Przepis na pierogi z suszonymi pomidorami

Wypatrzyłam przepis w najnowszym wydaniu " Moje gotowanie". Zrobiłam tego samego dnia :) Połączenie suszonych pomidorów i pikantnej kiełbaski zawsze smakuje dobrze. Składniki zmodyfikowałam do Zobacz więcej
Pierogi z mozzarellą i suszonymi pomidorami, czyli polski specjał we włoskim stylu. Takie pierogi jadłam po raz pierwszy w pod poznańskiej pierogarnii Bumerang i byłam zachwycona ich smakiem. Dzisiaj Zobacz więcej
To ciasto na pierogi jest przepyszne, musicie koniecznie spróbować. Mięciutkie po ugotowaniu, idealnie się wyrabia i rozwałkowuje. Bardzo polecam. No i do tego soczysty farsz z kurczaka z dodatkiem Zobacz więcej
Pierogi z serem, ziemniakami i suszonymi pomidorami, czyli dość spora wariacja na temat pierogów ruskich. Z pieczonymi ziemniakami, które pozostały z obiadu, polskim klasycznym białym twarogiem i Zobacz więcej
Dziś chciałam Wam zaproponować pierogi z oryginalnym nadzieniem. Smakują one naprawdę ciekawie i zdecydowanie można je podać gościom :) Będą zachwyceni! Nadadzą się też na codzienny obiad i na pewno Zobacz więcej
Jest to kolejny przepis leżakujący w moich zbiorach przeszło rok. Ale doczekał się. Kiedy go zapisywałam to pomyślałam: ' To musi być pyszne'. Ale nie sądziłam, że aż tak! Ów przepis jest idealny na Zobacz więcej
Bardzo pierogowo się u mnie zrobiło ostatnio. Najpierw lepiłam pierogi w DDTVN, potem robiłam orkiszowe uszka z mamą, następnie podawałam powigilijne pierogi z kapustą i grzybami w towarzystwie Zobacz więcej
Na blogu pojawiły się już tradycyjne dla polskiej kuchni pierogi – z mięsem, kapustą, grzybami, ruskie… Pomysłów na pierogowe nadzienie jest mnóstwo. Tym razem proponuję mniej standardowy farsz – z Zobacz więcej
Składniki (około 30 niewielkich pierogów) 400 g mąki200 g masła2 łyżki śmietany1/2 łyżeczki soli1 jajko dodatkowo 1 jako i 2 łyżki śmietany do posmarowania pierogów Farsz 1,5 opakowania Zobacz więcej
Te pierogi to przebój mojej przypracowej kantyny - Posmakuj. Przebój na równi ze świeżuteńkimi pączkami, roznoszonymi w każdy piątek przez bardzo miłego Pana... Od pierogów uzależniłam się ja, Zobacz więcej
Pierogi ze szpinakiem to, obok ruskich, zdecydowanie moje ulubione. I bez znaczenia, czy zawiera nadzienie ze szpinaku i sera białego, czy nieco bardziej wymyślne. Tym razem szpinak podrasowałam serem Zobacz więcej
Pomysłów na dobre pierogi nigdy nie za wiele! Tym razem mam dla Was niebanalną propozycję na pierogi w klimacie śródziemnomorskim. Dwa główne składniki, ricotta i suszone pomidory. Połączenie naprawdę Zobacz więcej
Pierogi – niby banał, niby nic takiego, ale jak by spytać każdego z osobna, czy lubi – większość potwierdzi. Zazwyczaj jemy ruskie, z truskawkami i innymi owocami, z kapusta i grzybami. A ja Zobacz więcej
Suszone pomidory prześladują mnie już od dłuższego czasu, a dokładnie od kiedy zaczęłyśmy ich często używać na zajęciach z gotowania. To pieczony indyk z suszonymi pomidorami, a to sos.. Pojawiły się Zobacz więcej
Nie ma Bożego Narodzenia bez pierogów. W każdym domu jest ten jeden jedyny i najlepszy na świecie przepis na świąteczne pierogi. Aby tradycji stało się zadość ulepmy pierogi ale nadziejmy je bardziej Zobacz więcej
Pozostając w klimato - smaku soczewicy, dziś pierogi orkiszowe z soczewicą i suszonymi pomidorami. Dzielnie staram się zastępować mąkę pszenną innymi rodzajami mąk. Orkiszowe mąki bardzo dobrze się do Zobacz więcej
Dział pierogowy rośnie w siłę. :) Dzisiaj zapraszam na pierogi z ricottą, suszonymi pomidorami, fetą i bazylią. Kiedy niedawno pokazywałam pierogi z botwinką i fetą, skorzystałam z innego rodzaju Zobacz więcej
Uwielbiam pierogi. W moim regionie robi się ich dużo i na wiele sposobów. Kilka z nich już Wam przedstawiałam. Tym razem zdecydowałam się na zupełnie inny farsz. Wędzony na ciepło łosoś bardzo dobrze Zobacz więcej
To nowo wymyślona przeze mnie wersja pierogów, trochę z konieczności. Nie mieliśmy w tym roku czasu na grzybobranie i te nieliczne grzyby , które mam, chowam do dań wigilijnych. Ale pomidorków Zobacz więcej
Ciasto: mąka ciepła woda oliwa sól Farsz (ok. 40 sztuk): 3/4 szklanki czerwonej soczewicy 300 ml bulionu warzywnego 150 g pomidorów suszonych w zalewie cebula papryczka ostra sól, pieprz Do tego: duży Zobacz więcej