pierogi z miętą

moje pasje
moje pasje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moje pasje
Pierogi ruskie z miętą

Pierogi ruskie z miętą 205

0
Uwielbiam ruskie pierogi. Przepis na nie pojawił się już tutaj, ale dzisiejsza propozycja wzbogacona jest dodatkowo o miętę. Przepis na farsz wypatrzyłam na blogu "Kulinarne Szaleństwa Margarytki" a Zobacz więcej
Składniki: około 4 szklanki mąki 5 ziemniaków 200 g sera białego 5 cebul 3/4 kostki masła 1 jajko pół łyżeczki suszonej mięty sól i pieprz Przepis: Ciasto na pierogi należy wyrobić z mąki, jajka i Zobacz więcej
Na moim parapecie wyrosła mięta. Używam jej do napojów, deserów, ciast, no i dzisiaj – do pierogów. Pierwszy raz usłyszałam o takim nadzieniu. Robiła je moja prababcia i dla babci były one utrapieniem Zobacz więcej
Kolejna propozycja z mojej 'domowej pierogarni' to pierogi, które zostały zjedzone już dawno, dawno temu. Nie zostały jednak zapomniane, ponieważ grzechem byłoby o nich zapomnieć. Są rewelacyjne! Niby Zobacz więcej
podzielę się jednak przepisem na przepyszne pierogi ruskie z miętą :) Zapraszam: Przepis na ciasto: 3 szklanki mąki 1 łyżka oleju słonecznikowego szklanka gorącej wody szczypta soli Do miski Zobacz więcej
Wprawdzie wszystko co „ruskie” ostatnio źle się kojarzy, ale podobno ruskie pierogi to wynalazek iście polski. Lubią je nie tylko wegetarianie. Nie wszyscy jednak mają odwagę dodawać do nich zioła. A Zobacz więcej
Inka VEGANation
Inka VEGANation Obserwuj blogaObserwujesz bloga
VEGANation
PIEROGI Z MIĘTĄ

PIEROGI Z MIĘTĄ 43

0
Smak domu niełatwo zdefiniować. Obstawiam że dla części polaków jest nim smak gorących, sklejonych ręką mamy lub babci pierogów. Jak bez nich wyglądała by codzienność? Było by ciężko, smutno i Zobacz więcej
W moim rodzinnym domu Mama bardzo często przygotowywała pierogi i tak się składa, że jestem wielbicielką tych w wersji "ruskie". Uwielbiam je prosto z wody jak i te odsmażane na masełku, ich zapach Zobacz więcej
Siedziałyśmy sobie jakiś czas temu z moją przyjaciółką Elizą przy herbacie, rozmawiając m.in. o jedzeniu (a jak, przecież ze mną nie można o niczym innym rozmawiać ;), w tym o potrawach z dzieciństwa, Zobacz więcej
Czas:60 min Danie dla:4 osoby Składniki na ciasto: – 300 g mąki pszennej – 200 ml gorącej wody – 1/4 łyżeczki soli Składniki na farsz: – 100 g gotowanych ziemniaków – 100 g twarogu – duża cebula – 4 Zobacz więcej
Pierogi ruskie z miętą Dziś przedstawiam Wam kolejną wersję pierogów ruskich, chyba najbardziej przeze mnie ulubionych pierogów. Dziś z dodatkiem mięty. Do dodania jej do pierogów zachęciła mnie pani Zobacz więcej
Składniki Ciasto na pierogi 400g twarogu 6 łyżeczek cukru garść posiekanej mięty 4 łyżki gęstej śmietany Etapy przygotowania 1. W misce łączymy twaróg, cukier, śmietanę i miętę. 2. Ciasto Zobacz więcej
edith
edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pasja Smaku
Pierogi z serem i miętą

Pierogi z serem i miętą 182

0
Smak dzieciństwa, moja prywatna klasyka i pierwsze miejsce w klasyfikacji pierogów. Dodatek suszonej mięty sprawia, że nie są zwyczajne. Gdy byłam jeszcze na studiach to połączenie zadziwiało Zobacz więcej
Zapewne się powtarzam, ale muszę to kolejny raz zaznaczyć, że jestem wielbicielką pierogów - w każdej postaci. Jednak latem mam ochotę na lekkie i owocowe, podczas gdy zimą najlepiej smakują mi Zobacz więcej
Pierogi z jagodami były doskonałym zwieńczeniem dość męczącego weekendu. Balowaliśmy bowiem na weselu znajomych w Olsztynie (polecam Klub Przystań – niesamowicie urokliwe miejsce ze wspaniałym Zobacz więcej
U mnie w domu nigdy się takich nie jadło, generalnie nie było u nas słodkich obiadów. Za to Wojtek je uwielbia :) Sezonowe pierogi z truskawkami SKŁADNIKI: truskawki 200-300 g mąki pszennej gorąca Zobacz więcej
Pierogi z farszem z kaszy i sera są w grupie produktów węglowodanowych. By ograniczyć białko, można je zrobić tylko z żółtkami. Składniki Ciasto: 1. Mąka – 2 kg 2. Jajka – 2 szt. 3. Woda ciepława 4. Zobacz więcej
Bardzo lubimy pierogi więc często je robię z różnymi farszami. Te pierogi zobaczyłam w programie Ewy Wachowicz,spodobało mi się nadzienie i je zrobiłam. Muszę przyznać,że smakują rewelacyjnie. Zobacz więcej