pierogi z sercami

laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
PIEROGI Z SERCAMI WOŁOWYMI

PIEROGI Z SERCAMI WOŁOWYMI 124

0
Serca są niedocenianym przez wielu składnikiem. Można je wykorzystać na naprawdę świetny gulasz i podać z dodatkiem kaszy i kapusty kiszonej. Tym razem miałam ochotę trochę się pogrzebać w kuchni i Zobacz więcej
, odsączyć na sicie. Ciasto dość cienko rozwałkować. Wykrawać z niego foremką do ciastek serca. Na jedno nakładać łyżeczkę twarogu i 1 malinę. Przykryć drugim sercem, brzegi zlepić widelcem. Tak Zobacz więcej
Szczerze przyznam, że nigdy nie miałem okazji jeść pierogów z sercami z kaczki, ani też z innym mięsem. Zazwyczaj w moim menu przeważały pierogi z serem, ruskie czy z różnymi owocami. I muszę Zobacz więcej
pierogi z farszem z upieczonych buraków, ugotowanych ziemniaków, sera feta, usmażonego boczku, czosnku i duuużej ilości natki pietruszki(dość niecodziennie prawda?) Pierogi pieczone są o tyle Zobacz więcej
Zastanawiam się, czy to aby nie najlepsze pierogi, jakie w życiu zrobiłam :) Ciasto jest chrupiące i pyszne, a farsz przeszedł moje oczekiwania. Przygotowałam go z kaszanki i czarnych oliwek Zobacz więcej
Właściwie powinnam napisać z serca :). Był krupnik na serduszkach to musi być coś z serduszkami. Nie chciało mi się kleić pierogów- prościej było usmażyć naleśniki. Do tego czysty barszcz czerwony do Zobacz więcej
Zapraszamy na trochę inne pierogi, które podbiły nasze serca i kubki smakowe :). Zdjęcia i przepis są autorstwa mojej Mamy, Ewy. Przepis na pierogowe ciasto. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego Zobacz więcej
Kilka dobrych lat temu, w zeszycie kucharskim mojej mamy, znalazłam przepis na niecodzienny farsz, który od razu podbił moje serce. Uwielbiam łososia, wiedziałam więc, że będzie to coś idealnego dla Zobacz więcej
Wczoraj jednak dopadł mnie pech: spaliły mi się włosy! Naprawdę! Ale się nie przejęłam, bo i tak nadawały się do obcięcia. ;) Nadarzyła mi się okazja wyjazdu i jutro z niej korzystam. To będą krótkie, Zobacz więcej
Czyste szczęście, ciepłe dni i jagody. To wszystko kojarzy mi się z wakacjami. A jak jagody to na obiad obowiązkowoKNEDLElub pierogi z jagodami. Do tego umorusane buzie, zabawy w letnim deszczu i Zobacz więcej
W konkursie na najlepsze pierogi, sądzę że pierogi z kapustą i z grzybami mają duże szanse na zwycięstwo, szczególnie że tradycyjnie przygotowujemy je na święta Bożego Narodzenia, a zatem, tak jak Zobacz więcej
Lipka
Lipka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sio-smutki
Pierogi - 11 propozycji

Pierogi - 11 propozycji 144

9
Jestem przekonana, że miłość do pierogów mamy w genach :) No bo kto ich nie lubi? Podejrzewam, że każdy z nas ma jakieś ulubione. A dla niezdecydowanych - proszę - mam jedenaście propozycji, na pewno Zobacz więcej
gładkie. Ser rozdrobnić, pomidory i miętę posiekać, doprawić pieprzem i solą. Ciasto cienko wałkować, układać farsz, składać i wycinać pierożki – można wycinać kwadraty, prostokąty, owalne…co nam Zobacz więcej
Soczewica jest jednym z tych produktów, który jemy na okrągło w każdej postaci. Ciągle przewijają się pasztety, kanapkowe pasty, zupy, kremy, farsze do pierogów i wszystko co tylko zagra nam w sercach Zobacz więcej
w wywarze z ugotowanych podrobów, ewentualnie w wodzie. Odstawić pod przykryciem do wystudzenia Żołądki i serca zemleć w maszynce do mięsa razem z marchewką i cebulą i wystudzoną kaszą. Dodać jajko , Zobacz więcej
do miękkości. Wyłowić warzywa i podroby, ziele angielskie i listek usunąć, Uzupełnić wywar wodą do uzyskania 1 litra płynu. Zagotować, wsypać kaszę i gotować aż wchłonie cały płyn. Przykryć pokrywą i Zobacz więcej
paulak
paulak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fabryka Smaku
Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami 132

0
Mmmm..jakie pyszne pierozki. I takie "napakowane" jagodami :) Jaka szkoda, ze tutaj moge tylko pomarzyc o jagodach :( Pozdrawiam cieplo. Takie pierogi widziałam tylko w schronisku górskim. Wyglądały Zobacz więcej
panowało, a symboliczny opłatkiem jednoczył nas wszystkich.Pamietajmy też o tych co odeszli i których zabraknie przy naszym stole-niech pamięć o nich odżyje. A tak prozaicznie-życzę Wam pysznego Zobacz więcej