pierogi z soczewicy i pieczarek

{{headerMessage}}
Kolejny odcinek pierogowego cyklu :) Tym razem z farszem soczewicowo-pieczarkowym. Pomysł na farsz kradziony od mojej koleżanki ze studiów, która mieszkając ze mną często takie pierogi robiła i bardzo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Alternatywa dla tradycyjnych pierogów czyli wiecznie żywa klasyka w nowym wydaniu. Wersja dla wegetarian i miłośników alternatywnych rozwiązań. Pełne składników odżywczych - w sam raz na przedwiosenny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po raz pierwszy zrobiłam je dla moich przyjaciół w zeszły weekend. Pierogi z soczewicą i pieczarkami znikały tak prędko, że lepienie postanowiłam dziś powtórzyć. Użyłam swojej ulubionej mąki pszennej, Zobacz więcej
aguzja
aguzja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zjem to!
Pierogi z soczewicą i pieczarkami

Pierogi z soczewicą i pieczarkami 45

2
{{headerMessage}}
Jeśli miałabym wybrać jedno danie bez którego nie wyobrażam sobie swojej kuchni, to postawiłabym na pierogi. Robię je bardzo często, bardzo lubię lepić, a jeszcze bardziej próbować w nowych wersjach Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wspaniałe połączenie pieczarek z soczewicą tym razem zamknęłam w drożdżowych pierogach i upiekłam w piecu. Doskonale smakują na ciepło. W parze z czerwonym barszczem stanowią wspaniały obiad lub Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Soczewicę jadłam po raz pierwszy. Cały wachlarz jej prozdrowotnych właściwości i ogrom przepisów w internecie spowodował, że postanowiłam spróbować i ja. Chociaż, summa summarum łatwo nie było, bo ten Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi pieczone z ciasta drożdżowego z dodatkiem kurkumy, dzięki czemu mają piękny kolor i jesiennej tonacji. Nadzienie przygotowałam z ciecierzycy i pieczarek, jednak pierożki możemy nadziać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kto lubi lepić pierogi? Mam dla Was propozycję na pierogi z czerwoną soczewicą i brązowymi pieczarkami. Pyszne :) Składniki na ciasto (naokoło 36 cieniutkich pierogów): 250 g mąki 2 łyżki oliwy około Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Długo, bardzo długo szukałam sposobu na idealne pierogi. Tak dokładnie to mam na myśli ciasto, gdyż farsz może być dowolny, zrobiony według własnego uznania. Dużym problemem było dla mnie to, że Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepyszne! Wpadłam na pomysł zrobienia większej ilości pierogów (z soczewicą, z soczewicą i pieczarkami i z kurczakiem z zupy i warzywami) i zamrożenia, by ratowały mnie w zabieganym czasie w okresie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie znam nikogo kto nie lubiłby pierogów. Znam za to wiele gospodyń domowych, które nie lubią samego lepienia. No bo jak można to lubić skoro na starcie wiemy, że mamy do zrobienia 300 pierogów lub Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lepienie pierogów to strasznie czasochłonne zajęcie. Moja Teściowa zawsze powtarza, że to pół dnia roboty i 5 minut jedzenia. Faktycznie dużo z nimi zachodu, jednak nie ma bez nich Świąt. W tym roku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od dłuższego czasu miałam wielką ochotę na domowe pierogi. Wietrzna pogoda na pomorzu nie sprzyjała wczoraj spacerom i aktywności poza domem, także od rana w kuchni gotowała się soczewica i dusiły Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj drugi raz w życiu zrobiłam pierogi :) Kilka lat temu robiłyśmy z mamą takie klasyczne, z twarogiem i śmietanką i to było jedyne lepienie pierogów w moim domu, w całym moim życiu. No i wtedy za Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lentil and Mushroom Dumplings Kto nie lubi pierogów, prawda? Ja robię je rzadko, ale jak już wpadnę w ciąg to idą taśmowo. Wypełniam nimi brzuchy, mój i męża jak i zamrażalkę, bo ile można jeść Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Proste pierogi z soczewicą i pieczarkami | Ammniam Ammniam Zdrowo i pysznie dla całej rodziny Menu Kim jestem ? Przepisy Porady Zdrowie Aktywnie Książki Współpraca Kontakt Szukaj... Search for: Proste Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 3 szklanki mąki orkiszowej ok. 300ml ciepłej wody 1 jajko 3 łyżki oliwy szczypta soli 3 szklanki czerwonej soczewicy 30 dag pieczarek 1 nieduża cukinia 200ml passaty pomidorowej 1-2 kulki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Soczewica gości w mojej kuchni bardzo często. Najczęściej sięgam po czerwoną odmianę, która tym razem posłużyła mi jako składnik nadzienia... zobacz › Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zanim dorzucimy do kurczaka ugotowane na parze brokuły i podduszoną cukinię... Pieczemy poćwiartowanego kurczaka z pieczarkami i papryką. No, chyba że... ostatecznie wolimy zjeść coś innego. Na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czekoladowe chlebek dyniowy z gorzką czekoladą i daktylami oraz polewą czekoladową; jogurt naturalny Szybko się rozszedł. Cieszę się, że mam do kogo się odezwać, przed kim otworzyć, do kogo wygadać. Zobacz więcej