pierogi z porem

{{headerMessage}}
PIECZONE PIEROGI Z FETĄ ZIEMNIAKAMI I POREM SKŁADNIKI NA CIASTO: * 100 gram mąki żytniej * 200 gram żytniej razowej * 200 gram mąki pszennej * 100 gram masła * 2 jajka * 3 Łyżki kwaśniej śmietany * Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo polubiłam robienie pierogów (a kiedyś były dla mnie zmorą). Chciałam poeksperymentować z innym farszem, więc zaczerpnęłam inspirację z tradycyjnej kuchni polskiej, gdzie przygotowywało się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
! Kiedyś rosół bez z kropli MAGGI nie mógł się obejść, to był smak mojego dzieciństwa i domowej kuchni. Obecnie rosół umiem przygotować bez jakichkolwiek dodatków, ale MAGGI zdarza mi się stosować np. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zdrowe, wegańskie pierogi o jakich od dawna marzyłam. Przepis na ciasto bezglutenowe zaczerpnęłam ze strony:bezokruszka. Pomysł na farsz od dawna siedział w mojej głowie, kiedy przypadkiem czyszcząc Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi mogą być ze wszystkim! Zwykle kiedy mój cudowny mąż wraca do naszego dużego domu czekam na niego kończąc przygotowywać obiad. Jakże wspaniałe są te ostatnie godziny, kiedy czas miło ulatuje na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiamy pierogi, tym razem propozycja z delikatnym indyczym mięsem (a dla synka jak zawsze ruskie :) Składniki ciasto mąka pszenna 300 gram sól 1/3 łyżeczki wrzątek 150-200 ml mąka do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kruche pierogi z łososiem, duszonym porem i białym serkiem Takie kruche pierożki to propozycja dobra na Święta jak i imprezowy "finger food" np. w Sylwestra. Przepis na ciasto wpadł nam w ręce podczas Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Farsz na pierogi wyszedł znakomity, pierogi mięciutkie i delikatne ... lekko słodkawe, jednym słowem udane. Z przepisu poniżej wychodzi co najmniej 50 pierogów, farszu nieco zostanie ale można Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po raz pierwszy jadłam pierogi z kaszą gryczaną na warsztatach w City Solei i jestem pod wielkim wrażeniem! Przepis na ciasto jest niby zwyczajne, jednak zawartość wrzącego mleka w cieście jest tak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Polska pierogami stoi i o tym chyba nie muszę nikomu przypominać Gdy byłam na wymianie zagranicznej i rozmawiałam z przyjaciółmi z różnych krajów, ich pierwsze skojarzenie zNaszym krajem to PIEROGI! Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś kolejna propozycja dania z wykorzystaniem kurek, tym razem jednak w formie sosu podawanego do smażonych pierogów z kaszą gryczaną, fetą oraz porem. Ciasto na pierogi: * 560 g mąki pszennej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
VEGAN SPELT DUMPLINGS WITH BUCKWHEAT GROATS, LEEK AND THYME Popierogach z grzybami, zieloną soczewicą i ziołami, postanowiłam przygotować jeszcze jedną wersję tego wyjątkowego świątecznego dania. Tym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przyznam się szczerze, że sceptycznie podchodziłam do tego połączenia, no bo jak? Wędzony twaróg, z porami i suszonymi pomidorami jako farsz do pierogów? Jak to będzie smakować - teraz mogę Wam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
{{headerMessage}}
z pozostałą częścią mięsa. (W czynności tej można pomóc sobie malakserem lub blenderem, ja jednak wybrałam metodę ręczną). Gdy osiągniemy już bardzo drobne cząstki, rozgrzewamy patelnię, wykładamy na Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Kotlety "ruskie"

Kotlety "ruskie" 273

6
{{headerMessage}}
Pierogi ruskie wszyscy znają i kochają a ja dziś przedstawiam inną wersję tych ruskich pierogów. Smakują obłędnie z sosem z maślanki i surówką z białej kapusty. Popróbujcie bo i szybko się je robi i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj przepis na czysty barszczyk. Idealny do krokietów bądź pierogów. Sam też jest pyszny - na pewno lepszy od tego kupionego w sklepie. Składniki : * pół kurczaka * cebula * kawałek selera plus Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zajadam.pl
Puree z dyni

Puree z dyni 811

0
{{headerMessage}}
Puree z dyni to rewelacyjny półprodukt, który warto mieć w zamrażarce o każdej porze roku. Szczególnie w okolicach Halloween nie jest trudno o nadmiarową ilość miąższu z dyni, dlatego warto dynię Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"pyrkała" przez 2,5-3 godziny. Po około godzinie solimy, pieprzymy. Podajemy z makaronem i posiekaną natką pietruszki. Z mięsa można zrobić np. farsz do pierogów lub dodać go domakaronu. Zobacz więcej