Mam słabość do wschodu. Nie mam na myśli dalekiego orientu, ale naszych bliskich sąsiadów. Słowiańska dusza podpowiada mi, że najlepiej będę się czuć na Bałkanach, Ukrainie, czy też po prostu na
Zobacz więcej
WOŁOWINA (Wpis powstał w oparciu o program "Wiem co jem", stronę www.niam.pl i www.kordas.net.pl) Największymi jej producentami są Chiny, Brazylia i USA. Najzdrowsza i najsmaczniejsza pochodzi z Kobe
Zobacz więcej
Przepisy » Mięsa » Wołowina na dziko » TalerzPokus.tv - przepisy kulinarne z filmami Przepis na dobre gotowanie Twoja książka kucharska LoginHasło Zapamiętaj mnie Zaloguj Zapomniałeś hasła?
Zobacz więcej
Składniki: Ciasto: 400 g mąki pszennej 100 g mąki gryczanej 300 ml ciepłej wody łyżka oliwy duża szczypta soli Farsz: 500 g mięsa wołowego pół słoiczka marynowanych papryczek jalapeno(te z biedronki
Zobacz więcej
Pierogi z wołowiną Składniki ciasto : 3 szklanki mąki, 1 szklanka ciepłej wody, 1,5 łyżki ciepłego stopionego masła. Przygotowanie : Na stolnicę wysyp mąkę. W środku zrób zgłębienie i wlej wodę z
Zobacz więcej
Poleca: Wrublik W Trokach jest wiele kawiarenek urządzonych w stylu rustykalnym, gdzie można spróbować tradycyjnych dań karaimskich – kibinów. Są to pierożki nadziewane mięsem, które ma być koniecznie
Zobacz więcej
Trochę historii o pierogach.... "Powszechnie panuje przekonanie – zarówno wśród Polaków, jak i cudzoziemców, że pierogi to typowe danie kuchni staropolskiej. Nic bardziej mylnego. Przypuszczalnie
Zobacz więcej
Moja wersja pierogów łączących smaki polskie i koreańskie. Przygotowywane z mielonej wołowiny, grzybów shiitake, kimchi oraz tofu. Składniki: Ciasto na pierogi (ok.50 pierogów): 400g mąki 170ml
Zobacz więcej
Najlepsze pierogi z mięsem robi moja mama. Chociaż moje były na tyle dobre, że mój naczelny tester stwierdził, że mógłby takie jeść codziennie ;) Farsz: 1kg ugotowanej wołowiny z włoszczyzną (po
Zobacz więcej
Robi się je szybko i mimo tego, że są dość przaśne to efektowne danie, szczególnie jeśli pobawimy się i w ciekawy sposób zawiniemy brzegi pierogów. Przepis pochodzi z "Mamuszki" i podobno jest to
Zobacz więcej
Zapraszam na przepis na tradycyjne pierogi z mięsem. Farsza do pierogów wykonałam z gotowanej wołowiny. Zimną wołowinę pokroiłam na kawałki, dodałam namoczoną w mleku bułkę i całość zmieliłam na
Zobacz więcej
Dziś przedstawiam przepis na pierogi, sezonowe, bo z wołowiną i kurkami. Mistrzynią w ich lepieniu nie jestem, zdecydowanie ta czynność lepiej wychodzi mojej połówce i tylko jego załapały się na
Zobacz więcej
O co prosi żona swojego męża, który wyjeżdża do Anglii? O nową torebkę z Primark, o perfumy z lotniska, o pudełko angielskiej herbaty? Może jak jest normalną żoną to tak. Ale jak jest wielkim
Zobacz więcej
Pierogi przepisu mojej mamy. Najlepsze i bezkonkurencyjne. W wersji postnej bez boczku. VN:F [1.9.22_1171] Rating: 10.0/10 (3 votes cast) Ruskie pierogi, 10.0 out of 10 based on 3 ratings Kategorie:
Zobacz więcej
Moja wersja pikantnych pierogów, którą uwielbiam. Mielona wołowina z pomidorami, wolno duszona w czerwonym winie oraz suszone pomidory, chilli i ser pleśniowy… Wszystko razem tworzy niepowtarzalny
Zobacz więcej
Pierogi ostatnio bardzo często u nas goszczą. Może dlatego, że w sklepach i restauracjach nie są dostępne i zaczynamy tęsknić za naszymi polskimi smakami. Wpadłam w ciąg lepienia i tylko z farszami
Zobacz więcej
Najlepsze pierogi z mięsem jakie do tej pory udało mi się przygotować. Pachnące natką pietruszki oraz czosnkiem niedźwiedzim. Składniki: ( z podanych proporcji wychodzi ok.70 pierogów) Ciasto: 700g.
Zobacz więcej
Te pierogi chodziły za mną od dłuższego czasu, lecz wśród natłoku obowiązków brakowało mi motywacji, żeby się za nie zabrać. Dziś w końcu się przełamałam, co zaowocowało smacznym obiadem. Ciasto
Zobacz więcej
Przepis dostałam od koleżanki Karoliny, która poznała kuchnię portugalską ponieważ związała się z Portugalczykiem :) Składniki na ciasto: 400g mąki 60g margaryny cała skórka z cytryny 650 ml wody
Zobacz więcej
Składniki (na 27 pierogów): farsz: gotowana wołowina (ok. 300g) 1 jajko 2 cebule pieprz sól Wołowinę gotujemy (można zrobić na niej zupę np. jarzynową), mielimy przez maszynkę, na koniec mielimy też
Zobacz więcej