pierogi z pieca ze szpinakiem i feta

Moje pierwsze, samodzielnie wykonane pierogi ! :) Składniki: 0,5 kg mąki pszennej 30 g drożdży szklanka ciepłego mleka łyżka stołowa cukru 3 jajka 3 łyżki oleju rzepakowego łyżeczka przyprawy typu Zobacz więcej
Inna wersja tego przepisu. Mrożony szpinak jest zdecydowanie bardziej dostępny niż jarmuż. Trzeba jednak pamiętać, żeby dobrze go dobrze odparować (w przeciwnym razie pierogi mogą się rozkleić w Zobacz więcej
Przyszła pora na pieroga..... pieczonego :D Ze szpinakiem i serem feta. Ciasto jest bardzo delikatne. Jeśli nie przepadacie za szpinakiem tak jak moi rodzice proponuję nadzienie z mięsem i Zobacz więcej
Zebrałam w tym roku swój pierwszy plon szpinaku. Pomysł na pierogi pieczone z ciasta półkruchego chodził za mną od dawna. Dziś udało mi się go zrealizować. Polecam stanowią świetną zimną przekąskę. Zobacz więcej
serwujemy pierogi pieczone ze szpinakiem i serem feta... Przepis 50 g mąki razowej 120 g mąki pszennej 20 g startego sera żółtego 125 ml mleka 1,5łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 1,5 łyżki oliwy Zobacz więcej
wyjmujemy ciasto z lodówki. Rozwałkowujemy je na ok 2 – 3 mm grubości i wycinamy z niego kółka. Na każde kółko nakładamy łyżeczkę farszu, składamy na pół i zlepiamy pierogi. Gotowe przekładamy na Zobacz więcej
Znalazłam na targu piękne trzy pęczki szpinaku i już przy kupowaniu wiedziałam, że wkrótce przybiorą postać farszu dopierogów :) Chodziły za mną już od baaaardzo dawna. Chyba nie nacieszyłam się Zobacz więcej
Mam w sobie coś z Papaja, gdyż tak jak on uwielbiam szpinak. Praktycznie pod każdą postacią. Jedną z moich ulubionych potraw są pieczone pierogi nadziewane szpinakiem i fetą. Delikatne, puszyste Zobacz więcej
Pierogi z pieca to alternatywa dla zwykłych pierogów. Mogą być podawane jako samodzielne danie albo po kilka sztuk jako przystawka czy dodatek do zup. Można użyć szpinaku świeżego lub mrożonego, ja Zobacz więcej
Pieczone pierogi ze szpinakiem, fetą i boczniakami to wegetariańska propozycja na lekki obiad. Miałam szpinak, który zajmował miejsce w zamrażarce, a że wkrótce zaczyna się sezon na świeży – Zobacz więcej
Uwielbiam pierogi w każdej postaci. Może nie zamieszczam za wiele na nie przepisów, ale kilka już wypróbowałam w swoim życiu. To są jedne z nich :) Pieczone pierogi z farszem szpinakowym z fetą. Czy Zobacz więcej
z cukrem, wymieszać z wodą, wlać do mąki. Wymieszać i dodać olej, wyrobić ciasto. Miskę przykryć i odstawić ciasto do wyrośnięcia na godzinę. Po wyrośnięciu ciasto wyłożyć na oprószoną mąką stolnicę Zobacz więcej
Uwielbiam pierogi w każdej postaci. Może nie zamieszczam za wiele na nie przepisów, ale kilka już wypróbowałam w swoim życiu. To są jedne z nich :) Pieczone pierogi z farszem szpinakowym z fetą. Czy Zobacz więcej
Czas leci jak oszalały, mamy już 2012 rok a tegoroczne święta przypominają się tylko cieniem prezentów na ścianie. A więc warto pomówić o pierogach i bynajmniej nie o tych z wody z kapustą i grzybami, Zobacz więcej
Jedne z lepszych pieczonych pierogów jakie jadłam! Bardzo szybko zniknęły. Co prawda przygotowywałam je już jakiś czas temu, ale nie miałam czasu, by umieścić tu przepis. Przygotowałam zdrowszą Zobacz więcej
Pierożki zciasta krucho- drożdżowego, które jest jednocześnie mięciutkie, kruche idelikatne. Jego zaletą jest czas przygotowania, ponieważ nie musi wyrastać. Nadzienie zmojego ulubionego szpinaku z Zobacz więcej
gładkieciasto , uformowaćkulęizawinąćwfolięspożywczą. Włożyćdolodówkina 0,5 godziny . Farsz: 1 opakowanieświeżegolubmrożonegoszpinaku 200 g sera feta 1słoiczeksuszonychpomidorów,odsączyćz zalewy Zobacz więcej
2/3 szklanki ciepłego mleka sojowego 20-30 gram drożdży 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oliwy szczypta soli farsz: 500 g mrożonego szpinaku czosnek cebula 1 łyżeczka sosu sojowego pieprz sól tofu a'la feta: Zobacz więcej
Pyszne, lekkie i niebanalne pierożki. Idealne jako podwieczorek albo drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Świetnie smakują z sosem czosnkowym. VN:F [1.9.22_1171] Rating: 9.7/10 (6 votes cast) Zobacz więcej
ciasto 800 g mąki 1 burak ćwikłowy pieczony 1 jajko sól 1 łyżka oleju woda nadzienie 800 g szpinaku 200 g sera feta 3-4 ząbki czosnku olej do smażenia sól pieprz Burak przekroić na mniejsze kawałki, Zobacz więcej