pierogi z mięsem wołowym

Dzisiejszy wpis przygotowałam by wykorzystać pietruszkę i lubczyk, które rosną w skrzynkach na balkonie. Wysiałam je z nasion, jaka to frajda patrzeć jak rosną. Lubczyk ma charakterystyczny smak Zobacz więcej
Bardzo dobre, a dzięki towarzystwu drobiu są delikatniejsze niż na samej wołowinie. Składniki: około 60 dag mięsa drobiowego i wołowego z rosołu w proporcji 1:1 (wołowiny musi być przynajmniej tyle Zobacz więcej
składniki na pierogi: 3 szklanki mąki 2 żółtka 3/4 szklanki przegotowanej ciepłej wody pół łyżeczki soli 4 łyżki oleju farsz: na farsz zużyłam mięso pozostałe z rosołu z kuru i trochę wołowego, Zobacz więcej
Proporcje mięsa i szpinaku według uznania i smaku :) W tym wypadku 1:1..... mniej więcej ;) Ugotowane mięso wołowe z rosołu zmielić w maszynce. Liście mrożonego szpinaku wrzucić do osolonej wrzącej Zobacz więcej
porcji otrzymujemy około 40 pierogów. Farsz mięsny: 20 dag gotowanego mięsa wołowego zmielonego 0,5 szklanki wrzątku 2,5 łyżki kleiku ryżowego sól,pieprz, natka pietruszki, lubczyk Do wrzątku Zobacz więcej
Agiatis
Agiatis Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moja kulinarna przygoda
Chinkali

Chinkali 445

0
W Gruzji chinkali zamawia się jako danie główne, jest to rodzaj pieroga, który faszeruje się mięsem Posiadają swój oryginalny kształt, a podawane na gorąco zawierają wewnątrz aromatyczny rosół. Zobacz więcej
Idealne na niedzielny obiad- pierogi z mięsem, a do tego rosołek. Z żalem przyznaje, iż moje pierogi nie były tak smaczne jak mojej mamy ale dały radę :) Z braku maszynki do mięsa musiałam wybrać Zobacz więcej
Składniki: Nadzienie: mięso ugotowane 0,3 kg (najlepiej wołowe) cebula 1 mała sól, pieprz Ciasto: mąka pszenna 0,5 kg jajo 1 szklanki wody sól słonina 5 dag lub masło do polania Wykonanie: Zobacz więcej
Dzisiejsza propozycja to idealny sposób na smaczne jedzenie przy niewielkim nakładzie finansowym. W każdym domu często pojawia się rosół - zwłaszcza na niedzielnych, rodzinnych obiadach. Często po Zobacz więcej
Pierogi z mięsem Był przepis na pierogi ruskie, z kapustą i grzybami, z serem i szpinakiem i na słodko z serem. Czas na klasykę wśród pierogów- pierogi z mięsem. Jeżeli zostało Wam nieco mięsa z Zobacz więcej
Pierogi z dynią i soczewicą » Bezglutenowe kotlety mielone z indyka z dodatkiem marchewki Danie dla dzieci od 18 miesiąca życia. Składniki: 25 dag mięsa indyka 1 jajko 1 marchewka 1 łyżeczka Zobacz więcej
To danie, z tradycyjnej kuchni polskiej, konkretnie z Polesia, to coś pomiędzy łazankami a pierogami z mięsem. Makaron z kapustą i mielonym mięsem to danie szybkie, podzielne i takie, które z Zobacz więcej
Pierożki z ciasta francuskiego, świetnie smakują popijane barszczykiem, bądź maczane w sosie czosnkowym Składniki na około 23 szt: ciasto francuskie (ja miałam wersję xl - 345 g) 1 marchewka 1 Zobacz więcej
Zapraszam serdecznie do akcji związanej z wykorzystaniem mięsa z rosołu. Wiele osób nie lubi gotowanego mięsa i nie zawsze mamy pomysł co z nim dalej zrobić (bo ile można jeść pierogi z mięsem ;) Mam Zobacz więcej
iwa643
iwa643 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MojaKuchniaMalutka
Moje Pielmienie

Moje Pielmienie 211

1
Bardzo smaczne łatwe w zrobieniu , po gryzie wypływa rosołek - do tego podsmażona cebulka - pycha. Moje Pielmienie składniki 3/4 kg mąki woda gorąca 1/2 szklanki olej Sól morska 1/2 kg mięso Zobacz więcej
Pyszne pierogi z mięsem wołowo wieprzowym i grzybami leśnymi . Ciasto na pierogi: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki wrzątku jajko sól szczypta 1 Do miski wsypuje mąkę. 2. Gotuje wodę przelewam do Zobacz więcej
Domowe pierogi , najlepsze pod słońcem. Tym razem z mięsnym farszem, doskonały sposób na wykorzystanie mięsa po rosołowego . Doprawione czosnkiem, pieprzem i pachnącym majerankiem , okraszone Zobacz więcej
Smacznie Dudziak
Smacznie Dudziak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie Dudziak
(bez tytułu)

(bez tytułu) 145

0
. Pierogi z soczewicą, kapustą i grzybami 9. Pierogi ruskie według Dawida 10. Kluski kopytka podawane ze zrumienioną na maśle bułką tartą 11. Spaghetti z soczystymi pulpecikami 12. Pieczony udziec z Zobacz więcej
Potrzebne składniki: 800 g mięsa mielonego wołowego, 2-3 cebule, 2 ząbki czosnku, 3 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera (około 5 cm), sól, pieprz. Sposób przygotowania: Zaczynamy od wstawienia Zobacz więcej
% 10 dag roztopionego wystudzonego masła niecałe 2 szklanki mąki szczypta soli Farsz: 50 dag mięsa mielonego wołowego (dałam wieprzowinę, której Karaimi jej nie jedzą) 1 duża cebula 3 ząbki czosnku Zobacz więcej