pierogi z ziołami

Pierogi leniwe na słono z ziołami, czyli tradycyjne polskie danie inaczej. Pierogi leniwe na słono z bazylią, oregano i koperkiem to moja propozycja szybkiego i pysznego obiadu. Polecam! Potrzebne Zobacz więcej
przygotowanie farszu. Podsmaż szpinak. W momencie, kiedy całkowicie odmarznie dodaj wyciśnięty czosnek i przyprawy. Pod koniec smażenia dodaj zioła. Po wyłączeniu palnika wsyp rozkruszony twaróg i Zobacz więcej
indyka z kaczką i z dużą ilością warzyw - wszystko razem ugotowane i przepuszczone przez maszynkę. Do tego ogromna ilość cebuli i moc przypraw (pieprz ziołowy głównie). Jest to nasza baza, która może Zobacz więcej
Pizza pieróg- Test zioła prowansalskie Pizza pieróg Pyszna i kusi Postanowiłam przetestować zioła prowansalskie z Aledobre.pl i tak oto powstała pizza bo oczywiście bez ziół nie było by takiego Zobacz więcej
Pizzę wprost uwielbiam, a jak się da do niej dorzucić jakieś wartości odżywcze to w ogóle fajnie :) Dziś przepis na pizzę z nadzieniem czyli calzone, a mówiąc w naszym języku jest to po prostu Zobacz więcej
przygotowania ciasta. Szczerze mówiąc nie wiem skąd on pochodzi. Chyba kiedyś ktoś podał mi go podczas rozmowy. Ciasto okazało się dość dobre, ale do ideału mu jeszcze trochę brakuje. Pierogi z Zobacz więcej
. Słoiki pomidorowego sosu ustawione w spiżarni. Kwiaty szałwii pachnące latem. Pierogi dla Agnieszki! Pierogi z wędzonym pstragiem, twarogiem, ziołami i kwiatami szałwii ciasto 500g mąki 1/2 Zobacz więcej
łyżki świeżego rozmarynu (jeśli nie mamy świeżych ziół, użyjmy 1 łyżki suszonych ziół prowansalskich) 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin PRZYGOTOWANIE: Grzyby wrzucamy do garnka, zalewamy wrzątkiem, Zobacz więcej
Te maleńkie cudeńka z niespodzianką w środku, każde osobiście dopieszczone i udekorowane, są dla mnie kwintesencją emocji jakie przekazujemy naszym najbliższym serwując na stół pierogi. Gotowanie to Zobacz więcej
Jarsko, wegetariańsko. Włożyłam cukinię do pieroga i na dobre wyszło. Smaczny letni obiad, z dodatkiem sera mozzarella i ziół. Omom. Ładne kolory. Ser roztopiony. Czytaj więcej Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
inne ptactwo

inne ptactwo 333

0
bażant bażant w miodzie pitnym indyk z lawendą indyk pieczony z pomarańczami kapłon na dziko kuropatwa pieczona perliczka faszerowana pęczakiem perliczka nadziewana kaszą gryczaną perliczka pieczona Zobacz więcej
I znajomi i rodzina wiedzą , że jestem pierogowym maniakiem. Lepię pierożki ze wszystkim. Podaję na dziesiątki sposobów. I ciągle mnie kusi by spróbować czegoś nowego. Mięso na pierogi mam w Zobacz więcej
Kliknij w obrazek, aby przejść do przepisu Wigilijny barszcz grzybowy Kluski z makiem Roladki śledziowe w śmietanie Sos Tatarski Domowy pasztet Pierogi z kasza gryczaną Pierogi ruskie Pierogi z Zobacz więcej
Pierogi z serkiem ricotta i ziołami. Domowe przygotowane ze sprawdzonego przepisu na ciasto. Farsz to był eksperyment i wyszedł pyszny! (serek ricotta + czosnek, pietruszka, koperek, zioła do Zobacz więcej
Surówka z kapusty pekińskiej jest szybka i bardzo prosta do zrobienia. Przyznam, że robię ją wtedy kiedy nie mam czasu na wydziwianie. Jest łagodna w smaku, słodkawa, pasuje właściwie do wszystkiego. Zobacz więcej
Na blogu pojawiły się już tradycyjne dla polskiej kuchni pierogi – z mięsem, kapustą, grzybami, ruskie… Pomysłów na pierogowe nadzienie jest mnóstwo. Tym razem proponuję mniej standardowy farsz – z Zobacz więcej
Mam nadzieję, że nigdy nie jedliście podobnych pierogów, bo pomysł dawno temu zrodził się w mojej głowie i jeśli wykorzystał go ktoś inny, to znaczy po prostu, że szperał mi w myślach :) Ale mam Zobacz więcej
Składniki: ciasto na pierogi 50dag mięsa mielonego 2 cebule 1 ząbek czosnku pomidory w puszce bazylia zioła prowansalskie sól pieprz Wykonanie: Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oleju dodaj mięso Zobacz więcej
Tak zwana wielka improwizacja.Bobu w tych pierogach jest właściwie niewiele,zdecydowanie więcej brokułów,ale proporcje możecie ustalić sami, myślę,że najfajniej byłoby pół na pół. Obrany i ugotowany Zobacz więcej
1 szklanka kaszy gryczanej (używałam szklanki o pojemności 0,33 l) 3 cebule ulubione zioła, np. majeranek, tymianek, szałwia lub mielony kminek sól pieprz 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki Zobacz więcej