pierogi z sosem serowym

{{headerMessage}}
Nie ma nic lepszego niż pierogi które sama zrobisz . Moje zawsze są większe niż u innych bo takie lubimy ja i moja rodzina . Swojskie większe i smaczne. Składniki na ciasto pierogowe: mąkapszenna typ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie wiem jak u Was ale u mnie pierogi są szczególnym daniem i w każdej postaci są zjadane. Nie mam co prawda za wiele czasu na lepienie pierogów ale jak już zaczynam to prawdziwa fabryka wychodzi. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wielka trójca w jednym pierogu Pierogi są dla mnie fantastyczną potrawą. Zwykłą, prostą, a zarazem bardzo smaczną. Ich wnętrze może być tak różne, że potrafi nas niejednokrotnie zaskoczyć. Moimi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi z serkiem ricotta i ziołami. Domowe przygotowane ze sprawdzonego przepisu na ciasto. Farsz to był eksperyment i wyszedł pyszny! (serek ricotta + czosnek, pietruszka, koperek, zioła do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis na pierogi był kilka dni temu a teraz zmiana farszu na słodki, waniliowy ser:) Farsz: 0,5 kg sera białego jajko cukier waniliowy 2 łyżki cukru Do sera dodajemy jajko i cukry. Mieszamy do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na patelni podsmażamy na maśle czosnek , dodajemy rozdrobniony szpinak i doprawiamy sola i pieprzem . Przekładamy do miseczki i dodajemy ser ricotta i tarkowany ser dojrzewający . Ciasto jak na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj zrobiłam kotlety ze składników takich jak na pierogi ruskie. Przepis łatwy i szybki, a za to bardzo pyszny. Kotlety ziemniaczano-serowe SKŁADNIKI: 1,5 kg ziemniaków starych 2 kostki sera Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeśli lubicie naleśniki na słodko czy szukacie sosu tylko gęstszego do pierogów czy klusek śląskich to polecam taki prosty serowy ;) Można też mikserem rozbić dokładnie grudki sera chociaż mi nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi ze szpinakiem i twarogiem,smaczne, lekkie i bardzo syte Składniki ciasto 3 szklanki mąki+ odrobina do podsypywania szklanka ciepłej wody odrobina soli farsz opakowanie mrożonego szpinaku(45 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czebureki to tradycyjne danie regionalne Tatarów krymskich. Pierogi z pysznym farszem smażonego na głębokim tłuszczu. Podajemy z barszczem albo sosem pomidorowym czy czosnkowym. Składniki: 2,5 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, nadziewać farszem i lepić pierogi. Gotować w osolonym wrzątku 1 minutę po wypłynięciu. Ciepłe pierogi delikatnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać sosem pomidorowym i lekko przemieszać. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Proste śniadanie po raz kolejny, nie ma rano czasu na kombinowanie, trzeba korzystać z pięknej pogody :) Dzisiaj kolejny dzień zwiedzania. Tym razem odwiedziliśmy Bukowinę Tatrzańską, Murzasichle i Zobacz więcej
MałgosiaZ
MałgosiaZ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Alzacji
Leniwe z malinami

Leniwe z malinami 67

0
{{headerMessage}}
Leniwy czas, leniwie na stole! Zapraszam :-) Pierogi leniwe z malinami przepis własny Składniki: na ciasto pierogowe 500g sera półtłustego 1 szklanka pszennej mąki 2 jaja szczypta soli 400g malin 150g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jak w garncu:P Faszerowane tuńczykiem śniadaniowe bułeczki z jajkiem KWIECIEŃ: Pierogi z białą kiełbasą z sosem rzeżuchowym W MAJU jak w raju: Schab zapiekany ze szparagami w sosie serowym wakacyjny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szpinak w kuchni ma wiele zastosowań. Możemy go użyć jako dodatku do dań z makaronem. Po podsmażeniu jako farszu do mięs, naleśników, pierogów, pasztecików z ciasta francuskiego czy zapiekanek. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Farsz dyniowo-serowy może być wykorzystany do pierogów ale z braku chęci ich lepienia wybrałam muszle makaronowe ;) Szybko , łatwo i smacznie :) Składniki : ( na 2 głodne osoby ) Farsz: połowa dyni Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś 2 urodziny mojego bloga:) Nie sądziłam, że tyle wytrzymam:) Nie znudziło mnie to ani trochę, i nadal mam głowę pełna pysznych pomysłów:) A dziś przedstawię moje ulubione potrawy z ubiegłego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubicie szpinak? Bo my bardzo. Ostatnio we wszystkich pierogarniach można już zauważyć w menu te pierogi. Tylko dziwi mnie ich podanie, z bułką i masłem...Nie ma nic lepszego do nich niż ostry sos Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo dobre ciasto na pierogi, łatwo się je robi, bardzo łatwe do rozwałkowania. Pierogi są bardzo delikatne i pyszne. Twaróg zmielić w malakserze, dodać żółtka, cukier i cukier waniliowy, dokładnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj połączenie moich dwóch ulubionych dań. Pierogów ruskich i krokietów. Pomyślałem co najbardziej z obu lubie. W pierogach uwielbiam farsz, a w krokietach chrupkość. Do tego dodałem ciężki sos Zobacz więcej