pierogi z płucek

Anioły w kuchni
Anioły w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anioły w kuchni
Pierogi z bobem

Pierogi z bobem 369

Warto korzystać z krótkiego sezonu na bób, bo to samo zdrowie!Jeśli lubiciebóbtak jak ja to musicie koniecznie zrobić tepierogi:-) Składniki; Ciasto; szklanka letniej wody, jajko, 2 łyżki oleju, 500 g Zobacz więcej
jobszarny
jobszarny Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Jacka-Placka
Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem 311

Jeden z hitów naszej tradycyjnej polskiej kuchni - pierogi. Kilka przepisów na pierogi zamieściłem już wcześniej, były u mnie na blogu: pierogi ruskie,pierogi z kapustą i pieczarkami,pierogi wigilijne Zobacz więcej
PrzepisyJoli
PrzepisyJoli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy Joli
PIEROGI Z PŁUCKAMI

PIEROGI Z PŁUCKAMI 39

PIEROGI Z PŁUCKAMI - Przepisy Joli Log In Sign Up CIASTA I DESERY SERNIKI DROŻDŻOWE TORTY CIASTA BEZ PIECZENIA JABŁECZNIKI BISZKOPTOWE UCIERANE MAKOWCE CIASTECZKA BABKI NA JOGURTACH GRECKICH GOFRY Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Pierogi z płuckami

Pierogi z płuckami 35

Pierogi z płuckami, trochę u nas zapomniane. Pyszne, delikatne, z lekką nutą kwasowości.... Farsz: 750 g ugotowanych płucek cielęcych*, 1 sucha kajzerka, 40 g cebuli, 40 g tłuszczu (masło lub olej Zobacz więcej
POMPOKRACJA
POMPOKRACJA Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pompokracja
PIEROGI Z MIĘSEM

PIEROGI Z MIĘSEM 136

Klasyczne pierogi z mięsem. Cienkie, ale elastyczne ciasto pierogowe wypełnione solidną porcją wołowego farszu.Ugotowane iokraszone podsmażoną cebulką. Część pierogów możecie zamrozić i przygotować Zobacz więcej
agata
agata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Agaty
Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem 74

Tak, wiem. Pewnie wielu z Was zastanawia się, po co tak podstawowy i oczywisty dla wielu przepis publikować na blogu. Wiem jednak, że stronę czytają także osoby, które przygodę z gotowaniem dopiero Zobacz więcej
sosnowski.marcin
sosnowski.marcin Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MarcinChef
Pierogi z karpiem

Pierogi z karpiem 24

Święta to nie tylko pierogi z kapustą i grzybami. Za to pierogi z karpiem, to nie tylko święta. Dziś przepis na tradycyjne Polskie danie z nieco innym farszem. Włoszczyzna Karp Grzyby Cebula Cytryna Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Pokoleń
Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem 45

Uwielbiam pierogi, tym razem zrobiłam z mięsem. Takie pierogi można przygotować wcześniej. Rozłożyć na desce posypanej mąką i wstawić do zamrażarki. Jak już będą prawie zamrożone zdjąć deski. Wrzucić Zobacz więcej
martamp
martamp Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kolorowo-torcikowo
Pierogi z karpiem

Pierogi z karpiem 21

Co powiecie na karpia w niecodziennym wydaniu ? Tym razem karp trafił do pierogów i był głównym składnikiem farszu. Pierogi takie przygotowywałam już ponad rok temu na warsztatach z Fit&Easy, a Zobacz więcej
Kawa i Czekolada
Kawa i Czekolada Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kawa i Czekolada
Pierogi z makiem

Pierogi z makiem 22

Pierogi z makiem … idealne na Świąteczny stół. Farsz to masa makowa, domowej roboty … pachnąca, aromatyczna … na bazie maku już zmielonego, przez co szybka w przygotowaniu. Jeśli jednak wolicie sami Zobacz więcej
Ada0
Ada0 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Oryginalny smak
Pierogi z makiem

Pierogi z makiem 34

Świąteczne, słodkie pierogi z makiem, polane gorącym masłem z dodatkiem miodu i posiekanych orzechów włoskich. Rewelacyjne! Dla ułatwienia użyłam maku już zmielonego Dodałam tylko miód, orzechy i Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zajadam.pl
Pierogi z makiem

Pierogi z makiem 22

Na świątecznym stole nie może zabraknąć pierogów. U mnie są to tradycyjne pierogi wypełnione pobrzegikapustą i grzybami, ale także pierogi... zobacz › Zobacz więcej
niecodziennikpary
niecodziennikpary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
niecodziennikpary
Pierogi z gęsiną

Pierogi z gęsiną 46

Pierogi z gęsiną to nasza druga propozycja tej jesieni na pierogi z pieczonym mięsem gęsi. Tym razem są one bardziej tradycyjna, albowiem w farszu połączyliśmy mięso z gęsi z natką pietruszki i Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Paszteciki z płucek cielęcych

Paszteciki z płucek cielęcych 280

Farsz: 1 kg płucek cielęcych, 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, 2 garście grzybów suszonych, 2 cebule, 2 listki laurowe, ziele angielskie, pieprz czarny ziarnisty, sól, pieprz, 2 posiekane Zobacz więcej
mariwanna
mariwanna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obiad gotowy!
Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem 61

W ilu domach był w niedzielę rosół, jak niepisana tradycja nakazuje?;) Jeśli zostało Wam mięso z rosołu, można wykorzystać go do zrobienia pysznych pierogów albo krokietów. U nas akurat nie było Zobacz więcej
grazyna0071
grazyna0071 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Grażyna gotuje
Pierogi z gęsiną

Pierogi z gęsiną 28

To zdecydowanie są najlepsze pierogi jakie zrobiłam ! Udało mi się dorównać smakiem do tych, które jadałam na imprezach z lokalnymi przysmakami w moim rodzinnym województwie ( w Grucznie i w Kołudzie, Zobacz więcej
Jeśli jesteście miłośnikami dyni z pewnością mam coś dla Was. Pierogi z dynią to ciekawa alternatywa dla znanych i lubianych pierogów z kapustą czy ruskich. Wypróbujcie pierogi z dynią i zakochajcie Zobacz więcej
Moniq
Moniq Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Z Chaty Na Końcu Wsi
PIEROGI Z BOBEM

PIEROGI Z BOBEM 3100

Niestrudzenie poszukuje nowych przepisów na warzywa które rosną w naszym ogródku, jednym z nich jest bób. Była już propozycja bobu z makaronem i fetą tym razem na blogu Moniki Madejek trafiłam na Zobacz więcej
rogatek
rogatek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kulinaria rogatka
Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem 2770

Najlepsze pierogi z mięsem robi moja mama. Chociaż moje były na tyle dobre, że mój naczelny tester stwierdził, że mógłby takie jeść codziennie ;) Farsz: 1kg ugotowanej wołowiny z włoszczyzną (po Zobacz więcej
Agiatis
Agiatis Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moja kulinarna przygoda
Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem 2205

Gdy mam wolniejszą chwile robię pierogi. Większą ilość od razu, by któregoś dnia, gdy mam tzw. lenia wyciągnąć, podsmażyć cebulkę, a te już gotowe tylko ugotować. Tak robię z pierogami, uszkami, Zobacz więcej