Po obejrzeniu tego zdjęcia Hurma i Czereda stwierdziła, że zrobił je praojciec Adam swoim kalkulatorem (wystruganym z drzewa figowego) w chwili, gdy odpoczywający Pan przebudził się ósmego dnia i
Zobacz więcej
Coś dla wielbicieli wątróbki. Pierogi są pyszne i bardzo syte. Składniki (ok 30pierogów): Ciasto: • 350 g mąki pszennej • duża szczypta soli • 180 ml ciepłej wody • łyżka oleju Farsz: 350 g wątróbek
Zobacz więcej
Podany przeze mnie farsz jest doskonały żeby przemycić wątróbki do jadłospisu. Wiele osób nie znosi ich a te pierogi smakują znakomicie i gwarantuję, że znikną w mgnieniu oka z talerza. Potrzebne
Zobacz więcej
Czas na kolejną odsłonę pierogów. Teraz przyszedł czas na pierogi z kaszą gryczaną i wątróbką. Jeżeli nie lubicie klasycznej wątróbki duszonej na patelni, może zasmakują wam takie pierogi. Jak
Zobacz więcej
Ciasto: 900 g maki łyżka margaryny Kasia 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko sol 500ml przegotowanej cieplej wody 2 marchewki 1 pietruszka 1\4 selera korzenia 1 pomidor
Zobacz więcej
Te pierogi są przepyszne! Bardzo ciekawie wyglądają w tej zielonej odsłonie. Smak szpinakowych pierogów idealnie łączy się z nadzieniem z wątróbki drobiowej i sosem koperkowym. Koniecznie musicie
Zobacz więcej
Wątróbka u studenta w kuchni= mięsny obiad po taniości! tak tak moi drodzy... Ale nie tak jak u mamy z patelki z cebulką, bo jeszcze lepiej! W pierogach-a któż ich nie lubi:D Także wystarczy szczyptę
Zobacz więcej
Kolejna propozycja dla wielbicieli wątróbki drobiowej. Pierogi ogólnie są dość czasochłonnym daniem, ale warto się na nie skusić. Można je podać tak jak ja z duszonymi pieczarkami z cebulką lub
Zobacz więcej
Inspiracją do zrobienia pieczonych pierogów z kaszą gryczaną i wątróbką była wizyta w restauracji żydowskiej. Na podstawie informacji z karty dań nietrudno było stworzyć dobry przepis na tę potrawę,
Zobacz więcej
Nie ma jak pierogi! Dziś z wątróbką, cebulką i majerankiem. Podawane z kwiatami nasturcji, które wspaniale ożywiają talerz. I smakują. Mój farsz składał się ze tylko ze zblendowanej wątróbki, cebuli i
Zobacz więcej
Wątróbka jest jednym z najtańszych i równocześnie najzdrowszych dań, jakie możemy sobie wyobrazić. Do tego – odpowiednio przyrządzona – jest naprawdę przepyszna. Sekretem, o czym już kiedyś pisałam,
Zobacz więcej
Jakiś czas temu robiłam te pierogi na obiad. Posmakowały zarówno mi jak i mężowi więc postanowiłam Wam je tu zaprezentować. Składniki na ciasto: 200 g maki pszennej 1 jako ok.150 ml ciepłego mleka(ale
Zobacz więcej
Chcę się pochwalić . Moje pierwsze pierogi z podrobów czyli z wątróbki z indyka. Farsz: 30 dag wątróbek z indyka czosnek niedźwiedzi 2 łyżki sól cypryjska w płatkach do smaku pieprz kolorowy z młynka
Zobacz więcej
Razowe pierogi z wątróbką – bardzo smacznym i nietypowym nadzieniem. Nieco korzenna wątróbka łączy się z ziołowym smakiem tymianku i lekko kwaśno-słodkimi jabłkami. Ważny jest właściwydobór jabłek –
Zobacz więcej
Wiem, że dzisiejszy wpis nie będzie miał zbyt wielu zwolenników mimo tego jednak zaproponuję pierogi z farszem podrobowym. Ci, którzy nie boją się tych smaków i mieli okazję ich spróbować wiedzą, że
Zobacz więcej
Pierogi lubimy pod każdą postacią...a, że czasami coś w kuchni zostaje, to u nas nie marnuje się. To nie ze skąpstwa wynika, raczej chodzi by nauczyć ludzi racjonalnego gospodarowania zasobami. Często
Zobacz więcej
Ciasto: 4 szklanki mąki sól woda 1 jajko 1 łyżka oleju Farsz: 500 gram świeżej wątróbki drobiowej 3 cebule pokrojone w drobną kosteczkę 1 jajko 4 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej 4 łyżki oleju sól,
Zobacz więcej
Takie pierogi zawsze powinny być w naszych zamrażarkach, są super. Dzięki babuni mojej synowej już nie szukam innego przepisu na pierogi. Ten który dostałam od niej jest super. Natomiast co do farszu
Zobacz więcej
Pierogi..Kto ich nie lubi? Na słodko, na wytrawnie,z mięsem,serem,z warzywami, o przeróżnych kształtach. U mnie najczęściej goszczą ruskie i te z mięsem, które uwielbia mój maluch. Składniki: Ciasto:
Zobacz więcej
Pomysł na pierożki podpowiedziała mi koleżanka. Ja- jako że nie przepadam za podrobami podeszłam do niego troszkę sceptycznie, Mąż natomiast od razu stwierdził, że muszę koniecznie spróbować mu je
Zobacz więcej