Przepis na pierogi z szynką

Odkąd sięgam pamięcią zawsze lubiłam wymyślać rożne farsze i nadzienia do mięs, tart czy pierogów. Co prawda uwielbiam pierogi w tradycyjnym wydaniu (z kapustą i grzybami, z mięsem, ruskie itp.), ale Zobacz więcej
Farsz z bryndzą ma intensywniejszy smak, a okrasa z czerwonej cebuli i wędzonej szynki wspaniale wygląda i niesamowicie pachnie:) składniki: 0,5 kg ziemniaków 350 g twarogu 125 g bryndzy 1 duża cebula Zobacz więcej
Zawsze byłam ciekawa pierogów z żółtym serem... a że pierogi uwielbiamy spróbowałam wyszły super pyszne! Składniki ciasto mąka pszenna 300 gram woda wrzątek 150 ml mąka pszenna do podsypywania sól Zobacz więcej
Z Wybrankiem mym chcieliśmy w weekend coś ugotować, ale nie wiedzieliśmy co. Zdarza się nawet najlepszym ;) Wtem Wybranek stwierdził, że jak pracował w innej firmie i innej części miasta niż teraz, Zobacz więcej
Przepis zrodził mi się w głowie, gdy zobaczyłam na rynku piękny, świeży bób. Bób jak przychodzi okres gdy się pojawia, często gości na naszym stole, czy to w najprostszej postaci z masłem i solą, czy Zobacz więcej
By zjeść pyszne pierogi trzeba poświęcić sporo czasu na ich lepienie. Teraz ten czas możemy skrócić ponieważ można kupić rewelacyjną kapustę postną z grzybami leśnymi. Kapusta w składzie ma borowiki, Zobacz więcej
A u mnie dziś zupełnie niewalentynkowe pierogi :D Ale za to jaki smak! Wyrazistość dojrzewającej szynki, przełamana lekko szpinakiem w towarzystwie czosnku, do tego delikatność ricotty....niebanalne i Zobacz więcej
Pierogi kochamy miłością ogromną. Jak chyba zdecydowana większość. Gotowane, odsmażane, z mięsem, ruskie, z owocami… A co powiecie na pierogi smażone? Jeśli znacie, na pewno jeszcze raz zrobicie. Zobacz więcej
Kluski,knedle i pierogi, Przekąski na ciepło Pierogi drożdżowe z szynką, pieczarkami i papryką 2012/09/23 , Gosia Czas na pierogi, tym razem drożdżowe. Znalazłam przepis na ciasto na pierogi drożdżowe Zobacz więcej
Przepis na smaczną przekąskę dla gości podczas imprezy. Mi smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Pierogi uwielbiam pod każdą postacią a Wy? To mój ostatni przepis. Do końca miesiąca. Pora iść na Zobacz więcej
Ciąg dalszy mojej pierogowej fazy ;) My dumplings phase continues ;) Pierogi z indykiem, szynką i Parmezanem Składniki (ok. 50 pierogów) Ciasto 400 g mąki ok. 150 ml chłodnej wody (lub tyle, ile Zobacz więcej
Przepis zrodził mi się w głowie, gdy zobaczyłam na rynku piękny, świeży bób. Bób jak przychodzi okres gdy się pojawia, często gości na naszym stole, czy to w najprostszej postaci z masłem i solą, czy Zobacz więcej
Pyszne, pieczone pierogi norweskie, które doskonale pasują do naszego polskiego czerwonego barszczyku, jako fajna odmiana od tradycyjnych pasztecików ;) Nadzienie – ser z szynką – jest bardzo „pizzowe Zobacz więcej
Pierogi z kurczakiem, szpinakiem i szynką parmeńską Dziś coś z kwestii smaku czyli pierogi ze szpinakiem, kurczakiem i szynką parmeńską. Oryginalny przepis tutaj: Zobacz więcej
Jakiś czas temu przygotowywałam arabskie pierogi ze szpinakiem i mozzarellą. Bardzo mi zasmakowały więc postanowiłam upiec je po raz drugi zmieniając farsz i kształt pierożków. Wyszły pyszne! Polecam! Zobacz więcej
Siemano! Witajcie Kochani! Zgodnie z obietnicą, wrzucam pomysł na dynię. Żeby nie powiedzieć z dyni ;) Po zdjęciach widzicie, że z tego pięknego warzywa, które dziś kupiłem, zrobiłem pierogi. Po Zobacz więcej
foudre
foudre Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
foudre
Pierogi z szynką i warzywami

Pierogi z szynką i warzywami 15

Pierogi to zdecydowanie polska chluba narodowa. Turyści z chęcią zajadają się naszymi ruskimi, z mięsem, bądź z kapustą i grzybami. Ja jak zwykle postanowiłam nieco pokombinować z farszem i takim Zobacz więcej
Drożdżowe pierogi z szynką i dwoma serami, to nic innego jak pyszne pieczywo śniadaniowe.Miały być tradycyjnie wyglądające bułki czy paluchy, a postanowiłam że będzie odmiennie i są pierogi. Kształt Zobacz więcej
Kuchnia Ilony
Kuchnia Ilony Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Ilony
Pierogi

Pierogi 3219

Wczoraj w nocy wyszło z mojej kuchni ok 150 pierogów... ufff - wcześniej to nie problem "machnąć" kilka pierożków w jeden wieczór, teraz siedziałam w kuchni pół dnia i padłam, ale warto. Uwielbiam te Zobacz więcej
To fajny pomysł na przekąskę do piwa lub wina. Oryginalnie w przepisie był norweski ser Jarlsberg, jednak w Polsce jest on raczej niedostępny, można więc go zastąpić jakimś łagodnym żółtym serem. Zobacz więcej