pierogi z porem

PIECZONE PIEROGI Z FETĄ ZIEMNIAKAMI I POREM SKŁADNIKI NA CIASTO: * 100 gram mąki żytniej * 200 gram żytniej razowej * 200 gram mąki pszennej * 100 gram masła * 2 jajka * 3 Łyżki kwaśniej śmietany * Zobacz więcej
Bardzo polubiłam robienie pierogów (a kiedyś były dla mnie zmorą). Chciałam poeksperymentować z innym farszem, więc zaczerpnęłam inspirację z tradycyjnej kuchni polskiej, gdzie przygotowywało się Zobacz więcej
! Kiedyś rosół bez z kropli MAGGI nie mógł się obejść, to był smak mojego dzieciństwa i domowej kuchni. Obecnie rosół umiem przygotować bez jakichkolwiek dodatków, ale MAGGI zdarza mi się stosować np. Zobacz więcej
Zdrowe, wegańskie pierogi o jakich od dawna marzyłam. Przepis na ciasto bezglutenowe zaczerpnęłam ze strony:bezokruszka. Pomysł na farsz od dawna siedział w mojej głowie, kiedy przypadkiem czyszcząc Zobacz więcej
Uwielbiamy pierogi, tym razem propozycja z delikatnym indyczym mięsem (a dla synka jak zawsze ruskie :) Składniki ciasto mąka pszenna 300 gram sól 1/3 łyżeczki wrzątek 150-200 ml mąka do Zobacz więcej
Kruche pierogi z łososiem, duszonym porem i białym serkiem Takie kruche pierożki to propozycja dobra na Święta jak i imprezowy "finger food" np. w Sylwestra. Przepis na ciasto wpadł nam w ręce podczas Zobacz więcej
Farsz na pierogi wyszedł znakomity, pierogi mięciutkie i delikatne ... lekko słodkawe, jednym słowem udane. Z przepisu poniżej wychodzi co najmniej 50 pierogów, farszu nieco zostanie ale można Zobacz więcej
Po raz pierwszy jadłam pierogi z kaszą gryczaną na warsztatach w City Solei i jestem pod wielkim wrażeniem! Przepis na ciasto jest niby zwyczajne, jednak zawartość wrzącego mleka w cieście jest tak Zobacz więcej
Polska pierogami stoi i o tym chyba nie muszę nikomu przypominać Gdy byłam na wymianie zagranicznej i rozmawiałam z przyjaciółmi z różnych krajów, ich pierwsze skojarzenie zNaszym krajem to PIEROGI! Zobacz więcej
Dziś kolejna propozycja dania z wykorzystaniem kurek, tym razem jednak w formie sosu podawanego do smażonych pierogów z kaszą gryczaną, fetą oraz porem. Ciasto na pierogi: * 560 g mąki pszennej Zobacz więcej
VEGAN SPELT DUMPLINGS WITH BUCKWHEAT GROATS, LEEK AND THYME Popierogach z grzybami, zieloną soczewicą i ziołami, postanowiłam przygotować jeszcze jedną wersję tego wyjątkowego świątecznego dania. Tym Zobacz więcej
Wielkanocnych stołach zagoszczą i nasze pierogi. (; Dzisiejsza propozycja obiadowa a nie wyróżnia się ciastem pierogowym, ale mięsnym, smakowitym (i naprawdę znakomitym!) farszem na bazie piersi z Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Kotlety "ruskie"

Kotlety "ruskie" 157

2
Pierogi ruskie wszyscy znają i kochają a ja dziś przedstawiam inną wersję tych ruskich pierogów. Smakują obłędnie z sosem z maślanki i surówką z białej kapusty. Popróbujcie bo i szybko się je robi i Zobacz więcej
Dzisiaj przepis na czysty barszczyk. Idealny do krokietów bądź pierogów. Sam też jest pyszny - na pewno lepszy od tego kupionego w sklepie. Składniki : * pół kurczaka * cebula * kawałek selera plus Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zajadam.pl
Puree z dyni

Puree z dyni 800

0
Puree z dyni to rewelacyjny półprodukt, który warto mieć w zamrażarce o każdej porze roku. Szczególnie w okolicach Halloween nie jest trudno o nadmiarową ilość miąższu z dyni, dlatego warto dynię Zobacz więcej
"pyrkała" przez 2,5-3 godziny. Po około godzinie solimy, pieprzymy. Podajemy z makaronem i posiekaną natką pietruszki. Z mięsa można zrobić np. farsz do pierogów lub dodać go domakaronu. Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zajadam.pl
Pierogi z grzybami

Pierogi z grzybami 88

0
Pierogi nie mogąsięznudzić. Do wyboru masz mnóstwo wersji z farszem słodkim lub wytrawnym. Często nadzienie zmienia się wzależnościoddostępnościskładników, pory roku ale przede wszystkim od apetytu. Zobacz więcej