pierogi z piekarnika

Proponujemy pierogi w mniej tradycyjnym stylu. Inne ciasto, inny farsz i zamiast gotowania pieczemy. W zasadzie nie powinniśmy ich nazywać pierogami :) Zacznijmy jednak od początku. Dlaczego inne Zobacz więcej
Nasz sposób na odgrzewanie pierogów. Jeśli masz zamrożone pierogi i chcesz je podać to najpierw rozmróź je a póżniej wstaw na chwilkę do piekarnika - jest to smaczna alternatywa dla gotowania. Zobacz więcej
dodać suszoną papryczkę chilli). Miksujemy na gładką masę. Jeśli okaże się ona jałowa lub zbyt gęsta - dodajemy jeszcze odrobinę sosu sojowego. Gdy ciasto wyrośnie, wykładamy je na blat posypany Zobacz więcej
Właściwie przepis był na pieróg...jeden wielki wypiek tak powszechny w kuchni prawosławnej. Ale chciałam uzyskać coś bardziej poręcznego, co łatwo jest podzielić pomiędzy wszystkich głodnych ludzi:P Zobacz więcej
"To najbrzydsze pierogi jakie widziałam" usłyszałam po wyjęciu z piekarnika....no cóż :P Zapomniałam ponakłuwać ciasta i popękały, ale nie ujęło im to smaku ;) Następnym razem zrobię ładne! Mam Zobacz więcej
Hmmm. Święta. A jak święta to pierogi. Moje ulubione to te tradycyjne, gotowane, ale od niedawna robię również pierogi pieczone. Są prostsze, szybsze. Czyli coś dla osób, które niezbyt radzą sobie z Zobacz więcej
Empanadas to pierogi kuchni argentyńskiej, nadziewane różnymi farszami ale przeważnie mięsem z warzywami. Pierogi są duże a piecze się je w piekarniku lub głębokim oleju. Podajemy z ostrym sosem Zobacz więcej
Tak! znowu pierogi, tym razem pieczone:- ) Chłopaki sceptycznie odnosili się do tego pomysłu, ale tylko do momentu konsumpcji. Jednogłośnie stwierdzili, że to ulubione pierogi (obok tych owocowych), Zobacz więcej
Pierogi z kapustą i pieczarkami pieczone w piekarniku VN:F [1.9.22_1171] Rating: 10.0/10 (1 vote cast) Pyszna przekąska. Pierogi są smaczne zarówno na zimno, jak i ciepło. Składniki: Ciasto na Zobacz więcej
Dziś propozycja bezmięsnych, drożdżowych pierogów, które można podawać ciepłe na obiad w towarzystwie sosu czosnkowego, ale równie dobrze mogą być zabrane do pracy czy do szkoły jako drugie śniadanie. Zobacz więcej
Tak jak kiedyś, przy okazji przepisów na pierogi wspomniałam, jak mnie dopadnie szał z pierogami to skończyć nie potrafię. Wypróbowałam przepis naciasto drożdżowe do pierogów i dostałam istnego Zobacz więcej
. Wyrośnięte ciasto spłaszczamy i wałkujemy na ok. 0,5 cm. Następnie wycinamy krążki i nakładamy farszem z kaszy gryczanej z twarogiem. Potem lepimy pierogi, układamy na blasze, smarujemy rozkłóconym Zobacz więcej
Przepis na jedne z moich ulubionych pierogów. Składniki: Ciasto na pierogi: 2,5 – 3 szklanki mąki pszennej szklanka ciepłej wody 3 łyżki oleju płaska łyżeczka soli Farsz: ok 300 g pasztetu Zobacz więcej
Zapraszam na kolejny zdrowy obiad. Podpatrzyłam go na stronie Pani Muchy i od razu miałam ochotę go wypróbować! Chrupiące, pieczone pierogi z kaszą gryczaną, białym serem i pietruszką. Zdrowa Zobacz więcej
sammakko
sammakko Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Samosy

Samosy 158

1
Smażone lub pieczone pierogi z warzywnym farszem. Danie to pochodzi z kuchni indyjskiej. Ze względu na dzieci przygotowałam je w piekarniku a nie na patelni, z dwoma rodzajami farszu. Podałam z dwoma Zobacz więcej
magdalenka_210
magdalenka_210 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rondelek.tygielek
Pizza calzone

Pizza calzone 473

0
Pizza calzone Inna odmiana pizzy, która kształtem przypomina pieroga. Niby to samo, ale efekt inny ;) SKŁADNIKI: - ciasto na pizzę - sos do pizzy - dowolna wędlina - salami - czerwona papryka - Zobacz więcej
Potrzebne będą: Ciasto: Patrzhttp://kuchenneprzygody.blogspot.com/2013/06/pierogi-z-piekarnika-z-nadzieniem-z.html Nadzienie: 80 dkg ziemniaków 20 dkg twarogu 5 dkg cebuli Ziemniaki gotujemy, Zobacz więcej
by Witold Wildner | | Drożdżowe pierożki nafaszerowane czereśniami z nutką chili ... pieczone i smażone na głębokim tłuszczu. Składniki: - drylowane czereśnie - papryczki chili (mogą być takie z Zobacz więcej
„Na targowiskach można znaleźć różnego rodzaju dynie. Jest tyle ich odmian, że nie wiadomo którą wybrać! Zdecydowałam się na dynię hokkaido. Po rozkrojeniu jest twarda, a kolorem przypomina marchew. Zobacz więcej
Makaronowe muszle niebanalnie prezentują się na stole, zarówno w roli przekąski jak i dania głównego. Nadziewane farszem maści wszelakiej, mogą stanowić konkurencję nawet dla tradycyjnych pierogów Zobacz więcej