pierogi ze szpinakiem twarogiem i fetą

Mała foto-relacja z dzisiejszego ,,pierogowania". Tak powstały pierożki z różnymi farszami : - szpinak + feta - kasza gryczana+ twaróg - mięso mielone z warzywami Pół dnia lepienia i prawie 300 Zobacz więcej
Składniki: Farsz: 3 ząbki czosnku 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 200 g sera twarogu pieprz, sól Ciasto: 3 szklanki mąki pół łyżki soli 1 szklanka wrzącej wody 1 łyżka masła Sposób Zobacz więcej
Moje pierwsze pierogi z tym nadzieniem. Pierwszy raz jadłam je w Żaganiu w barze DUET przy ulicy Warszawskiej. Wtedy były chyba też z fetą. U mnie będzie wersja z mrożonego szpinaku oraz twarogu. Zobacz więcej
Równo tydzień temu zamieściłam przepis na pierogi ze szpinakiem i fetą. Zdecydowanie , jednak, częściej robię pierogi ze szpinakiem i twarogiem. Wczoraj właśnie takie gościły na moim stole. Nieco Zobacz więcej
Jak już zabieramy się za klejenie pierogów to produkcja idzie pełną parą, ja robię nadzienia, a M. dzielnie wałkuje, wycina i skleja. Ja gotuję, pakuję, mrożę. Zrobiliśmy 6 rodzajów: z kaszą i kapustą Zobacz więcej
lucynako
lucynako Obserwuj blogaObserwujesz bloga
czary gary
PIEROGI SZPINAKOWE

PIEROGI SZPINAKOWE 1219

1
Pierogi to ulubione danie wielu z nas. Można je przyrządzić na wiele sposobów. Proponuję nieco inne, oryginalne, bo zielone - ale również smaczne :) ciasto: 40 dkg. mąki 2 jajka, 15 dkg, mrożonego Zobacz więcej
Śniadanie: II śniadanie: Obiad: Podwieczorek: Serek wiejski, jabłko, 2 kiwi Kolacja: Pierogi żytnie ze szpinakiem Składniki: (ok.12 sztuk) Ciasto: 1 szkl. mąki żytniej razowej 1/2 szkl. mąki pszennej Zobacz więcej
250g odtłuszczonego twarogu 50g sera fety 3 ząbki czosnku, sól, czarny pieprz. PRZYGOTOWANIE Ciasto Mąkę wsypujemy do miski. Stopniowo zaczynamy wlewać wodę ,, woda jest gorąca, uważamy więc na Zobacz więcej
Dawno u mnie nie było pierogów, więc nadrabiam :) Składniki : Ciasto pomidorowe : - 2 szklanki mąki pszennej, - 1 szklanka wrzącego soku pomidorowego. Do mąki wlać sok, wymieszać łyżką i wyrobić ręką. Zobacz więcej
mrożony) 80 g wędzonego łososia 2 łyżki szczypiorku 1 łyżeczka skórki z cytryny 200 g twarogu (połowę można zastąpić serem feta) pieprz i gałka muszkatołowa Cebulę kroimy drobno, czosnek wyciskamy i Zobacz więcej
" i do tego objadłam się okrutnie na miejscu:) Idea była taka, że każdy przynosi inny farsz, robimy duuużo ciasta i jeszcze więcej pierogów:) Przepisy na farsze znajdziecie na blogach: U Marysi- z Zobacz więcej
Wreszcie zabrałam się do przygotowania domowych pierogów ze szpinakiem. Do tej pory jadłam je tylko w restauracji. Od razu przygotowywałam w dwóch wersjach - pełnoziarnistej i klasycznej, z jasnej Zobacz więcej
To kolejny bardzo dobry przepis z mojego ulubionego blogadietetyczne fanaberie. Robiłam parę podejść do tego tematu, jednak zawsze kończyły się fiaskiem. Kiedyś robiłam takie pierogi ze szpinaku Zobacz więcej
+kukuryda - Szynka+ser żółty - twaróg+ziemniaki+cebula(farsz ala pierogi ruskie) - kurczak+warzywa - suszone pomidory+ mozzarella - łosoś+serek ricotta+szpinak FARSZE NA SŁODKO - twarożek+rodynki - Zobacz więcej
jak trawa. Najlepszy jest z serem np feta. Ja postawiłam na równie dobry, a zdrowszy i mniej kaloryczny twaróg. Ugotowana przeze mnie wersja na zdjęciach jest bez kurczaka (też smaczne), ale z Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moje pasje
Pierogi ze szpinakiem

Pierogi ze szpinakiem 85

2
ciasto (w razie konieczności podsypać mąką mocniej na stolnicy). Odstawić pod przykryciem na 10-15 minut by odpoczęło. Składniki na farsz: 300g świeżych liści szpinaku 2-3 łyżki wody 250g twarogu Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam Was na przepis z (prawie) tradycyjnej kuchni polskiej. Pierogi z twarogiem i szpinakiem podane z topionym masłem. Idealna propozycja obiadowa :) Zapraszam! :) Spodobał Ci się ten Zobacz więcej
kilka minut. Po wystudzeniu dodajemy ser i przyprawy do smaku. Tak przygotowanym farszem nadziewamy pierogi i gotujemy w osolonym wrzątku do chwili aż wypłyną na wierzch garnka. Ja podałam je z Zobacz więcej
Gdyby 5 lat temu ktoś mi powiedział, że kiedyś będę się zajadać obiadami, w których jedną z głównych ról gra szpinak – blanszowany, obsmażany, pieczony, szatkowany, z makaronem, w pierogach, w Zobacz więcej