pierogi z soczewicy

Pierogi z soczewicą czerwoną Przyznam się szczerze, że nigdy nie robiłam takich pierożków z soczewicą. Gdy otrzymałam pyszne i zdrowe produkty, w tym czerwoną soczewicę od firmy TARGROCH, postanowiłam Zobacz więcej
Ol-G
Ol-G Obserwuj blogaObserwujesz bloga
VegOlga
Pierogi z warzywami i soczewicą

Pierogi z warzywami i soczewicą 13

Gdy gotuję zupę zawsze mam problem z tym, w jaki sposób wykorzystać ugotowaną włoszczyznę. Robiłam już pasztety, pasty, sałatkę jarzynową, a teraz przyszedł czas na pierogi. Po dorzuceniu do Zobacz więcej
zauberi
zauberi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Niebieska Pistacja
Pierogi z soczewicą

Pierogi z soczewicą 39

Pierogi, które zawładnęły naszymi podniebieniami. Idealny farsz, zarówno w smaku jak i konsystencji. W ciągu paru dni robiłam je dwa razy i już trzymam składniki na trzecią powtórkę. Gorąco polecam! Zobacz więcej
Te pierogi są lekkie z nadzieniem z czerwonej soczewicy -doprawione podsmażoną cebulką i czosnkiem. Ciasto przygotowałam z dodatkiem masła dzięki temu jest miękkie i delikatne. Pierogi polałam Zobacz więcej
Moi faceci uwielbiają ten rodzaj pierogów. Są sycące, wilgotne a najlepiej smakują podsmażone na rumiano na patelni. Pierogi z soczewicąSkładniki na farsz: 1/2 kg suchej soczewicy 200 g ziemniaków Zobacz więcej
Co robić w wolny od pracy, deszczowy dzień? Ano lepić pierogi :) Tym razem polecamy Wam wersję z soczewicą i marchewką. Pyszności! Składniki na farsz (trochę nam zostało, ale, że nic się nie może Zobacz więcej
Soczewica gości w mojej kuchni bardzo często. Najczęściej sięgam po czerwoną odmianę, która tym razem posłużyła mi jako składnik nadzienia... zobacz › Zobacz więcej
Domowe pierogi to poezja smaku. Mięciutkie ciasto a w środku jakiś pyszny, dobrze doprawiony farsz. Tym razem farsz czarny bo zrobiony z lejkowców dętych nazywanych kominkami albo wronimi uszami oraz Zobacz więcej
Jeśli miałabym wybrać jedno danie bez którego nie wyobrażam sobie swojej kuchni, to postawiłabym na pierogi. Robię je bardzo często, bardzo lubię lepić, a jeszcze bardziej próbować w nowych wersjach Zobacz więcej
Długo nie mogłam się przekonać do robienia pierogów. Uważałam, że są zbyt pracochłonne. Koleżanka podpowiedziała mi jak zrobić je szybciej. Składniki na ciasto: 50 dkg mąki pszennej (lub mieszanej np. Zobacz więcej
Kto lubi lepić pierogi? Mam dla Was propozycję na pierogi z czerwoną soczewicą i brązowymi pieczarkami. Pyszne :) Składniki na ciasto (naokoło 36 cieniutkich pierogów): 250 g mąki 2 łyżki oliwy około Zobacz więcej
bryssska
bryssska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magiczna Kuchnia
Pierogi z soczewicą

Pierogi z soczewicą 33

Od kilka dni zajadam się pierogami z soczewicy. To miła dla mnie odmiana, nie spodziewałam się, że mogą tak dobrze smakować. Pierogi z soczewicą mogą być alternatywa dla tak popularnych pierogów z Zobacz więcej
Dzisiaj lekka, zdrowa i smaczna propozycja. Moje ulubione, najlepsze pod każdą postacią, pierogi. Z każdym farszem, na słodko i na słono, nigdy mi się nie znudzą! :) A Wy z czym najbardziej lubicie Zobacz więcej
Może mistrzynią w lepieniu pierogów nie jestem, ale za to farsze i ciasto na pierogi przygotowuję po mistrzowsku! Dziś mam dla Was przepis na jedne z moich ulubionych pierogów – z soczewicą! Delikatne Zobacz więcej
20.12.2016 Magda Z serii, co podać innego na święta, czym zaskoczyć gości, gdzie zmienić tradycyjny smak, propnuję wybrać pierogi. Całkowita zmiana farszu a jaki efekt. Aż do pierwszego pieroga goście Zobacz więcej
Późną nocą nalałam do kubka barszczu, wyrobiłam idealnie lepkie ciasto aż w dłoniach brakowało mi sił, przygotowałam idealny farsz. Delikatnie wyczuwalna soczewica, kwaśna kapusta,podsmażone pieczarki Zobacz więcej
Najlepsze, co może spotkać człowieka po powrocie do wytęsknionego domu. Nasza duma narodowa: ze szpinakiem, owocami, a'la ruskie, grzybowo-kapuściane i te: nibymięsne. Najlepsze, by uraczyć nimi Zobacz więcej
Pieczone pierogi z ciasta drożdżowego z aromatycznym farszem z soczewicy. Idealne jako przekąska do szkoły lub pracy. Spróbujcie z serem z ziemniaka (przepis tutaj) albo z sosem BBQ (przepis tutaj). Zobacz więcej
Pierogi z kaszą gryczaną i soczewicą Składniki – ciasto: 700g mąki pszennej 300g mąki żytniej 4 żółtka 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli Ciepła woda Składniki – farsz: Czerwona soczewica – szklanki Kasza Zobacz więcej
Kto nie lubi pierogów? Nasza rodzina do takich osób na pewno nie należy. Odkąd mamy dziecko, jadamy je niezwykle rzadko, bo brakuje nam czasu na ich wykonanie. Jednak wielka tęsknota za ich smakiem Zobacz więcej