Przepis na pierogi z mozzarellą

pierogi z serem, szpinakiem i mozzarellą Ciasto: • 3 szklanki mąki pszennej • szklanka wrzątku • 3 łyżki oleju • łyżeczka sól Nadzienie: • mrożone liście szpinaku (400 g) • kostka twarogu półtłustego Zobacz więcej
Pierogi z mozzarellą i suszonymi pomidorami, czyli polski specjał we włoskim stylu. Takie pierogi jadłam po raz pierwszy w pod poznańskiej pierogarnii Bumerang i byłam zachwycona ich smakiem. Dzisiaj Zobacz więcej
Miałam wielkie obawy przed ich zrobieniem. Jednak efekt był jeszcze większy, niż moje początkowe obawy. Pierogi przeszły najśmielsze oczekiwania - są absolutnie przepyszne. Nie sądziłam, że ten farsz Zobacz więcej
Mimo deszczu.... bądź Zielony! Składniki: CIASTO: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka ciepłej wody 1 łyżeczka soli FARSZ: 1 brokuł 1 kulka mozzarelli sól pieprz 1 biała cebula 1 łyżka masła Wykonanie: Zobacz więcej
Jarsko, wegetariańsko. Włożyłam cukinię do pieroga i na dobre wyszło. Smaczny letni obiad, z dodatkiem sera mozzarella i ziół. Omom. Ładne kolory. Ser roztopiony. Czytaj więcej Zobacz więcej
Zainspirowana wizytą w pewnej pierogarni postanowiłam zrobić Swoje Pierwsze W Życiu Pierogi:) i...odniosłam sukces:) nie wiedzieć czemu, zawsze stroniłam od lepienia, które okazało się całkiem Zobacz więcej
ciasto na pierogi: 450 ml mąki, 250 ml ciepłej wody, szczypta soli farsz: 500 g mozzarelli, 50 g parmezanu, 350 g mrożonego szpinaku, 16 połówek suszonych pomidorów w oliwie, 2 ząbki czosnku, sól, Zobacz więcej
Mimo deszczu.... bądź Zielony! Składniki: CIASTO: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka ciepłej wody 1 łyżeczka soli FARSZ: 1 brokuł 1 kulka mozzarelli sól pieprz 1 biała cebula 1 łyżka masła Wykonanie: Zobacz więcej
Delikatnie chrupiące pierożki z farszem z kurczaka, szpinaku i mozzarelli, podane z sosem pomidorowym. Genialnie komponowały by się również z czerwonym barszczem, ale nawet same, bez żadnych dodatków Zobacz więcej
Pierogi z brokułami i mozzarellą to bardzo ciekawe połączenie i smaczna alternatywa dla tradycyjnych pierogów. Charakterystyczny smak brokułów w połączeniu z ciągnącą się mozzarellą tworzą kuszące Zobacz więcej
Fatayer to bardzo popularne w krajach arabskich pierogi nadziewane między innymi szpinakiem i serem. 14 lutego w ramach wspólnego gotowania z okazji IV Festiwalu Kuchni Arabskiej przygotowały je: Zobacz więcej
ciasto na pierogi: 450 ml mąki, 250 ml ciepłej wody, szczypta soli farsz: 500 g mozzarelli, 50 g parmezanu, 350 g mrożonego szpinaku, 16 połówek suszonych pomidorów w oliwie, 2 ząbki czosnku, sól, Zobacz więcej
Paprykowe pierogi to moja dzisiejsza wariacja na temat tego klasycznego dania :) Pierogi paprykowe z salami i mozzarellą Ciasto ok. 30 szt.: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki słodkiej papryki węgierskiej Zobacz więcej
pierogi z kurczakiem i mozzarellą - obiad podano! - FinezjaNiedrogo - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU FinezjaNiedrogo sałatka z bobem (10.07.2014)deser z porzeczkami i agrestem Zobacz więcej
Dziś proponuję Wam przepis z cyklu z ziemi włoskiej do Polski czyli zapiekane pierogi z serem mozzarella i oliwkami, a wszystko okraszone aromatycznym sosem pomidorowym z bazylią.Przepis na zapiekane Zobacz więcej
Jak ktoś uwielbia szpinak to musi spróbować tego połączenia. Jak dla mnie to najsmaczniejsze pierogi jakie jadłam. A dodatkowo polane masełkiem skuszą nie jednego. Nawet sięgnął po nie mój syn, a Zobacz więcej
Deszcz i wiatr za oknem, na spacer nie można wyjść więc szukam miejsca w kuchni. Padło na pierogi! Tym razem z niestandardowym farszem. Ale za to jakim farszem! OBŁĘDNYM!!! Składniki na ciasto: - 300 Zobacz więcej
Dziś po raz kolejny spotykamy się w wirtualnej kuchni, żeby gotować z dynią w roli głównej. Tym razem dynia w wersji wytrawnej. Niestety ponieważ cały dzień jestem (a właściwie to już byłem) dziś Zobacz więcej
W ubiegłym roku podałam przepis na pieczone pierogi z łososiem, który możecie zobaczyć TUTAJ. W tym roku wzbogaciłam smak o pomidory suszone i dodałam ser mozzarella. Składniki: 500 g mąki, 1 jajko + Zobacz więcej
O mojej miłości, do różnej maści pierogów, pewnie mówiłam już nie raz i pewnie jeszcze wiele razy to zrobię. Także i wczoraj, nie mogłam się oprzeć pokusie ich zjedzenia. A ponieważ calzone, robi się Zobacz więcej