pierogi z suszonymi pomidorami

{{headerMessage}}
Wypatrzyłam przepis w najnowszym wydaniu " Moje gotowanie". Zrobiłam tego samego dnia :) Połączenie suszonych pomidorów i pikantnej kiełbaski zawsze smakuje dobrze. Składniki zmodyfikowałam do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na blogu pojawiły się już tradycyjne dla polskiej kuchni pierogi – z mięsem, kapustą, grzybami, ruskie… Pomysłów na pierogowe nadzienie jest mnóstwo. Tym razem proponuję mniej standardowy farsz – z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś chciałam Wam zaproponować pierogi z oryginalnym nadzieniem. Smakują one naprawdę ciekawie i zdecydowanie można je podać gościom :) Będą zachwyceni! Nadadzą się też na codzienny obiad i na pewno Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam pierogi. W moim regionie robi się ich dużo i na wiele sposobów. Kilka z nich już Wam przedstawiałam. Tym razem zdecydowałam się na zupełnie inny farsz. Wędzony na ciepło łosoś bardzo dobrze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na takie pierogi miałam już ochotę od bardzo dawna! FirmaProvituschyba czytała mi w myślach , bo świąteczna paka z prezentami obfitowała w mnóstwo przysmaków, wśród których były właśnie suszone Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Deszcz i wiatr za oknem, na spacer nie można wyjść więc szukam miejsca w kuchni. Padło na pierogi! Tym razem z niestandardowym farszem. Ale za to jakim farszem! OBŁĘDNYM!!! Składniki na ciasto: - 300 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki (około 30 niewielkich pierogów) 400 g mąki200 g masła2 łyżki śmietany1/2 łyżeczki soli1 jajko dodatkowo 1 jako i 2 łyżki śmietany do posmarowania pierogów Farsz 1,5 opakowania Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: CIASTO: 400 g mąki pszennej typu 500 220 ml wody ciepłej 1 jajko 20 g oliwy z oliwek szczypta soli FARSZ: 120 g szpinaku mrożonego 80 g ricotty 70 g łososia wędzony 60 g suszonych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi z mozzarellą i suszonymi pomidorami, czyli polski specjał we włoskim stylu. Takie pierogi jadłam po raz pierwszy w pod poznańskiej pierogarnii Bumerang i byłam zachwycona ich smakiem. Dzisiaj Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pomysłów na dobre pierogi nigdy nie za wiele! Tym razem mam dla Was niebanalną propozycję na pierogi w klimacie śródziemnomorskim. Dwa główne składniki, ricotta i suszone pomidory. Połączenie naprawdę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
szczypta soli Do zimnej wody dodać resztę składników i wyrobić na gładkie i sprężyste ciasto zostawić na ok pół godziny zawinięte folią aby odpoczęło. farsz 1 pęczek botwinki 1 ząbek czosnku 5 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jakiś czas temu przygotowywałam arabskie pierogi ze szpinakiem i mozzarellą. Bardzo mi zasmakowały więc postanowiłam upiec je po raz drugi zmieniając farsz i kształt pierożków. Wyszły pyszne! Polecam! Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To ciasto na pierogi jest przepyszne, musicie koniecznie spróbować. Mięciutkie po ugotowaniu, idealnie się wyrabia i rozwałkowuje. Bardzo polecam. No i do tego soczysty farsz z kurczaka z dodatkiem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W końcu...nastał upragniony dzień kiedy można trochę odsapnąć. Właśnie z tej racji zabrałam się za lepienie pierogów, tak w ramach odreagowania podczas weekendowego pobytu w domku :-) Muszę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na mojej tradycyjnej Wigilii nie było nigdy pierogów. W naszym regionie pierogi nie są jedną z 12 potraw. Sama osobiście dopiero w zeszłym roku wprowadziłam pierogi na nasz stół wigilijny. Jednakże Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo pierogowo się u mnie zrobiło ostatnio. Najpierw lepiłam pierogi w DDTVN, potem robiłam orkiszowe uszka z mamą, następnie podawałam powigilijne pierogi z kapustą i grzybami w towarzystwie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciasto: mąka ciepła woda oliwa sól Farsz (ok. 40 sztuk): 3/4 szklanki czerwonej soczewicy 300 ml bulionu warzywnego 150 g pomidorów suszonych w zalewie cebula papryczka ostra sól, pieprz Do tego: duży Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Takie pierogi zrobiłam niedawno z córką przy okazji lepienia na blogową wigilię. Pomysł nadzienie z sera i suszonych pomidorów nie jest mój, tylko Gruszki z fartuszka, która taki farsz przygotowała na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
I właśnie za to uwielbiamy pierogi - przyrządzamy je z dodatkami, na które akurat mamy ochotę. Ciasto jak i farsz można dowolnie urozmaicać, dodawać różne przyprawy i ulubione składniki. U mnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki na ok. 20 pierogów: 250 g mąki pszennej 1-1,5 łyżki wody 1 łyżka oliwy 1żółtko garść dowolnych świeżych ziół (dałam szpinak, bazylię, rozmaryn, oregano, pietruszkę) pół brokuła 5-6 pomidorów Zobacz więcej