pierogi z mięsem z sosem

ciasto 800 g mąki 1 burak ćwikłowy pieczony 1 jajko sól 1 łyżka oleju woda nadzienie 800g mięsa mielonego 1 jajko sól pieprz pieprz pomarańczowy Skworcu czosnek niedźwiedzi Skworcu 2 łyżki natki Zobacz więcej
Pierogi z mięsem zapiekane w sosie pomidorowym Jeśli zrobicie za dużo pierogów z mięsem, lub będziecie chcieli je nieco odmienić polecam mój sposób :) Starszy synek po zjedzeniu swojej porcji Zobacz więcej
Pierogi w kształcie serca i czerwonym jak miłość sosie - czemu nie... w końcu miłość dodaje skrzydeł i sprawia, że jesteśmy bardziej kreatywni. Moja Walentynka zjadła pierogi ze smakiem i nie zraził Zobacz więcej
Coś nowego, smacznego i pomidorowego. Robiłam je po raz pierwszy... a to wszystko za sprawą Pudliszkowych inspiracji pomidorowych :) Pomyślałam: robiłam już wcześniej szpinakowe, zielone, więc Zobacz więcej
polecenia. Wszystkim domownikom smakowało. Pierogi z mięsem kaczki z orientalną nutą Potrzebne składniki: farsz (na ok. 48 pierogów) 2 piersi kaczki (ok. 450 g ze skórą) 2 marchewki w całości pół Zobacz więcej
polecenia. Wszystkim domownikom smakowało. Pierogi z mięsem kaczki z orientalną nutą Potrzebne składniki: farsz (na ok. 48 pierogów) 2 piersi kaczki (ok. 450 g ze skórą) 2 marchewki w całości pół Zobacz więcej
Pierogów nikomu nie trzeba zachwalać, każdy z nas ma jakiś swój ulubiony rodzaj. Ja ponad wszystkie lubię... wszystkie :-) Nie ważne z jakim farszem, każde smakują wyjątkowo. Dzieląc się z Wami moimi Zobacz więcej
straconego – ustawcie piekarnik na ok 80 stopni, bierzecie dużą brytfankę z przykrywką i postępujecie dalej podobnie jak jest w przepisie :) No, to dość gadania, do dzieła! Jak to zrobić? Składniki: Zobacz więcej
- zagotować. Dodać posiekany koperek - wymieszać. Calzone: Ciasto rozwałkować i wykroić krążki - na każdym położyć 2 łyżki farszu, skleić pierogi i ułożyć na blaszkach wyłożonych pergaminem. Piec w Zobacz więcej
Klasyka. Z dawnych czasów pamiętam, że takie danie często gościło na naszym stole. Ile razy był gotowany rosół lub mocny wywar na jakąś zupę wśród mięs na których go gotowano był szponder wołowy. Zobacz więcej
Po ugotowaniu wywarów na zupę pozostaje mi mięso na którym gotowałam ( i warzywa z wywaru ). Warzywa albo pozostają w zupie , albo zostają użyte do sałatki. Mięso mielę i robię krokiety, naleśniki , Zobacz więcej
Składniki: 500 g mrożonych pierogów z mięsem, 2 cebule, 100 g żółtego sera, 4 jajka, 250 g gęstej śmietany, sól, pieprz Przygotowanie: Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Cebulę kroimy w drobną Zobacz więcej
To kolejny post z cyklu "Rok bloga". Dziękuję wszystkim,którzy odwiedzają mojego bloga. Dzisiaj zamieszczam popularne przepisy na dnia obiadowe. Może zajrzycie. FASZEROWANY FILET Z INDYKA MIELONE Z Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Pokoleń
Sos grzybowy

Sos grzybowy 13

3
Taki sos nadaje się jako dodatek do ryb, mięs lub tak jak ja dodatek do pierogów, kluseczek itp. Na patelni roztopić masło, szalotki obrać,drobno posiekać i wrzucić na patelnię. Smażyć aż cebulka Zobacz więcej
peggi
peggi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Peggi w kuchni
Naleśniki z mięsem

Naleśniki z mięsem 611

0
Dziś przedstawię naleśniki, które w dzieciństwie jadłam najczęściej. Mama robiła je równie często jak naleśniki z serem i dżemem. Farsz do nich robi się tak jak do pierogów - z mięsa rosołowego - Zobacz więcej
NaStole.pl
NaStole.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
NaStole.pl
Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese 418

0
Przygotowanie: Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu bez oliwy i soli. Odcedzić. Przygotować sos boloński. Makaron przełożyć na talerz i polać sosem. Posypać ziołami, opcjonalnie startym Zobacz więcej
Zostały mi z dzisiejszego gotowania ugotowane muszle żytnie oraz trochę farszu mięsnego z pieczonych ziemniaczanych pierogów z mięsem, postanowiłam to wykorzystać i zapiec muszle w sosie Zobacz więcej
ostatnio robiłam pasztet. Obierałam mięso wyjęte z rosołu ( kurczak i indyk) .Odłożyłam większe kawałki na II Danie ( w jakiś sos) . Drobne miały iść jak zwykle do zmielenia na farsz do pierogów itp. Zobacz więcej
Marta_gotuje
Marta_gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Marta gotuje
Pierogi empanadas

Pierogi empanadas 260

0
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Empanadas są popularnym daniem wAmeryce Południowej, szczególnie wArgentynie iChile. Pierożki nadziane mięsem mielonym zdodatkiem warzyw są duże ibardzo sycące. Można Zobacz więcej
..no własnie z czym? Przez jakiś czas chodziły za mną ruskie. Ale ruskie nie-ruskie. Ruskie z mięsem? Ruskie z dodatkiem mięsa? Koło mięsa? Poszłam na kompromis, zrobiłam mielone. I zrobiłam pierogi,Z Zobacz więcej