pierogi ze szpinakiem twarogiem i fetą

Mała foto-relacja z dzisiejszego ,,pierogowania". Tak powstały pierożki z różnymi farszami : - szpinak + feta - kasza gryczana+ twaróg - mięso mielone z warzywami Pół dnia lepienia i prawie 300 Zobacz więcej
Składniki: Farsz: 3 ząbki czosnku 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 200 g sera twarogu pieprz, sól Ciasto: 3 szklanki mąki pół łyżki soli 1 szklanka wrzącej wody 1 łyżka masła Sposób Zobacz więcej
Moje pierwsze pierogi z tym nadzieniem. Pierwszy raz jadłam je w Żaganiu w barze DUET przy ulicy Warszawskiej. Wtedy były chyba też z fetą. U mnie będzie wersja z mrożonego szpinaku oraz twarogu. Zobacz więcej
Równo tydzień temu zamieściłam przepis na pierogi ze szpinakiem i fetą. Zdecydowanie , jednak, częściej robię pierogi ze szpinakiem i twarogiem. Wczoraj właśnie takie gościły na moim stole. Nieco Zobacz więcej
Jak już zabieramy się za klejenie pierogów to produkcja idzie pełną parą, ja robię nadzienia, a M. dzielnie wałkuje, wycina i skleja. Ja gotuję, pakuję, mrożę. Zrobiliśmy 6 rodzajów: z kaszą i kapustą Zobacz więcej
Z racji, że dziś wieczorem wyjeżdżam na tydzień i w poniedziałek mnie nie będzie, post z tego tygodnia dodaje dziś. Tym razem "hitem" okazały się wegańskie, bezglutenowe i megazdrowe knedle z kaszy Zobacz więcej
lucynako
lucynako Obserwuj blogaObserwujesz bloga
czary gary
PIEROGI SZPINAKOWE

PIEROGI SZPINAKOWE 1229

1
Pierogi to ulubione danie wielu z nas. Można je przyrządzić na wiele sposobów. Proponuję nieco inne, oryginalne, bo zielone - ale również smaczne :) ciasto: 40 dkg. mąki 2 jajka, 15 dkg, mrożonego Zobacz więcej
Śniadanie: II śniadanie: Obiad: Podwieczorek: Serek wiejski, jabłko, 2 kiwi Kolacja: Pierogi żytnie ze szpinakiem Składniki: (ok.12 sztuk) Ciasto: 1 szkl. mąki żytniej razowej 1/2 szkl. mąki pszennej Zobacz więcej
250g odtłuszczonego twarogu 50g sera fety 3 ząbki czosnku, sól, czarny pieprz. PRZYGOTOWANIE Ciasto Mąkę wsypujemy do miski. Stopniowo zaczynamy wlewać wodę ,, woda jest gorąca, uważamy więc na Zobacz więcej
Dawno u mnie nie było pierogów, więc nadrabiam :) Składniki : Ciasto pomidorowe : - 2 szklanki mąki pszennej, - 1 szklanka wrzącego soku pomidorowego. Do mąki wlać sok, wymieszać łyżką i wyrobić ręką. Zobacz więcej
mrożony) 80 g wędzonego łososia 2 łyżki szczypiorku 1 łyżeczka skórki z cytryny 200 g twarogu (połowę można zastąpić serem feta) pieprz i gałka muszkatołowa Cebulę kroimy drobno, czosnek wyciskamy i Zobacz więcej
" i do tego objadłam się okrutnie na miejscu:) Idea była taka, że każdy przynosi inny farsz, robimy duuużo ciasta i jeszcze więcej pierogów:) Przepisy na farsze znajdziecie na blogach: U Marysi- z Zobacz więcej
Wreszcie zabrałam się do przygotowania domowych pierogów ze szpinakiem. Do tej pory jadłam je tylko w restauracji. Od razu przygotowywałam w dwóch wersjach - pełnoziarnistej i klasycznej, z jasnej Zobacz więcej
To kolejny bardzo dobry przepis z mojego ulubionego blogadietetyczne fanaberie. Robiłam parę podejść do tego tematu, jednak zawsze kończyły się fiaskiem. Kiedyś robiłam takie pierogi ze szpinaku Zobacz więcej
+kukuryda - Szynka+ser żółty - twaróg+ziemniaki+cebula(farsz ala pierogi ruskie) - kurczak+warzywa - suszone pomidory+ mozzarella - łosoś+serek ricotta+szpinak FARSZE NA SŁODKO - twarożek+rodynki - Zobacz więcej
Lato trwa pełną parą, moje próby ratowania się czymś ochładzającym (lody, desery i wszystko co słodkie i zimne) doprowadziły mnie do przybrania na wadze. Dlatego też czas na dietę. Makaron może jest Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moje pasje
Pierogi ze szpinakiem

Pierogi ze szpinakiem 86

2
ciasto (w razie konieczności podsypać mąką mocniej na stolnicy). Odstawić pod przykryciem na 10-15 minut by odpoczęło. Składniki na farsz: 300g świeżych liści szpinaku 2-3 łyżki wody 250g twarogu Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam Was na przepis z (prawie) tradycyjnej kuchni polskiej. Pierogi z twarogiem i szpinakiem podane z topionym masłem. Idealna propozycja obiadowa :) Zapraszam! :) Spodobał Ci się ten Zobacz więcej
kilka minut. Po wystudzeniu dodajemy ser i przyprawy do smaku. Tak przygotowanym farszem nadziewamy pierogi i gotujemy w osolonym wrzątku do chwili aż wypłyną na wierzch garnka. Ja podałam je z Zobacz więcej
Gdyby 5 lat temu ktoś mi powiedział, że kiedyś będę się zajadać obiadami, w których jedną z głównych ról gra szpinak – blanszowany, obsmażany, pieczony, szatkowany, z makaronem, w pierogach, w Zobacz więcej