pierogi z mozzarellą

Jarsko, wegetariańsko. Włożyłam cukinię do pieroga i na dobre wyszło. Smaczny letni obiad, z dodatkiem sera mozzarella i ziół. Omom. Ładne kolory. Ser roztopiony. Czytaj więcej Zobacz więcej
. Odcedzić. Rozgnieść widelcem, pomieszać z cebulą i serem. Doprawić do smaku. Na środek każdego kółka nakładać po około łyżeczce farszu. Brzegi skleić dokładnie palcami, które dla ułatwienia możemy Zobacz więcej
ciasto na pierogi: 450 ml mąki, 250 ml ciepłej wody, szczypta soli farsz: 500 g mozzarelli, 50 g parmezanu, 350 g mrożonego szpinaku, 16 połówek suszonych pomidorów w oliwie, 2 ząbki czosnku, sól, Zobacz więcej
. Odcedzić. Rozgnieść widelcem, pomieszać z cebulą i serem. Doprawić do smaku. Na środek każdego kółka nakładać po około łyżeczce farszu. Brzegi skleić dokładnie palcami, które dla ułatwienia możemy Zobacz więcej
ciasto na pierogi: 450 ml mąki, 250 ml ciepłej wody, szczypta soli farsz: 500 g mozzarelli, 50 g parmezanu, 350 g mrożonego szpinaku, 16 połówek suszonych pomidorów w oliwie, 2 ząbki czosnku, sól, Zobacz więcej
Jak ktoś uwielbia szpinak to musi spróbować tego połączenia. Jak dla mnie to najsmaczniejsze pierogi jakie jadłam. A dodatkowo polane masełkiem skuszą nie jednego. Nawet sięgnął po nie mój syn, a Zobacz więcej
Zainspirowana wizytą w pewnej pierogarni postanowiłam zrobić Swoje Pierwsze W Życiu Pierogi:) i...odniosłam sukces:) nie wiedzieć czemu, zawsze stroniłam od lepienia, które okazało się całkiem Zobacz więcej
Miałam wielkie obawy przed ich zrobieniem. Jednak efekt był jeszcze większy, niż moje początkowe obawy. Pierogi przeszły najśmielsze oczekiwania - są absolutnie przepyszne. Nie sądziłam, że ten farsz Zobacz więcej
Pierogi z brokułami i mozzarellą to bardzo ciekawe połączenie i smaczna alternatywa dla tradycyjnych pierogów. Charakterystyczny smak brokułów w połączeniu z ciągnącą się mozzarellą tworzą kuszące Zobacz więcej
pierogi z kurczakiem i mozzarellą - obiad podano! - FinezjaNiedrogo - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU FinezjaNiedrogo sałatka z bobem (10.07.2014)deser z porzeczkami i agrestem Zobacz więcej
Dziś proponuję Wam przepis z cyklu z ziemi włoskiej do Polski czyli zapiekane pierogi z serem mozzarella i oliwkami, a wszystko okraszone aromatycznym sosem pomidorowym z bazylią.Przepis na zapiekane Zobacz więcej
pierogi z serem, szpinakiem i mozzarellą Ciasto: • 3 szklanki mąki pszennej • szklanka wrzątku • 3 łyżki oleju • łyżeczka sól Nadzienie: • mrożone liście szpinaku (400 g) • kostka twarogu półtłustego Zobacz więcej
Deszcz i wiatr za oknem, na spacer nie można wyjść więc szukam miejsca w kuchni. Padło na pierogi! Tym razem z niestandardowym farszem. Ale za to jakim farszem! OBŁĘDNYM!!! Składniki na ciasto: - 300 Zobacz więcej
Paprykowe pierogi to moja dzisiejsza wariacja na temat tego klasycznego dania :) Pierogi paprykowe z salami i mozzarellą Ciasto ok. 30 szt.: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki słodkiej papryki węgierskiej Zobacz więcej
. Mąkę przesiewamy, dodajemy masło, jajko, drożdże i sól. Dodajemy stopniowo wodę, tyle żeby wyrobić gładkie, elastyczne ciasto. Cisto rozwałkowujemy i wycinamy koła (u mnie o średnicy 12 cm- wyszło 9 Zobacz więcej
Pierogi z mozzarellą i suszonymi pomidorami, czyli polski specjał we włoskim stylu. Takie pierogi jadłam po raz pierwszy w pod poznańskiej pierogarnii Bumerang i byłam zachwycona ich smakiem. Dzisiaj Zobacz więcej
Fatayer to bardzo popularne w krajach arabskich pierogi nadziewane między innymi szpinakiem i serem. 14 lutego w ramach wspólnego gotowania z okazji IV Festiwalu Kuchni Arabskiej przygotowały je: Zobacz więcej
W ubiegłym roku podałam przepis na pieczone pierogi z łososiem, który możecie zobaczyć TUTAJ. W tym roku wzbogaciłam smak o pomidory suszone i dodałam ser mozzarella. Składniki: 500 g mąki, 1 jajko + Zobacz więcej
studzimy. Po całkowitym ostudzeniu dodajemy do niego pokrojoną w kostkę mozzarellę, mieszamy. Ciasto wałkujemy, wykrawamy z niego szklanką kółka. Na środek każdego kładziemy łyżeczkę farszu, składamy Zobacz więcej
;) Żeby nie robić ciągle bułeczek dziś postanowiłem postawić na pieczone pierogi. Bardzo lubię zapiekać pierogi, bo to bardzo wdzięczny materiał do pracy. Dzisiejsze nadzienie jest tylko Zobacz więcej