pierogi z mięsem smażone

Wspaniałe pierogi. Chrupiące, delikatne i bardzo smaczne. Bałam się, że jeżeli pierogi tylko poddam smażeniu ciasto będzie surowe, ale tak się nie stało. Ciasto smażone w głębokim tłuszczu, na małym Zobacz więcej
Czebureki to tradycyjne danie kuchni tatarskiej, znane również doskonale w kuchni Rosyjskiej i na Ukrainie, gdzie uznawane są za potrawy z rodzimej kuchni. Są to duże pierogi z ciasta podobnego do Zobacz więcej
Moja wersja pikantnych pierogów, którą uwielbiam. Mielona wołowina z pomidorami, wolno duszona w czerwonym winie oraz suszone pomidory, chilli i ser pleśniowy… Wszystko razem tworzy niepowtarzalny Zobacz więcej
stycznia 2017 Nerdy cookin' Tłusty tydzień: rosyjskie chebureki Prawdziwie słowiańskie danie - pierogi smażone z mięsem. #cheekibreeki :) SHARE ON: Nerdy — 11 lutego 2017 My mamy Tłusty Czwartek, a Zobacz więcej
Inspirację zaczerpnęłam z bloga klik Jeśli pomysł na smażone pierożki się Wam podoba to skorzystajcie z przepisu w linku- ja niestety zapomniałam o spisaniu swoich proporcji i składu nadzienia. Mogę Zobacz więcej
TwojeSmaki
TwojeSmaki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Twoje Smaki
Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem 448

0
Tradycyjne pierogi z mięsem, oczywiście najlepsze to te ze smażoną cebulką :) Składniki: 300g mąki pszennej, 1 łyżka oleju lub oliwy, szczypta soli, ciepła woda. Farsz: 500 g mięsa mielonego Zobacz więcej
BędziePrzepysznie
BędziePrzepysznie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Będzie Przepysznie
Pierogi

Pierogi 754

2
Jako pierwsze na kolanach lądują smażone na głębokim oleju chrupkie pierogi z mięsem. A żeby nie było nudno całość została przybrana ogrodem z tartego selera i marchewki, sałaty, pomidora i oliwek. Zobacz więcej
Marta_gotuje
Marta_gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Marta gotuje
Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem 259

3
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pierogi zmięsem znajlepszym wgmnie ciastem zdodatkiem masła, które idealnie się rozwałkowuje, nie rozpada podczas gotowania inie skleja. Aco najważniejsze jest proste i Zobacz więcej
Empanadas to wytrawne, nadziewane pierożki, pieczone lub smażone na głębokim tłuszczu. To fajny pomysł na imprezową przystawkę, świetnie komponujący się z pikantną salsą, albo innymi ostrymi Zobacz więcej
miękkie ciasto, toczyć z niego wałeczki i kroić tak, jak leniwe pierogi. Gotować w dużej ilości wrzącej, osolonej wody. Podawać ze smażoną słoniną lub boczkiem i smażoną kapustą kiszoną po litewsku. Zobacz więcej
Po ugotowaniu wywarów na zupę pozostaje mi mięso na którym gotowałam ( i warzywa z wywaru ). Warzywa albo pozostają w zupie , albo zostają użyte do sałatki. Mięso mielę i robię krokiety, naleśniki , Zobacz więcej
500 g ugotowanej soi 500 g mięsa z drobiu 1 jajko cebula sól pieprz pieprz ziołowy staropolski oregano czosnek niedźwiedzi chili suszone tłuszcz do smażenia ciasto 450 g mąki 300 ml wrzątku 1 łyżeczka Zobacz więcej
Składniki: 20 sztuk pierogi z mięsem i kaszą, 3 łyżki masło do smażenia, 1/2 łyżeczki sól morska, 1/2 łyżeczki pieprz czarny mielony, 4 sztuki cebula na maśle zeszklić na złocisto cebulę do smaku Zobacz więcej
i warzywami Potrawka z mięsa z rosołu z warzywami Zapiekana kasza z kurczakiem i cukinią Pieczony łosoś z warzywami Leczo Ratatuj z warzywami Warzywa po prowansalsku Smażona cukinia Placuszki z Zobacz więcej
Dzisiaj na Dzień Matki proponuję pyszne czebureki. Mamom życzę wszystkiego co najlepsze w życiu. Czebureki to tradycyjne danie regionalne Tatarów krymskich. Są to pierogi z ciasta na bazie wody, mąki Zobacz więcej
majeranek,1-2 łyżki bułki tartej i sól do smaku.Zagniatamy ciasto dosypując ew.mąki.(ciasto jak na kopytka).Formujemy wałeczki i kroimy je na 5-7 cm.dł.Gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną Zobacz więcej
Składniki: farsz 500 g mięsa gotowanego (z rosołu) 1 cebula 2 ząbki czosnku olej do smażenia sól, pieprz ciasto na pierogitu Wykonanie: Na oleju zeszklić cebulę z czosnkiem. Mięso zmielić. Do miski Zobacz więcej
Składniki: ciasto na pierogi 50dag mięsa mielonego 2 cebule 1 ząbek czosnku pomidory w puszce bazylia zioła prowansalskie sól pieprz Wykonanie: Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oleju dodaj mięso Zobacz więcej
Jak wykorzystujecie mięso z rosołu? Oczywiście można je zjeść w takiej postaci, w jakiej wyjmujemy je z garnka, bo przecież jest pyszne Można jednak je zachomikować w lodówce i następnego, lub za dwa Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Pokoleń
Sos grzybowy

Sos grzybowy 15

3
Taki sos nadaje się jako dodatek do ryb, mięs lub tak jak ja dodatek do pierogów, kluseczek itp. Na patelni roztopić masło, szalotki obrać,drobno posiekać i wrzucić na patelnię. Smażyć aż cebulka Zobacz więcej