Przepis na pierogi z soczewicą i pieczarkami

Po raz pierwszy zrobiłam je dla moich przyjaciół w zeszły weekend. Pierogi z soczewicą i pieczarkami znikały tak prędko, że lepienie postanowiłam dziś powtórzyć. Użyłam swojej ulubionej mąki pszennej, Zobacz więcej
beatafish
beatafish Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
JellyFisher
Pierogi z soczewicą i pieczarkami

Pierogi z soczewicą i pieczarkami 319

Kolejny odcinek pierogowego cyklu :) Tym razem z farszem soczewicowo-pieczarkowym. Pomysł na farsz kradziony od mojej koleżanki ze studiów, która mieszkając ze mną często takie pierogi robiła i bardzo Zobacz więcej
Alternatywa dla tradycyjnych pierogów czyli wiecznie żywa klasyka w nowym wydaniu. Wersja dla wegetarian i miłośników alternatywnych rozwiązań. Pełne składników odżywczych - w sam raz na przedwiosenny Zobacz więcej
Soczewicę jadłam po raz pierwszy. Cały wachlarz jej prozdrowotnych właściwości i ogrom przepisów w internecie spowodował, że postanowiłam spróbować i ja. Chociaż, summa summarum łatwo nie było, bo ten Zobacz więcej
Lepienie pierogów to strasznie czasochłonne zajęcie. Moja Teściowa zawsze powtarza, że to pół dnia roboty i 5 minut jedzenia. Faktycznie dużo z nimi zachodu, jednak nie ma bez nich Świąt. W tym roku Zobacz więcej
Przepyszne! Wpadłam na pomysł zrobienia większej ilości pierogów (z soczewicą, z soczewicą i pieczarkami i z kurczakiem z zupy i warzywami) i zamrożenia, by ratowały mnie w zabieganym czasie w okresie Zobacz więcej
Proste pierogi z soczewicą i pieczarkami | Ammniam Ammniam Zdrowo i pysznie dla całej rodziny Menu Kim jestem ? Przepisy Porady Zdrowie Aktywnie Książki Współpraca Kontakt Szukaj... Search for: Proste Zobacz więcej
Wspaniałe połączenie pieczarek z soczewicą tym razem zamknęłam w drożdżowych pierogach i upiekłam w piecu. Doskonale smakują na ciepło. W parze z czerwonym barszczem stanowią wspaniały obiad lub Zobacz więcej
Plan wykonany! Nareszcie udało mi się przygotować soczewicowe pierogi. Smak farszu przeszedł moje najśmielsze oczekiwania, a mój mięsożerny mąż po raz pierwszy nie narzekał na brak mięsa:) Przepis Zobacz więcej
Dzisiaj drugi raz w życiu zrobiłam pierogi :) Kilka lat temu robiłyśmy z mamą takie klasyczne, z twarogiem i śmietanką i to było jedyne lepienie pierogów w moim domu, w całym moim życiu. No i wtedy za Zobacz więcej
Nie znam nikogo kto nie lubiłby pierogów. Znam za to wiele gospodyń domowych, które nie lubią samego lepienia. No bo jak można to lubić skoro na starcie wiemy, że mamy do zrobienia 300 pierogów lub Zobacz więcej
aguzja
aguzja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zjem to!
Pierogi z soczewicą i pieczarkami

Pierogi z soczewicą i pieczarkami 106

Jeśli miałabym wybrać jedno danie bez którego nie wyobrażam sobie swojej kuchni, to postawiłabym na pierogi. Robię je bardzo często, bardzo lubię lepić, a jeszcze bardziej próbować w nowych wersjach Zobacz więcej
Pierogi pieczone z ciasta drożdżowego z dodatkiem kurkumy, dzięki czemu mają piękny kolor i jesiennej tonacji. Nadzienie przygotowałam z ciecierzycy i pieczarek, jednak pierożki możemy nadziać Zobacz więcej
Od dłuższego czasu miałam wielką ochotę na domowe pierogi. Wietrzna pogoda na pomorzu nie sprzyjała wczoraj spacerom i aktywności poza domem, także od rana w kuchni gotowała się soczewica i dusiły Zobacz więcej
Długo, bardzo długo szukałam sposobu na idealne pierogi. Tak dokładnie to mam na myśli ciasto, gdyż farsz może być dowolny, zrobiony według własnego uznania. Dużym problemem było dla mnie to, że Zobacz więcej
Kto lubi lepić pierogi? Mam dla Was propozycję na pierogi z czerwoną soczewicą i brązowymi pieczarkami. Pyszne :) Składniki na ciasto (naokoło 36 cieniutkich pierogów): 250 g mąki 2 łyżki oliwy około Zobacz więcej
Późną nocą nalałam do kubka barszczu, wyrobiłam idealnie lepkie ciasto aż w dłoniach brakowało mi sił, przygotowałam idealny farsz. Delikatnie wyczuwalna soczewica, kwaśna kapusta,podsmażone pieczarki Zobacz więcej
Lentil and Mushroom Dumplings Kto nie lubi pierogów, prawda? Ja robię je rzadko, ale jak już wpadnę w ciąg to idą taśmowo. Wypełniam nimi brzuchy, mój i męża jak i zamrażalkę, bo ile można jeść Zobacz więcej
Bardzo lubię smak pieczarek w pierogach. Postanowiłam więc połączyć je z czerwoną soczewicą, papryką oraz cebulką. Połączenie to stworzyło przepyszny farsz – ja stworzyłam z niego pierogiz mąką Zobacz więcej
Najlepsze, co może spotkać człowieka po powrocie do wytęsknionego domu. Nasza duma narodowa: ze szpinakiem, owocami, a'la ruskie, grzybowo-kapuściane i te: nibymięsne. Najlepsze, by uraczyć nimi Zobacz więcej