowe sposoby na kaszel Mini deserki ala tiramisu » Pierogi z kapustą kiszoną, mięsem mielonym i pieczarkami Składniki: pieczarki - 100 gramów kapusta kiszona - 500 gramów ziele angielskie - 3 Zobacz więcej
brzuszek na tym skorzysta :-) Dobrego dnia! Składniki: ciasto na pierogi: 350 g mąki ok. 125 ml gorącej wody 1/4 szkl. oleju sól farsz: 200 g mięsa wołowego ugotowanego (ja miałam z rosołu) 250 g Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Kapusta z grzybami

Kapusta z grzybami 90

0
Kapusta z grzybami Przepyszna kapusta z leśnymi grzybami. Znakomity dodatek do mięs czy farsz do pierogów. Składniki : 500g kapusty kiszonej, 2 cebule, 30g podgrzybków suszonych, 1 łyżka masła, 1 Zobacz więcej
Składniki: 800 g łopatka wieprzowa 800 g kapusta kiszona 2 szt cebula 1 kg mąki 2 jajka sól, pieprz Sposób wykonania: Mięso i kapustę ugotować w osobnych garnkach. Przestudzić, kapustę odcedzić z wody Zobacz więcej
Czemu taka dziwna nazwa przepisu ? A no z tego, że zachowuję się jak taka z lekka ,, szurnięta" - nakręcona kulinarna chomiczka. Kolekcjonuję wszystko -: pół marchewki z zupy, garstkę kiszonej kapusty Zobacz więcej
Nie ma to jak domowe pierogi. Dziś z kiszoną kapustą, suszonymi grzybami i golonką. Miałam spore golonki, gotowałam je po prostu w wodzie. Trochę jej zostało, więc wylądowało z niej Zobacz więcej
miękkie ciasto, toczyć z niego wałeczki i kroić tak, jak leniwe pierogi. Gotować w dużej ilości wrzącej, osolonej wody. Podawać ze smażoną słoniną lub boczkiem i smażoną kapustą kiszoną po litewsku. Zobacz więcej