pierogi z płucek

This Page has moved to a new address: Paszczak gotuje: Pierogi z płuckami Sorry for the inconvenience… Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service Zobacz więcej
Składniki: Ciasto: 1kg mąki 1 jajko 3 łyżki oleju garnuszek letniej wody szczypta soli Farsz: 2kg kapusty 1kg płucek wieprzowych 4spore cebule przyprawy wg uznania Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie Zobacz więcej
składniki na farsz: 500 g płucek cielęcych 3 ziarenka ziela angielskiego 3 ziarenka pieprzu czarnego 2 listki laurowe 150 g cebuli 1 jajo 2-3 łyżki majeranku 3-4 łyżki oleju słonecznikowego sól, Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
PIEROGI Z PŁUCKAMI

PIEROGI Z PŁUCKAMI 967

0
Po pierogach ze szpinakiem i z soczewicą, będzie przepis na te moje ulubione. To smak z dzieciństwa, który pokochały także moje dzieci. Nie każdemu będzie takie nadzienie odpowiadało - jednak dla mnie Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bajkorada
Pierogi z płuckami

Pierogi z płuckami 1260

1
Pierogi z płuckami kojarzą mi się ze smakami dzieciństwa i czasami kryzysowymi. Jakoś do tej pory nigdy ich sama nie przyrządzałam, kiedy więc natrafiłam na świeżą dostawę w zaufanym sklepie mięsnym, Zobacz więcej
Agatka
Agatka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowo i ze smakiem
Pierogi z płuckami

Pierogi z płuckami 394

0
Nasłuchałam się o pierogach z płuckami... Oj nasłuchałam :) Długo się za nie zabierałam- pewnie dlatego, że nigdy płucek nie jadłam. Były obawy czy sobie poradzę no i czy płucka będą zjadliwe :) O Zobacz więcej
Przepisy » Dużo i do syta » Kluchy, pierogi & naleśniki » Pierogi z dudami (płuckami) » TalerzPokus.tv - przepisy kulinarne z filmami Przepis na dobre gotowanie Twoja książka kucharska LoginHasło Zobacz więcej
Pierogi z płuckami - Simply Delicious Search Strona główna Przepisy Sprawdzone przepisy Przepisy babuni Kuchnie świata Kuchnia chińska Kuchnia francuska Kuchnia hiszpańska Kuchnia meksykańska Kuchnia Zobacz więcej
Płucka... dość kontrowersyjny składnik, jedni zajadają się daniami z dodatkiem tych podrobów bez opamiętania, a inni nie mogą o tym słyszeć. Podobnie jak z wątróbką :). U mnie w domu wszyscy lubimy, Zobacz więcej
Pewno powiecie że niedawno jedliście pierogi ,ale ja w te święta wcale się tak nimi nie objadłam, zniknęły nawet nie wiem kiedy i czułam lekki niedosyt .Postanowiłam je zrobić ale w innej wersji z Zobacz więcej
Pamiętacie pierogi z płuckami , kapustą i grzybami które robiłam ostatnio tak więc zostało mi trochę farszu po nich , a że u mnie nic się nie marnuje postanowiłam wykorzystać go w inny sposób . Tak Zobacz więcej
je!. 2 szkl.mąki pszenne 1 szkl.mąki żytniej pełnoziarnistej 1szkl.ciepłej wody (dodajemy jej tyle ile wejdzie w ciasto ) Farsz: *********************** Płucka wieprzowe Jajko Sól i pieprz Odrobina Zobacz więcej
) Ciasto: - 300 g mąki + do posypywania - 1 żółtko - ok. 230 ml ciepłej wody - 1 łyżka oliwy z oliwek ( najlepsza jest rozmarynowa lub z suszonych pomidorów ) - sól do smaku 1. Ze wszystkich Zobacz więcej
Kiedy zobaczyłam ten przepis na blogu Belgia od Kuchni, wiedziałam, że czym prędzej muszę zacząć rozglądać się za grasicą, zwaną także animelką. Swoją grasicę "upolowałam" na stoisku z cielęcina, ale Zobacz więcej
Kiedy zobaczyłam ten przepis na blogu Belgia od Kuchni, wiedziałam, że czym prędzej muszę zacząć rozglądać się za grasicą, zwaną także animelką. Swoją grasicę "upolowałam" na stoisku z cielęcina, ale Zobacz więcej
. Co prawda na dobrze zrobioną wątróbkę mogę się skusić, jednak pierogi z płuckami nie przejdą. Wracając do lecza. Jak wiadomo musi być z kiełbasą. Ja wybieram zawsze myśliwską, taki sentyment z Zobacz więcej
moje kulinarne eksperymenty! Szczególne podziękowania dla mojego największego krytyka i pomysłodawcy wielu przepisów... Bez Ciebie "Domowo i ze smakiem" nie zawsze byłoby domowe i smaczne. Dziękuję! Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
NERKI CIELĘCE NA GRZANCE

NERKI CIELĘCE NA GRZANCE 373

0
moje dzieci są nauczone, że nie świnka to nie tylko schab i karkówka. Pierogi z płuckami to danie bez którego moja rodzina nie wyobraża sobie kuchni, za ozorki w sosie chrzanowym ja oddam każdy inny Zobacz więcej
Staropolskie pierogi mięsne Różnią się nieco tym, że kiedyś przed świętami ubijało się świnię i wykorzystywało każdą jej część . Nie było części niejadalnych .Były pyszne rasowe wędzonki , schaby, Zobacz więcej