pierogi ze szpinakiem i fetą

To moja ulubiona odmiana pierogów ze szpinakiem, choć może nie tak urodziwa jak te zielone pierogi ze szpinakiem i fetą. Feta nadaje nadzieniu konkretny, mocny smak, który doskonale współgra ze Zobacz więcej
Składniki na ciasto: 4 szklanki mąki, 2 jajka, 1,5 szklanki ciepłej wody, szczypta soli. Składniki na farsz: 400 g mrożonego szpinaku, 200 g sera feta, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz. Przygotowanie Zobacz więcej
składniki na farsz: 450 g szpinaku mrożonego 150 g sera feta 3-4 ząbki czosnku 1 cebula sól, pieprz wykonanie: Czosnek przeciśnięty przez praskę i cebulę pokrojona w kostkę wrzucamy na rozgrzaną Zobacz więcej
Ciasto: 2 szkl mąki 1 szkl. gorącej wody sól Mąkę wymieszać z solą i wysypać na stolnicę, dodawać wodę cały czas zagniatając ciasto do środka. Następnie wyrabiać ręką. Rozwałkowywać i wykrawać z Zobacz więcej
Składniki: Farsz : 500 gram świeżego szpinaku 1 opakowanie sera feta 1 czubata łyżka ugotowanych zmielonych ziemniaków sól ,pieprz, masło, 2 ząbki czosnku Ciasto: 2,5 szklanki mąki 1 jajko łyżeczka Zobacz więcej
Ciasto: 280g mąki 160g chłodnej wody Mała płaska łyżeczka soli 2 łyżki oliwy Farsz: 1 opakowanie szpinaku mrożonego cebuli średniej Odrobina natki pietruszki Sól i pieprz do smaku 1 jajko 2 łyżki Zobacz więcej
Bardzo lubię fetę i szpinak a połączenie tych dwóch składników razem jest po prostu cudowne. W lodówce miałam świeży szpinak i schowaną fetę i na szybciutko zrobiłam sobie pierogi. Kolacja była Zobacz więcej
Sezon letni to również sezon na szpinak. Warto wtedy zrobić pierogi. Te wychodzą delikatne i rozpływające się w ustach. Serdecznie polecam. Składniki na ciasto (na ok 40 pierogów) 3 szklanki mąki 2 Zobacz więcej
zapisane w kopiach roboczych pierogi. Z moim ulubionym szpinakiem. I doszłam do wniosku, że będę zamieszczać też trochę wytrawnych dań, nie lubię monotonii, nie będzie już tylko słodkości. :) Przepis Zobacz więcej
Pierogi ze szpinakiem zagościły u nas już bardzo dawno. Wielokrotnie modyfikowałam, próbowałam, dodawałam, aby dzisiaj móc zaprezentować Wam jeden z lepszych sposobów na danie ze szpinakiem w roli Zobacz więcej
Wielbicielką pierogów jestem od dawna. Pierogi ruskie mojej Mamy nie mają sobie równych, więc gdy przyjeżdżam do domu delektuję się ich smakiem, a resztę obowiązkowo zabieram do Gdańska, na czarną Zobacz więcej
Pierogi z fetą i szpinakiem, to dla mnie klasyk jak ruskie czy z mięsem i choć z uwagi na składniki goszczą one u nas rzadziej niż te wymienione we wstępie, ja i Mama bardzo je lubimy. Polecam Zobacz więcej
Co tu gadać, ostatnimi czasy, bardzo wiele się zmieniło .. chyba nie do końca chce wracać do tego co było ... zaczynam od nowa w innym miejscu ... czas pokaże :) A tutaj dziś pierogi, wiem że wszyscy Zobacz więcej
Pin It Pierogi ze szpinakiem i fetą Składniki na ciasto pierogowe: ok. 700g mąki pszennej 450 lub 550 2łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli ok. 500 ml gorącej wody wymieszanej pół na pół z mlekiem Składniki Zobacz więcej
Jak wiecie jestem ogromną wielbicielką szpinaku – zarówno w surowej wersji, jak i tego smażonego czy też w postaci farszów. Krokiety ze szpinakiem … szpinak smażony z czosnkiem, kurczak ze szpinakiem Zobacz więcej
Pyszne pierogi ze szpinakiem i fetą Uwielbiam pierogi z każdym farszem. Tajemnica to ciasto. Farsz jest równie ważny, ale ciasto musi być perfekcyjne. Polecam ten przepis na ciasto! Składniki na Zobacz więcej
pracodawcy często jadłyśmy z koleżanką na obiad pierogi ze szpinakiem i fetą podane z sosem czosnkowo - ogórkowym. Postanowiłam to danie odtworzyć. Potrzebujemy (ok. 20 -25 pierogów): Na ciasto: - Zobacz więcej
Chodziły, oj chodziły długoooo za mną pierożki - ale ze szpinakiemmmmmm :)... Mój Teść ustawicznie robi mi smaki swoimi obłędnymi pierogami - których nie pobije nikt :)... Ale to NIKT :). Doceniam Zobacz więcej
Pierogi pachną domem. Domem, do którego nie pojechałam na weekend bo zawalono mnie kolokwiami. Ach ta sesja :D Na szczęście odkopałam zamrożone pierożki. Przepis na ciasto pochodzi od babci, która Zobacz więcej
Pierogi lubię i zjem chyba w każdym możliwym wydaniu. Lubię. Ale te z farszem szpinakowym UWIELBIAM. Jestem ABSOLUTNĄ FANKĄ i mogłabym jeść je codziennie. A wszystko to zaczęło się w lipcu 2012 roku, Zobacz więcej