pierogi z semoliny

W mojej kuchni zagościła mąka semolina i w niej pozostanie na stałe.Semolina to jedna z najlepszych i najzdrowszych gatunków mąki pszennej. Otrzymywana jest ze zmielonych ziaren pszenicy durum Zobacz więcej
Magoldie
Magoldie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kopalnia Smaków
Pierogi z jabłkami

Pierogi z jabłkami 215

0
i chwilę gotować w garnuszku z odrobiną wody , cukru (2-3 łyżki) i cynamonu. Następnie osączyć z powstałego soku , ostudzić i nadziewać tym pierogi. śmietana , cukier i cynamon do polania gotowych Zobacz więcej
. Mimo wszystko emisja programu wywołała kolejną falę zainteresowanych pieczeniem chleba osób ;-) i to jest najważniejsze! Składniki na pierogi : dowolne ciasto pierogowe - polecam mój przepis na Zobacz więcej
Magoldie
Magoldie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kopalnia Smaków
Pierogi z marchewką

Pierogi z marchewką 202

0
Pierogi z marchewką robi moja mama! Kiedyś słyszałam o nich przez telefon ale wyobraźnia podpowiadała mi ,że nie mogą być smaczne. Któregoś dnia trafiłam na gotowe , jeszcze ciepłe pierogi ze smażoną Zobacz więcej
Raviolito potrawa kuchni włoskiej.Ravioli to nieduże kwadratowe pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami – najczęściej szpinakiem. Lubię lepić wszelkie pierogi. Ja Zobacz więcej
Ravioli to bardziej znana i lubiana potrawa kuchni włoskiej, te pyszne pierożki doskonale smakują nadziane letnimi warzywami połączonymi z serem ricotta. Ten włoski smak idealnie pasuje do letniej Zobacz więcej
chleb miejski
chleb miejski Obserwuj blogaObserwujesz bloga
chleb miejski
Pizza calzone

Pizza calzone 258

0
Pizza calzone z serem mozzarella, oliwkami, suszonymi pomidorami i szpinakiem. Jeżeli cienko rozwałkujecie ciasto przed nałożeniem składników, to uzyskacie pizzę z cienkim i chrupiącym ciastem, która Zobacz więcej
Gotuje w domu
Gotuje w domu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuję w domu
Ravioli

Ravioli 1096

0
Następna odsłona pierogów. Tym razem jako ravioli. To akurat jest ulubione mojej córki i na Jej zamówienie było robione. Ilość jaką zrobiłam, dosłownie zwaliła mnie z nóg, bo tyle się nastałam. Zobacz więcej
Tortellini to włoskie pierożki kształtem przypominające polskie uszka, lecz różnią się one sposobem przygotowania ciasta, które przygotowuje się z semoliny, jajka i soli (na 100 gram mąki, dodajemy 1 Zobacz więcej
gorącą wodę i mieszamy łyżką. Następnie dodajemy zimną wodę , jajko i olej i dokładnie zagniatamy aż ciasto będzie gładkie. Tak przygotowane ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 10 min po Zobacz więcej
Emma95
Emma95 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
inspiracje na śniadanie
~

51

0
Babcine pierogi z serem, podane z jogurtem greckim i cynamonem; pudding z kaszy manny z ananasem i wiórkami kokosowymi. 'Pierogi' with cottage cheese, served with greek yogurt and cinnamon; semolina Zobacz więcej
Raviolito potrawa kuchni włoskiej.Ravioli to nieduże okrągłe lub kwadratowe pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami – najczęściej szpinakiem. Lubię lepić wszelkie Zobacz więcej
z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pikantna wieprzowina w pomidorach Polędwiczka wieprzowa z Zobacz więcej
się na wszystko bez opamiętania.Po trzecie: nie siedź cały dzień przed komputerem tylko wyjdź chociaż na spacer. I po czwarte, najważniejsze. Normalnego człowieka to kompletnie nie obchodzi. Mnie Zobacz więcej
GrowingUp
GrowingUp Obserwuj blogaObserwujesz bloga
www.foodandgirls.blogspot.com
385.

385. 80

0
. Ulubiona bajka z dzieciństwa?. Podobno Król Lew, i Shrek. 10. Najlepszy obiad na upalne dni?. Makaron z twarożkiem i owocami, pierogi z jagodami i liiitry lodów. 11. A co robisz kiedy pada?. Siedzę Zobacz więcej
do makaronu, rozwałkowywałam do nr 7). Powinno być tak cieńkie, że można przez nie widać palce. Wykrawać kułka szklanką i nakładać na nie farsz. Najpierw skałdać jak pierogi w półksiężyc, następnie Zobacz więcej
barszczu (a barszcz burakow, ktorych akurat nie mialam), nalesnki tez odpadaja, bo nikt ich juz nie chce jesc... Wymyslilam wiec tepierozki. Do tej pory uwazalam, ze jesli juzpierogi z miesem, to Zobacz więcej
. Ciasto rozwałkowujemy bardzo cienko, jak na pierogi. Kroimy na kwadraty o boku 12 cm. Nakładamy jagodowe nadzienie i składamy do formy trójkąta. Dokładnie sklejamy brzegi dociskając obie krawędzie Zobacz więcej
Krokodyl
Krokodyl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomarańcza
Irackie kubba z burakami

Irackie kubba z burakami 218

0
kulki uformowane z mięsnej masy. Następnie kuleciasta dokładnie sklejam. Gotuję je w sosie już po wyjęciu z niego buraków. Gotuję je powoli, przez ok. 10 minut, pod koniec dodaję buraki. Pierogi będą Zobacz więcej
Anna
Anna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
addiopomidory.blogspot.com
Panzerotti.

Panzerotti. 912

0
piekarnik do temperatury 200 stopni. 4. Ciasto dzielimy na 10 lub 15 równych części – zależnie od wielkości panzerotti, które chcemy uzyskać. Przykrywamy ściereczką, żeby nie wyschły. 5. Każdą z nich Zobacz więcej