pierogi z pieczarkami

pokrojone pieczarki i posiekaną cebulę ,oprószamy solą i dusimy do momentu kiedy cały płyn odparuje. Kotlety rozbijamy bardzo cienko nakładamy farsz na środek ,dodajemy starty żółty ser ,mięso Zobacz więcej
Klasyczne pierogi lubię tylko z kapustą i grzybami , ewentualnie nie pogardzę także tymi ze szpinakiem. Tym razem jednak poszalałam znowu z drożdżowym ciastem i tak oto powstały pyszne pieczone Zobacz więcej
sól i pieprz do smaku Przygotowanie pierogów: Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać do nich jajko, mąkę i przyprawy, wyrobić jak na kopytka, ale moje ciasto było trochę luźniejsze niż na Zobacz więcej
Pierogi z ciasta ziemniaczanego z nadzieniem pieczarkowym, smażone w oleju są dosyć szybkie w wykonaniu, chociaż wymagają pewnej wprawy (ciasto ziemniaczane chętnie przykleja się do podłoża) Zobacz więcej
minut po czym podzielić na 2-3 porcje. wałkować na cienki placek i wykrawać szklanką kółka nakładać po łyżeczce farszy i zlepiać pierogi. wrzucać na osolony wrzątek i gotować 2-3 minuty od Zobacz więcej
Chcąc urozmaicić nieco barszcz czerwony, który ostatnio dosyć często jadaliśmy z ziemniakami postanowiłam zrobić do niego coś co zastąpi uszka. Niestety, nie miałam grzybów ani kiszonej kapusty, więc Zobacz więcej
odrobinie oleju podsmażyć cebulkę. Na patelnię wrzucić pieczarki, całość dusić do momentu gdy większość wody odparuje. Doprawić farsz solą i pieprzem. PIEROGI - PRZYGOTOWANIE: Ciasto rozwałkować na Zobacz więcej
Pierogi z pieczarkami to smaczna alternatywa dla tradycyjnych pierogów z grzybami leśnymi. Pierożki są idealną propozycją na codzienny obiad, a nawet wigilię. Ich smak jest niezwykły i z pewnością Zobacz więcej
nikol
nikol Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nikol od Kuchni
Pierogi z Pieczarkami

Pierogi z Pieczarkami 289

1
Pierogi z Pieczarkami Kiedy jem te pierogi, to od razu czuję jakby była Wigilia. Mój mąż ma takie same odczucia. Jest to taki "smak Wigilii". Nadzienie jest chybanajprostszejakie może być, a jednak Zobacz więcej
To moje drugie podejście do pierogów - tym razem przyrządziłam je z pieczarkowym farszem. Przekonałam się, że zawsze będę używać tego przepisu na pierogowe ciasto, ponieważ naprawdę jest niezawodne - Zobacz więcej
Uwielbiam pierogi ruskie. Nie pogardzę też pieczarkami- w każdej postaci. Dlatego postanowiłam połączyć te dwie rzeczy i stworzyć całość :) Polecam, są bardzo smaczne! Składniki: Na ok 80 pierogów: Zobacz więcej
minut, następnie dusimy pod przykryciem aż cebula zmięknie. Doprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki najczęściej puszczają dużo wody, dlatego należy je dokładnie odcedzić (to ważne, gdyż uniemożliwi to Zobacz więcej
Na dzisiejszy obiad polecam pyszne pierogi z farszem pieczarkowym. Farsz doprawiłam do smaku przyprawą do pierogów, którą otrzymałam od firmy RAFEX. SKŁADNIKI: Ciasto: 1/2 kg mąki 2 łyżki oleju 1 Zobacz więcej
6niebo
6niebo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
szóste niebo
pierogi z pieczarkami

pierogi z pieczarkami 34

5
Pomysł na porządny, treściwy, sycący i smaczny obiad, bez użycia mięsa;) Na pomysł wpadłam przeglądając stare gazetki kulinarne, takie nadzienie proponowano w którejś z nich do naleśników. Zobacz więcej
Wigilijne danie Składniki ciasto: 0,5 kg mąki 1 jajko sól ok. 1 szklanka wrzątku (ile mąka zabierze) łyżka oleju farsz: 80 dkg kapusty kiszonej 50 dkg pieczarek 3 duże cebule … Czytaj dalej Pierogi z Zobacz więcej
W wolny dzień można popracować na obiadem Składniki ciasto: mąka pszenna 40 dkg sól 1 łyżeczka olej 2 łyżki wrzątek farsz: comber z królika 1 szt pieczarki 20 dkg cebula … Czytaj dalej Pierogi z Zobacz więcej
Obok tradycyjnych z kaputą i grzbami, na tegorocznym stoje stanęły także pierogi z pieczarkami i kaszą. ciasto na pierogi: 0,5kg mąki letnia woda - około 2 szklanek sól farsz: 5 dużych pieczarek Zobacz więcej
podsmażam na patelni. Ugotowana i studzoną kapustę kroję i łączę z pieczarkami oraz cebulą. Doprawiam do smaku. Mąkę i 2 szczypty soli łącze ze sobą dodając ciepłą wodę. Wyrabiam gładkie ciasto i Zobacz więcej
margaryną. Wyciskamy czosnek i dodajemy do pieczarek. Przyprawiamy pieprzem i solą. Groszek odcedzamy i dodajemy do pieczarek. Mieszamy. Przygotowujemy ciasto. Mąkę wsypujemy do miski. Dolewamy Zobacz więcej