pierogi z semoliny

{{headerMessage}}
W mojej kuchni zagościła mąka semolina i w niej pozostanie na stałe.Semolina to jedna z najlepszych i najzdrowszych gatunków mąki pszennej. Otrzymywana jest ze zmielonych ziaren pszenicy durum Zobacz więcej
Magoldie
Magoldie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kopalnia Smaków
Pierogi z jabłkami

Pierogi z jabłkami 237

1
{{headerMessage}}
i chwilę gotować w garnuszku z odrobiną wody , cukru (2-3 łyżki) i cynamonu. Następnie osączyć z powstałego soku , ostudzić i nadziewać tym pierogi. śmietana , cukier i cynamon do polania gotowych Zobacz więcej
Magoldie
Magoldie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kopalnia Smaków
Pierogi z suszoną śliwką

Pierogi z suszoną śliwką 1008

0
{{headerMessage}}
. Mimo wszystko emisja programu wywołała kolejną falę zainteresowanych pieczeniem chleba osób ;-) i to jest najważniejsze! Składniki na pierogi : dowolne ciasto pierogowe - polecam mój przepis na Zobacz więcej
Magoldie
Magoldie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kopalnia Smaków
Pierogi z marchewką

Pierogi z marchewką 237

0
{{headerMessage}}
Pierogi z marchewką robi moja mama! Kiedyś słyszałam o nich przez telefon ale wyobraźnia podpowiadała mi ,że nie mogą być smaczne. Któregoś dnia trafiłam na gotowe , jeszcze ciepłe pierogi ze smażoną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zrobić idealne ciasto na pierogi? Ciasto przygotowałam podobnie jak na cannelloni z farszem ricottaz kalafiorem i radichio. Farsz do ravioli przygotowałam ze świeżejdomowej ricotty(wg tego przepisu), Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ravioli to bardziej znana i lubiana potrawa kuchni włoskiej, te pyszne pierożki doskonale smakują nadziane letnimi warzywami połączonymi z serem ricotta. Ten włoski smak idealnie pasuje do letniej Zobacz więcej
chleb miejski
chleb miejski Obserwuj blogaObserwujesz bloga
chleb miejski
Pizza calzone

Pizza calzone 288

0
{{headerMessage}}
Pizza calzone z serem mozzarella, oliwkami, suszonymi pomidorami i szpinakiem. Jeżeli cienko rozwałkujecie ciasto przed nałożeniem składników, to uzyskacie pizzę z cienkim i chrupiącym ciastem, która Zobacz więcej
Gotuje w domu
Gotuje w domu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuję w domu
Ravioli

Ravioli 1116

0
{{headerMessage}}
Następna odsłona pierogów. Tym razem jako ravioli. To akurat jest ulubione mojej córki i na Jej zamówienie było robione. Ilość jaką zrobiłam, dosłownie zwaliła mnie z nóg, bo tyle się nastałam. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tortellini to włoskie pierożki kształtem przypominające polskie uszka, lecz różnią się one sposobem przygotowania ciasta, które przygotowuje się z semoliny, jajka i soli (na 100 gram mąki, dodajemy 1 Zobacz więcej
Magoldie
Magoldie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kopalnia Smaków
Ciasto pierogowe z semoliną

Ciasto pierogowe z semoliną 391

0
{{headerMessage}}
gorącą wodę i mieszamy łyżką. Następnie dodajemy zimną wodę , jajko i olej i dokładnie zagniatamy aż ciasto będzie gładkie. Tak przygotowane ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 10 min po Zobacz więcej
Emma95
Emma95 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
inspiracje na śniadanie
~

54

0
{{headerMessage}}
Babcine pierogi z serem, podane z jogurtem greckim i cynamonem; pudding z kaszy manny z ananasem i wiórkami kokosowymi. 'Pierogi' with cottage cheese, served with greek yogurt and cinnamon; semolina Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na pierogi z tego przepisu: Jak zrobić idealne ciasto na pierogi? Ciasto przygotowałam podobnie jak na cannelloni z farszem ricottaz kalafiorem i radichio. Farsz do ravioli przygotowałam ze świeżej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pikantna wieprzowina w pomidorach Polędwiczka wieprzowa z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się na wszystko bez opamiętania.Po trzecie: nie siedź cały dzień przed komputerem tylko wyjdź chociaż na spacer. I po czwarte, najważniejsze. Normalnego człowieka to kompletnie nie obchodzi. Mnie Zobacz więcej
GrowingUp
GrowingUp Obserwuj blogaObserwujesz bloga
www.foodandgirls.blogspot.com
385.

385. 88

0
{{headerMessage}}
. Ulubiona bajka z dzieciństwa?. Podobno Król Lew, i Shrek. 10. Najlepszy obiad na upalne dni?. Makaron z twarożkiem i owocami, pierogi z jagodami i liiitry lodów. 11. A co robisz kiedy pada?. Siedzę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do makaronu, rozwałkowywałam do nr 7). Powinno być tak cieńkie, że można przez nie widać palce. Wykrawać kułka szklanką i nakładać na nie farsz. Najpierw skałdać jak pierogi w półksiężyc, następnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
barszczu (a barszcz burakow, ktorych akurat nie mialam), nalesnki tez odpadaja, bo nikt ich juz nie chce jesc... Wymyslilam wiec tepierozki. Do tej pory uwazalam, ze jesli juzpierogi z miesem, to Zobacz więcej
Anna
Anna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
addiopomidory.pl
Jagodzianki. Na krucho.

Jagodzianki. Na krucho. 445

0
{{headerMessage}}
. Ciasto rozwałkowujemy bardzo cienko, jak na pierogi. Kroimy na kwadraty o boku 12 cm. Nakładamy jagodowe nadzienie i składamy do formy trójkąta. Dokładnie sklejamy brzegi dociskając obie krawędzie Zobacz więcej
Krokodyl
Krokodyl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomarańcza
Irackie kubba z burakami

Irackie kubba z burakami 222

0
{{headerMessage}}
kulki uformowane z mięsnej masy. Następnie kuleciasta dokładnie sklejam. Gotuję je w sosie już po wyjęciu z niego buraków. Gotuję je powoli, przez ok. 10 minut, pod koniec dodaję buraki. Pierogi będą Zobacz więcej
Anna
Anna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
addiopomidory.pl
Panzerotti.

Panzerotti. 1081

0
{{headerMessage}}
piekarnik do temperatury 200 stopni. 4. Ciasto dzielimy na 10 lub 15 równych części – zależnie od wielkości panzerotti, które chcemy uzyskać. Przykrywamy ściereczką, żeby nie wyschły. 5. Każdą z nich Zobacz więcej