pierogi z soczewicą

Pierogi z soczewicą czerwoną Przyznam się szczerze, że nigdy nie robiłam takich pierożków z soczewicą. Gdy otrzymałam pyszne i zdrowe produkty, w tym czerwoną soczewicę od firmy TARGROCH, postanowiłam Zobacz więcej
Ol-G
Ol-G Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
VegOlga
Pierogi z warzywami i soczewicą

Pierogi z warzywami i soczewicą 14

Gdy gotuję zupę zawsze mam problem z tym, w jaki sposób wykorzystać ugotowaną włoszczyznę. Robiłam już pasztety, pasty, sałatkę jarzynową, a teraz przyszedł czas na pierogi. Po dorzuceniu do Zobacz więcej
zauberi
zauberi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Niebieska Pistacja
Pierogi z soczewicą

Pierogi z soczewicą 40

Pierogi, które zawładnęły naszymi podniebieniami. Idealny farsz, zarówno w smaku jak i konsystencji. W ciągu paru dni robiłam je dwa razy i już trzymam składniki na trzecią powtórkę. Gorąco polecam! Zobacz więcej
Te pierogi są lekkie z nadzieniem z czerwonej soczewicy -doprawione podsmażoną cebulką i czosnkiem. Ciasto przygotowałam z dodatkiem masła dzięki temu jest miękkie i delikatne. Pierogi polałam Zobacz więcej
mariolaharasiuk
mariolaharasiuk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuj z Mariolą
Pierogi z soczewicą

Pierogi z soczewicą 41

Moi faceci uwielbiają ten rodzaj pierogów. Są sycące, wilgotne a najlepiej smakują podsmażone na rumiano na patelni. Pierogi z soczewicąSkładniki na farsz: 1/2 kg suchej soczewicy 200 g ziemniaków Zobacz więcej
Co robić w wolny od pracy, deszczowy dzień? Ano lepić pierogi :) Tym razem polecamy Wam wersję z soczewicą i marchewką. Pyszności! Składniki na farsz (trochę nam zostało, ale, że nic się nie może Zobacz więcej
Soczewica gości w mojej kuchni bardzo często. Najczęściej sięgam po czerwoną odmianę, która tym razem posłużyła mi jako składnik nadzienia... zobacz › Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Pierogi z grzybami i soczewicą

Pierogi z grzybami i soczewicą 39

Domowe pierogi to poezja smaku. Mięciutkie ciasto a w środku jakiś pyszny, dobrze doprawiony farsz. Tym razem farsz czarny bo zrobiony z lejkowców dętych nazywanych kominkami albo wronimi uszami oraz Zobacz więcej
To drugi raz w życiu, jak robiłam pierogi J. Pracy trochę było, ale warto, a to nadzienie: rewelacyjne (można też je wykorzystać jako pastę do chleba). Udały się, dzięki poradom mojej teściowej oraz Zobacz więcej
aguzja
aguzja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zjem to!
Pierogi z soczewicą i pieczarkami

Pierogi z soczewicą i pieczarkami 48

Jeśli miałabym wybrać jedno danie bez którego nie wyobrażam sobie swojej kuchni, to postawiłabym na pierogi. Robię je bardzo często, bardzo lubię lepić, a jeszcze bardziej próbować w nowych wersjach Zobacz więcej
Długo nie mogłam się przekonać do robienia pierogów. Uważałam, że są zbyt pracochłonne. Koleżanka podpowiedziała mi jak zrobić je szybciej. Składniki na ciasto: 50 dkg mąki pszennej (lub mieszanej np. Zobacz więcej
Kto lubi lepić pierogi? Mam dla Was propozycję na pierogi z czerwoną soczewicą i brązowymi pieczarkami. Pyszne :) Składniki na ciasto (naokoło 36 cieniutkich pierogów): 250 g mąki 2 łyżki oliwy około Zobacz więcej
bryssska
bryssska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Magiczna Kuchnia
Pierogi z soczewicą

Pierogi z soczewicą 34

Od kilka dni zajadam się pierogami z soczewicy. To miła dla mnie odmiana, nie spodziewałam się, że mogą tak dobrze smakować. Pierogi z soczewicą mogą być alternatywa dla tak popularnych pierogów z Zobacz więcej
Dzisiaj lekka, zdrowa i smaczna propozycja. Moje ulubione, najlepsze pod każdą postacią, pierogi. Z każdym farszem, na słodko i na słono, nigdy mi się nie znudzą! :) A Wy z czym najbardziej lubicie Zobacz więcej
Może mistrzynią w lepieniu pierogów nie jestem, ale za to farsze i ciasto na pierogi przygotowuję po mistrzowsku! Dziś mam dla Was przepis na jedne z moich ulubionych pierogów – z soczewicą! Delikatne Zobacz więcej
20.12.2016 Magda Z serii, co podać innego na święta, czym zaskoczyć gości, gdzie zmienić tradycyjny smak, propnuję wybrać pierogi. Całkowita zmiana farszu a jaki efekt. Aż do pierwszego pieroga goście Zobacz więcej
Późną nocą nalałam do kubka barszczu, wyrobiłam idealnie lepkie ciasto aż w dłoniach brakowało mi sił, przygotowałam idealny farsz. Delikatnie wyczuwalna soczewica, kwaśna kapusta,podsmażone pieczarki Zobacz więcej
Najlepsze, co może spotkać człowieka po powrocie do wytęsknionego domu. Nasza duma narodowa: ze szpinakiem, owocami, a'la ruskie, grzybowo-kapuściane i te: nibymięsne. Najlepsze, by uraczyć nimi Zobacz więcej
Pieczone pierogi z ciasta drożdżowego z aromatycznym farszem z soczewicy. Idealne jako przekąska do szkoły lub pracy. Spróbujcie z serem z ziemniaka (przepis tutaj) albo z sosem BBQ (przepis tutaj). Zobacz więcej
Pierogi z kaszą gryczaną i soczewicą Składniki – ciasto: 700g mąki pszennej 300g mąki żytniej 4 żółtka 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli Ciepła woda Składniki – farsz: Czerwona soczewica – szklanki Kasza Zobacz więcej