pierogi z ziołami

Pierogi leniwe na słono z ziołami, czyli tradycyjne polskie danie inaczej. Pierogi leniwe na słono z bazylią, oregano i koperkiem to moja propozycja szybkiego i pysznego obiadu. Polecam! Potrzebne Zobacz więcej
przygotowanie farszu. Podsmaż szpinak. W momencie, kiedy całkowicie odmarznie dodaj wyciśnięty czosnek i przyprawy. Pod koniec smażenia dodaj zioła. Po wyłączeniu palnika wsyp rozkruszony twaróg i Zobacz więcej
indyka z kaczką i z dużą ilością warzyw - wszystko razem ugotowane i przepuszczone przez maszynkę. Do tego ogromna ilość cebuli i moc przypraw (pieprz ziołowy głównie). Jest to nasza baza, która może Zobacz więcej
Pizza pieróg- Test zioła prowansalskie Pizza pieróg Pyszna i kusi Postanowiłam przetestować zioła prowansalskie z Aledobre.pl i tak oto powstała pizza bo oczywiście bez ziół nie było by takiego Zobacz więcej
Pizzę wprost uwielbiam, a jak się da do niej dorzucić jakieś wartości odżywcze to w ogóle fajnie :) Dziś przepis na pizzę z nadzieniem czyli calzone, a mówiąc w naszym języku jest to po prostu Zobacz więcej
Pierogi są dobre na wszytko. Zimą uwielbiam ruskie z podsmażanym boczkiem, z kaszą gryczaną i grzybami oraz te z soczewicą. Latem nie wyobrażam sobie tygodnia bez lekkich owocowych pierogów pachnących Zobacz więcej
. Słoiki pomidorowego sosu ustawione w spiżarni. Kwiaty szałwii pachnące latem. Pierogi dla Agnieszki! Pierogi z wędzonym pstragiem, twarogiem, ziołami i kwiatami szałwii ciasto 500g mąki 1/2 Zobacz więcej
łyżki świeżego rozmarynu (jeśli nie mamy świeżych ziół, użyjmy 1 łyżki suszonych ziół prowansalskich) 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin PRZYGOTOWANIE: Grzyby wrzucamy do garnka, zalewamy wrzątkiem, Zobacz więcej
Te maleńkie cudeńka z niespodzianką w środku, każde osobiście dopieszczone i udekorowane, są dla mnie kwintesencją emocji jakie przekazujemy naszym najbliższym serwując na stół pierogi. Gotowanie to Zobacz więcej
Jarsko, wegetariańsko. Włożyłam cukinię do pieroga i na dobre wyszło. Smaczny letni obiad, z dodatkiem sera mozzarella i ziół. Omom. Ładne kolory. Ser roztopiony. Czytaj więcej Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
inne ptactwo

inne ptactwo 504

0
bażant bażant w miodzie pitnym indyk z lawendą indyk pieczony z pomarańczami kapłon na dziko kuropatwa pieczona perliczka faszerowana pęczakiem perliczka nadziewana kaszą gryczaną perliczka pieczona Zobacz więcej
I znajomi i rodzina wiedzą , że jestem pierogowym maniakiem. Lepię pierożki ze wszystkim. Podaję na dziesiątki sposobów. I ciągle mnie kusi by spróbować czegoś nowego. Mięso na pierogi mam w Zobacz więcej
Kliknij w obrazek, aby przejść do przepisu Wigilijny barszcz grzybowy Kluski z makiem Roladki śledziowe w śmietanie Sos Tatarski Domowy pasztet Pierogi z kasza gryczaną Pierogi ruskie Pierogi z Zobacz więcej
Pierogi z serkiem ricotta i ziołami. Domowe przygotowane ze sprawdzonego przepisu na ciasto. Farsz to był eksperyment i wyszedł pyszny! (serek ricotta + czosnek, pietruszka, koperek, zioła do Zobacz więcej
Surówka z kapusty pekińskiej jest szybka i bardzo prosta do zrobienia. Przyznam, że robię ją wtedy kiedy nie mam czasu na wydziwianie. Jest łagodna w smaku, słodkawa, pasuje właściwie do wszystkiego. Zobacz więcej
Na blogu pojawiły się już tradycyjne dla polskiej kuchni pierogi – z mięsem, kapustą, grzybami, ruskie… Pomysłów na pierogowe nadzienie jest mnóstwo. Tym razem proponuję mniej standardowy farsz – z Zobacz więcej
Mam nadzieję, że nigdy nie jedliście podobnych pierogów, bo pomysł dawno temu zrodził się w mojej głowie i jeśli wykorzystał go ktoś inny, to znaczy po prostu, że szperał mi w myślach :) Ale mam Zobacz więcej
Składniki: ciasto na pierogi 50dag mięsa mielonego 2 cebule 1 ząbek czosnku pomidory w puszce bazylia zioła prowansalskie sól pieprz Wykonanie: Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oleju dodaj mięso Zobacz więcej
Tak zwana wielka improwizacja.Bobu w tych pierogach jest właściwie niewiele,zdecydowanie więcej brokułów,ale proporcje możecie ustalić sami, myślę,że najfajniej byłoby pół na pół. Obrany i ugotowany Zobacz więcej
1 szklanka kaszy gryczanej (używałam szklanki o pojemności 0,33 l) 3 cebule ulubione zioła, np. majeranek, tymianek, szałwia lub mielony kminek sól pieprz 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki Zobacz więcej