pierogi z mięsem smażone

Wspaniałe pierogi. Chrupiące, delikatne i bardzo smaczne. Bałam się, że jeżeli pierogi tylko poddam smażeniu ciasto będzie surowe, ale tak się nie stało. Ciasto smażone w głębokim tłuszczu, na małym Zobacz więcej
Czebureki to tradycyjne danie kuchni tatarskiej, znane również doskonale w kuchni Rosyjskiej i na Ukrainie, gdzie uznawane są za potrawy z rodzimej kuchni. Są to duże pierogi z ciasta podobnego do Zobacz więcej
Moja wersja pikantnych pierogów, którą uwielbiam. Mielona wołowina z pomidorami, wolno duszona w czerwonym winie oraz suszone pomidory, chilli i ser pleśniowy… Wszystko razem tworzy niepowtarzalny Zobacz więcej
Inspirację zaczerpnęłam z bloga klik Jeśli pomysł na smażone pierożki się Wam podoba to skorzystajcie z przepisu w linku- ja niestety zapomniałam o spisaniu swoich proporcji i składu nadzienia. Mogę Zobacz więcej
TwojeSmaki
TwojeSmaki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Twoje Smaki
Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem 332

0
Tradycyjne pierogi z mięsem, oczywiście najlepsze to te ze smażoną cebulką :) Składniki: 300g mąki pszennej, 1 łyżka oleju lub oliwy, szczypta soli, ciepła woda. Farsz: 500 g mięsa mielonego Zobacz więcej
BędziePrzepysznie
BędziePrzepysznie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Będzie Przepysznie
Pierogi

Pierogi 700

2
Jako pierwsze na kolanach lądują smażone na głębokim oleju chrupkie pierogi z mięsem. A żeby nie było nudno całość została przybrana ogrodem z tartego selera i marchewki, sałaty, pomidora i oliwek. Zobacz więcej
Marta_gotuje
Marta_gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Marta gotuje
Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem 187

1
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pierogi zmięsem znajlepszym wgmnie ciastem zdodatkiem masła, które idealnie się rozwałkowuje, nie rozpada podczas gotowania inie skleja. Aco najważniejsze jest proste i Zobacz więcej
Empanadas to wytrawne, nadziewane pierożki, pieczone lub smażone na głębokim tłuszczu. To fajny pomysł na imprezową przystawkę, świetnie komponujący się z pikantną salsą, albo innymi ostrymi Zobacz więcej
miękkie ciasto, toczyć z niego wałeczki i kroić tak, jak leniwe pierogi. Gotować w dużej ilości wrzącej, osolonej wody. Podawać ze smażoną słoniną lub boczkiem i smażoną kapustą kiszoną po litewsku. Zobacz więcej
Po ugotowaniu wywarów na zupę pozostaje mi mięso na którym gotowałam ( i warzywa z wywaru ). Warzywa albo pozostają w zupie , albo zostają użyte do sałatki. Mięso mielę i robię krokiety, naleśniki , Zobacz więcej
500 g ugotowanej soi 500 g mięsa z drobiu 1 jajko cebula sól pieprz pieprz ziołowy staropolski oregano czosnek niedźwiedzi chili suszone tłuszcz do smażenia ciasto 450 g mąki 300 ml wrzątku 1 łyżeczka Zobacz więcej
Składniki: 20 sztuk pierogi z mięsem i kaszą, 3 łyżki masło do smażenia, 1/2 łyżeczki sól morska, 1/2 łyżeczki pieprz czarny mielony, 4 sztuki cebula na maśle zeszklić na złocisto cebulę do smaku Zobacz więcej
Przepisy na dania z cukinią, również na słodko. Smacznie, zdrowo i dietetycznie. Przekąski Chipsy cukiniowe Frytki z cukinii Paluszki grillowane Pasztet z cukinii Obiady Cukinia faszerowana mięsem, Zobacz więcej
Dzisiaj na Dzień Matki proponuję pyszne czebureki. Mamom życzę wszystkiego co najlepsze w życiu. Czebureki to tradycyjne danie regionalne Tatarów krymskich. Są to pierogi z ciasta na bazie wody, mąki Zobacz więcej
Takie pyszne kluski możemy podawać z różnymi mięsami,kotletami i tak jak u mnie z samą smażoną cebulką. 0.5 kg.ugotowanych ziemniaków 1 żółtko 100 g.mąki bułka tarta 1-2 łyżki majeranku 1 łyżka Zobacz więcej
Składniki: farsz 500 g mięsa gotowanego (z rosołu) 1 cebula 2 ząbki czosnku olej do smażenia sól, pieprz ciasto na pierogitu Wykonanie: Na oleju zeszklić cebulę z czosnkiem. Mięso zmielić. Do miski Zobacz więcej
Składniki: ciasto na pierogi 50dag mięsa mielonego 2 cebule 1 ząbek czosnku pomidory w puszce bazylia zioła prowansalskie sól pieprz Wykonanie: Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oleju dodaj mięso Zobacz więcej
peggi
peggi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Peggi w kuchni
Naleśniki z mięsem

Naleśniki z mięsem 593

0
Dziś przedstawię naleśniki, które w dzieciństwie jadłam najczęściej. Mama robiła je równie często jak naleśniki z serem i dżemem. Farsz do nich robi się tak jak do pierogów - z mięsa rosołowego - Zobacz więcej
Składniki (dla 3 osób): ciasto na pierogiz połowy porcji 1 cebula 200 g mięsa mielonego przyprawa do mięsa mielonego pieprz kucharek czosnek granulowany natka pietruszki olej do smażenia Wykonanie: Zobacz więcej
Pluskotka
Pluskotka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rodzinka od kuchni
Łazanki

Łazanki 221

2
Łazanki są dla mnie jak pierogi. Kapusty i pieczarek trochę więcej, a ciasto pokrojone w kwadraciki. Chyba przez to podobieństwo smakowe są przez nas bardzo lubiane. Przypomniały nam się w Zakopanem, Zobacz więcej