pierogi z wołowiną

Składniki (na 27 pierogów): farsz: gotowana wołowina (ok. 300g) 1 jajko 2 cebule pieprz sól Wołowinę gotujemy (można zrobić na niej zupę np. jarzynową), mielimy przez maszynkę, na koniec mielimy też Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Pierogi z wołowiną

Pierogi z wołowiną 44

2
Pierogi z wołowiną Składniki ciasto : 3 szklanki mąki, 1 szklanka ciepłej wody, 1,5 łyżki ciepłego stopionego masła. Przygotowanie : Na stolnicę wysyp mąkę. W środku zrób zgłębienie i wlej wodę z Zobacz więcej
Najlepsze pierogi z mięsem jakie do tej pory udało mi się przygotować. Pachnące natką pietruszki oraz czosnkiem niedźwiedzim. Składniki: ( z podanych proporcji wychodzi ok.70 pierogów) Ciasto: 700g. Zobacz więcej
Dziś przedstawiam przepis na pierogi, sezonowe, bo z wołowiną i kurkami. Mistrzynią w ich lepieniu nie jestem, zdecydowanie ta czynność lepiej wychodzi mojej połówce i tylko jego załapały się na Zobacz więcej
składników przygotowujemy sos a'la beszamel, margaryna + mąka i dodajemy stopniowo mleko, na końcu dodajemy pietruszkę, sok z cytryny, sól, pieprz do smaku i gałkę muszkatołową. Mieszamy farsz z Zobacz więcej
Moja wersja pikantnych pierogów, którą uwielbiam. Mielona wołowina z pomidorami, wolno duszona w czerwonym winie oraz suszone pomidory, chilli i ser pleśniowy… Wszystko razem tworzy niepowtarzalny Zobacz więcej
mąż też jest łakomczuchem to żona oprócz tego dostaje 3 książki kucharskie (z wyprzedaży) i nowy numer magazynu Jamiego Olivera. Otworzyłam tę gazetę w sobotę rano, zobaczyłam przepis na Zobacz więcej
na bok i dajemy mu ostygnąć. W między czasie w moździerzu ucieramy ziarna kolendry oraz kminu. Fasole z puszki ugniatamy w osobnej misce odlewając z niej wcześniej wodę(widelcem lub blenderem). Zobacz więcej
coolinarnie.pl
coolinarnie.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
coolinarnie.pl
Ruskie pierogi

Ruskie pierogi 302

2
Pierogi przepisu mojej mamy. Najlepsze i bezkonkurencyjne. W wersji postnej bez boczku. VN:F [1.9.22_1171] Rating: 10.0/10 (3 votes cast) Ruskie pierogi, 10.0 out of 10 based on 3 ratings Kategorie: Zobacz więcej
Zapraszam na przepis na tradycyjne pierogi z mięsem. Farsza do pierogów wykonałam z gotowanej wołowiny. Zimną wołowinę pokroiłam na kawałki, dodałam namoczoną w mleku bułkę i całość zmieliłam na Zobacz więcej
Lubią Koszyki, kupuję tutaj warzywa, czasem coś zjadam. Tym razem była to wołowina i ziemniaki. Proste, pyszne i można biec dalej a do zrobienia dużo rzeczy. A i kupiłam pierogi. Pierwszy raz, takie Zobacz więcej
Pyszne i aromatyczne - zasmakują nie tylko miłośnikom pierogów :) Składniki: ciasto: 250g gorącej wody 1 jajko 1 łyżeczka oleju 510g mąki farsz: 500g wołowiny 1 cebula oliwa 1 marchewka sól pieprz Zobacz więcej
cebulę do mięsa, przypraw solą i pieprzem do smaku (najlepiej mieszając ręką) Ciasto na pierogi : 0,5 kg mąki 1 szklankę gorącej wody 1 jajko 2 łyżki oleju Zagnieć wszystkie składniki. Wałkując część Zobacz więcej
Iza
Iza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Izy
Kibiny

Kibiny 1004

0
Składniki: Ciasto: * kostka masła * 200 ml gęstej śmietany 30% * 2 jajka * Sól * mąka (ilość taka aby zagnieść ciasto) Farsz: * 300-400g wołowiny * 3-4 cebule * sól, pieprz do smaku Masło roztopić i Zobacz więcej
Pierogi z nadzieniem mięsnym... Czasem mam ochotę na pierogi ... Te zrobiłam mięsne (wołowina i kurczak ) z dodatkiem pieczarek i cebulki. Mięsko wcześniej ugotowane (wyszedł pyszny rosół), Zobacz więcej
Bogusia82
Bogusia82 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bajeczna Kuchnia
Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem 103

3
przygotowania: Mięso gotujemy do miękkości, cebulę kroimy w pióra i smażymy na oleju, mielimyrazem z mięsem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farsz Zobacz więcej
no dobra, trochę przesadziłam, ale zebrało się ich przez te kilka lat naprawdę sporo. jedynie słodkości są traktowane przeze mnie po macoszemu, no i raczej się to nie zmieni ;) - risotto z piwem i Zobacz więcej
wysychało. Stolnice podsypać lekko mąką. Ciasto cienko rozwałkować. Wykrajać kółka np. brzegiem szklanki i nakładać na ich środek łyżeczkę farszu. Ciasto złożyć i zlepić. Gotowe pierożki układać Zobacz więcej
rogatek
rogatek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kulinaria rogatka
Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem 2717

0
Najlepsze pierogi z mięsem robi moja mama. Chociaż moje były na tyle dobre, że mój naczelny tester stwierdził, że mógłby takie jeść codziennie ;) Farsz: 1kg ugotowanej wołowiny z włoszczyzną (po Zobacz więcej
usiekaną świeżą bazylią lub natka pietruszki . Ja podałam z bawarskimi kluseczkami Spatzle ( kupiłam gotowe ) Mięso obrać od kości i zamrozić na pierogi lub krokiety . Z marchewki , pietruszki i Zobacz więcej