pierogi z mozzarellą

{{headerMessage}}
Jarsko, wegetariańsko. Włożyłam cukinię do pieroga i na dobre wyszło. Smaczny letni obiad, z dodatkiem sera mozzarella i ziół. Omom. Ładne kolory. Ser roztopiony. Czytaj więcej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Odcedzić. Rozgnieść widelcem, pomieszać z cebulą i serem. Doprawić do smaku. Na środek każdego kółka nakładać po około łyżeczce farszu. Brzegi skleić dokładnie palcami, które dla ułatwienia możemy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ciasto na pierogi: 450 ml mąki, 250 ml ciepłej wody, szczypta soli farsz: 500 g mozzarelli, 50 g parmezanu, 350 g mrożonego szpinaku, 16 połówek suszonych pomidorów w oliwie, 2 ząbki czosnku, sól, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mimo deszczu.... bądź Zielony! Składniki: CIASTO: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka ciepłej wody 1 łyżeczka soli FARSZ: 1 brokuł 1 kulka mozzarelli sól pieprz 1 biała cebula 1 łyżka masła Wykonanie: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ciasto na pierogi: 450 ml mąki, 250 ml ciepłej wody, szczypta soli farsz: 500 g mozzarelli, 50 g parmezanu, 350 g mrożonego szpinaku, 16 połówek suszonych pomidorów w oliwie, 2 ząbki czosnku, sól, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak ktoś uwielbia szpinak to musi spróbować tego połączenia. Jak dla mnie to najsmaczniejsze pierogi jakie jadłam. A dodatkowo polane masełkiem skuszą nie jednego. Nawet sięgnął po nie mój syn, a Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zainspirowana wizytą w pewnej pierogarni postanowiłam zrobić Swoje Pierwsze W Życiu Pierogi:) i...odniosłam sukces:) nie wiedzieć czemu, zawsze stroniłam od lepienia, które okazało się całkiem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
miłośnikom brokułów! Składniki: - ciasto z TEGO przepisu, - 1 brokuł, - 1-2 ząbki czosnku, - 1 łyżeczka serka topionego cheddar, - 1/2 kulki mozzarelli, - sól - do farszu, - 1/2 łyżki soli, szczypta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi z brokułami i mozzarellą to bardzo ciekawe połączenie i smaczna alternatywa dla tradycyjnych pierogów. Charakterystyczny smak brokułów w połączeniu z ciągnącą się mozzarellą tworzą kuszące Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pierogi z kurczakiem i mozzarellą - obiad podano! - FinezjaNiedrogo - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU FinezjaNiedrogo sałatka z bobem (10.07.2014)deser z porzeczkami i agrestem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś proponuję Wam przepis z cyklu z ziemi włoskiej do Polski czyli zapiekane pierogi z serem mozzarella i oliwkami, a wszystko okraszone aromatycznym sosem pomidorowym z bazylią.Przepis na zapiekane Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pierogi z serem, szpinakiem i mozzarellą Ciasto: • 3 szklanki mąki pszennej • szklanka wrzątku • 3 łyżki oleju • łyżeczka sól Nadzienie: • mrożone liście szpinaku (400 g) • kostka twarogu półtłustego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Deszcz i wiatr za oknem, na spacer nie można wyjść więc szukam miejsca w kuchni. Padło na pierogi! Tym razem z niestandardowym farszem. Ale za to jakim farszem! OBŁĘDNYM!!! Składniki na ciasto: - 300 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Paprykowe pierogi to moja dzisiejsza wariacja na temat tego klasycznego dania :) Pierogi paprykowe z salami i mozzarellą Ciasto ok. 30 szt.: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki słodkiej papryki węgierskiej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Mąkę przesiewamy, dodajemy masło, jajko, drożdże i sól. Dodajemy stopniowo wodę, tyle żeby wyrobić gładkie, elastyczne ciasto. Cisto rozwałkowujemy i wycinamy koła (u mnie o średnicy 12 cm- wyszło 9 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi z mozzarellą i suszonymi pomidorami, czyli polski specjał we włoskim stylu. Takie pierogi jadłam po raz pierwszy w pod poznańskiej pierogarnii Bumerang i byłam zachwycona ich smakiem. Dzisiaj Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Fatayer to bardzo popularne w krajach arabskich pierogi nadziewane między innymi szpinakiem i serem. 14 lutego w ramach wspólnego gotowania z okazji IV Festiwalu Kuchni Arabskiej przygotowały je: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W ubiegłym roku podałam przepis na pieczone pierogi z łososiem, który możecie zobaczyć TUTAJ. W tym roku wzbogaciłam smak o pomidory suszone i dodałam ser mozzarella. Składniki: 500 g mąki, 1 jajko + Zobacz więcej
{{headerMessage}}
studzimy. Po całkowitym ostudzeniu dodajemy do niego pokrojoną w kostkę mozzarellę, mieszamy. Ciasto wałkujemy, wykrawamy z niego szklanką kółka. Na środek każdego kładziemy łyżeczkę farszu, składamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
;) Żeby nie robić ciągle bułeczek dziś postanowiłem postawić na pieczone pierogi. Bardzo lubię zapiekać pierogi, bo to bardzo wdzięczny materiał do pracy. Dzisiejsze nadzienie jest tylko Zobacz więcej