pierogi z semoliny

{{headerMessage}}
W mojej kuchni zagościła mąka semolina i w niej pozostanie na stałe.Semolina to jedna z najlepszych i najzdrowszych gatunków mąki pszennej. Otrzymywana jest ze zmielonych ziaren pszenicy durum Zobacz więcej
Magoldie
Magoldie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kopalnia Smaków
Pierogi z jabłkami

Pierogi z jabłkami 241

1
{{headerMessage}}
i chwilę gotować w garnuszku z odrobiną wody , cukru (2-3 łyżki) i cynamonu. Następnie osączyć z powstałego soku , ostudzić i nadziewać tym pierogi. śmietana , cukier i cynamon do polania gotowych Zobacz więcej
Magoldie
Magoldie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kopalnia Smaków
Pierogi z suszoną śliwką

Pierogi z suszoną śliwką 1010

0
{{headerMessage}}
. Mimo wszystko emisja programu wywołała kolejną falę zainteresowanych pieczeniem chleba osób ;-) i to jest najważniejsze! Składniki na pierogi : dowolne ciasto pierogowe - polecam mój przepis na Zobacz więcej
Magoldie
Magoldie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kopalnia Smaków
Pierogi z marchewką

Pierogi z marchewką 238

0
{{headerMessage}}
Pierogi z marchewką robi moja mama! Kiedyś słyszałam o nich przez telefon ale wyobraźnia podpowiadała mi ,że nie mogą być smaczne. Któregoś dnia trafiłam na gotowe , jeszcze ciepłe pierogi ze smażoną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Raviolito potrawa kuchni włoskiej.Ravioli to nieduże kwadratowe pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami – najczęściej szpinakiem. Lubię lepić wszelkie pierogi. Ja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ravioli to bardziej znana i lubiana potrawa kuchni włoskiej, te pyszne pierożki doskonale smakują nadziane letnimi warzywami połączonymi z serem ricotta. Ten włoski smak idealnie pasuje do letniej Zobacz więcej
chleb miejski
chleb miejski Obserwuj blogaObserwujesz bloga
chleb miejski
Pizza calzone

Pizza calzone 298

0
{{headerMessage}}
w kształt pieroga. Brzegi lekko dociskamy i układamy na blasze do pieczenia. Wierzch smarujemy oliwą i posypujemy oregano. piekarnik nagrzewamy do 220 stopni C bez termoobiegu, wstawiamy pizzę do Zobacz więcej
Gotuje w domu
Gotuje w domu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuję w domu
Ravioli

Ravioli 1118

1
{{headerMessage}}
Następna odsłona pierogów. Tym razem jako ravioli. To akurat jest ulubione mojej córki i na Jej zamówienie było robione. Ilość jaką zrobiłam, dosłownie zwaliła mnie z nóg, bo tyle się nastałam. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tortellini to włoskie pierożki kształtem przypominające polskie uszka, lecz różnią się one sposobem przygotowania ciasta, które przygotowuje się z semoliny, jajka i soli (na 100 gram mąki, dodajemy 1 Zobacz więcej
Magoldie
Magoldie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kopalnia Smaków
Ciasto pierogowe z semoliną

Ciasto pierogowe z semoliną 396

0
{{headerMessage}}
gorącą wodę i mieszamy łyżką. Następnie dodajemy zimną wodę , jajko i olej i dokładnie zagniatamy aż ciasto będzie gładkie. Tak przygotowane ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 10 min po Zobacz więcej
Emma95
Emma95 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
inspiracje na śniadanie
~

54

0
{{headerMessage}}
Babcine pierogi z serem, podane z jogurtem greckim i cynamonem; pudding z kaszy manny z ananasem i wiórkami kokosowymi. 'Pierogi' with cottage cheese, served with greek yogurt and cinnamon; semolina Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Raviolito potrawa kuchni włoskiej.Ravioli to nieduże okrągłe lub kwadratowe pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami – najczęściej szpinakiem. Lubię lepić wszelkie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nadeszła jesień, a wraz z nią chłodniejsze noce i poranki, krótsze dni. To pora roku w której króluje dynia, moja ulubiona to hokkaido, z której można przygotować rozgrzewające zapiekanki, sosy do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tortellini przygotowałam w ramach marcowej Pierogarni. Są świetne, z ciastem przyjemnie się pracowało, nadzienie z wędzonego łososia, koperku i ricotty bardzo mi smakowało. Mój S. nie był jednak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
No wlasnie, jakie? Jakie sa te pierozki...? Smak maja orientalny, powiedzialabym chinsko-tajski ;) Ciasto byloby tradycyjne, polskie - gdyby nie dodatek semoliny... Powstaly przez przypadek, a raczej Zobacz więcej
Anna
Anna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
addiopomidory.pl
Jagodzianki. Na krucho.

Jagodzianki. Na krucho. 445

0
{{headerMessage}}
. Ciasto rozwałkowujemy bardzo cienko, jak na pierogi. Kroimy na kwadraty o boku 12 cm. Nakładamy jagodowe nadzienie i składamy do formy trójkąta. Dokładnie sklejamy brzegi dociskając obie krawędzie Zobacz więcej
Krokodyl
Krokodyl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomarańcza
Irackie kubba z burakami

Irackie kubba z burakami 225

0
{{headerMessage}}
kulki uformowane z mięsnej masy. Następnie kuleciasta dokładnie sklejam. Gotuję je w sosie już po wyjęciu z niego buraków. Gotuję je powoli, przez ok. 10 minut, pod koniec dodaję buraki. Pierogi będą Zobacz więcej
Anna
Anna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
addiopomidory.pl
Panzerotti.

Panzerotti. 1099

0
{{headerMessage}}
piekarnik do temperatury 200 stopni. 4. Ciasto dzielimy na 10 lub 15 równych części – zależnie od wielkości panzerotti, które chcemy uzyskać. Przykrywamy ściereczką, żeby nie wyschły. 5. Każdą z nich Zobacz więcej