pierogi żytni

{{headerMessage}}
Pyszne pierogi z mąki żytniej. Jak się okazuje ciasto do zrobienia nie jest tak trudne jak się obawiałam, wyszło elastyczne i gładkie. W smaku pyszne, dla wielbicieli zdrowych zamienników tradycyjnych Zobacz więcej
kamila100.85
kamila100.85 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bez pszenicy
Pierogi żytnie z tuńczykiem

Pierogi żytnie z tuńczykiem 1027

0
{{headerMessage}}
Nawet typowo polskie, tuczące potrawy można przerobić na takie sprzyjające zdrowiu. Przedstawione pierogi nie zostały ulepione ze zwykłej pszennej mąki, ale z bardziej wartościowszej mąki żytniej. Do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiamy ruskie pierogi. Ale ciasto do dzisiejszych ruskich pierogów zostało przygotowane z mieszanki mąki żytniej i pszennej. Mają dużo ciemniejszy kolor niż te tradycyjne ruskie pierogi. Zamiast Zobacz więcej
VeganCorner
VeganCorner Obserwuj blogaObserwujesz bloga
VeganCorner
Żytnie pierogi ruskie

Żytnie pierogi ruskie 922

1
{{headerMessage}}
, jak przyjechałam do domu, nagle zapragnęłam strasznie pierogów ruskich. Nie jadłam ich chyba z rok albo półtora. Zawsze, jak jakieś zamawiałam, czy jadłam u babci (no bo gdzie indziej można jeść Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ziemniaki zemleć w maszynce razem z twarogiem i dobrze wymieszać z podsmażoną wystudzoną cebulą i przyprawami z ciasta w woreczku odkroić porcję i rozwałkować na obsypanej mąką stolnicy na cienkie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszne pierogi z mąki żytniej z oszczędnym farszem z dużą ilością czosnku. Idealne na jesienny obiad Składniki ciasto mąka żytnia pełnoziarnista 400 gram woda ciepła do uzyskania odpowiedniej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Z góry uprzedzam, wykonanie tych pierogów wymaga cierpliwości, ponieważ ciasto żytnie wyrabia, wałkuje oraz klei się o wiele gorzej niż pszenne, kruszy się, pęka, dlatego trzeba opanowania żeby nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Już się pojawiły !!!!! Może cena jeszcze nie jest przystępna ale nie mogłam się powstrzymać. Kupiłam 0,5 kg. Część wykorzystałam na przepyszne pszenno-żytnie pierogi a z pozostałej zaserwuję jutro Zobacz więcej
{{headerMessage}}
O wyższości żyta nad pszenicą wie zapewne każdy. To prawda ,że używając pszenicy otrzymujemy smaczniejsze pierogi , ciasta i chleby . Pszenica zawiera więcej glutenu dzięki czemu wypieki są Zobacz więcej
eintopf
eintopf Obserwuj blogaObserwujesz bloga
eintopf
pierogi pszenno-żytnie z łososiem

pierogi pszenno-żytnie z łososiem 265

0
{{headerMessage}}
pierogi pszenno-żytnie z łososiem Potrawy świąteczne, szczególnie te wigilijne, to tradycja, historia, rodzina, emocje... Nie będziemy Wam zatem podpowiadać jak mają wyglądać i smakować karp, pierogi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dawno miałam ochotę na pierogi, a że twaróg był pod ręką wyszło na ruskie :) Troszkę eksperymentowałam i do mąki pszennej dodałam pełnoziarnistą żytnią. Wyszły bardzo dobrej. Polecam! SKŁADNIKI: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi z mąki żytniej z jagodami, podane z jogurtem naturalnym i jagodami PRZEPIS AUTORSKI: Składniki:(7 sztuk) 8 łyżek mąki żytniej (110 g) 6 łyżek gorącej (nie wrzącej) wody szczypta soli 7 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie bój się mąki żytniej, nie jest ani twarda ani gorzka, te pierogi są pyszne. A kapusta dosmakowana. Jeśli wolisz białą mąkę pszenną (ok, z nią będą cieniutkie i przezroczyste), postępuj Zobacz więcej
{{headerMessage}}
takiego wspaniałego mężczyznę i taki udany związek! A dziś, tak z ni z gruchy, ni z pietruchy, chciałabym zapodać Wam rewelacyjne ciasto na pierogi. Osobiście pierogi z tym ciastem smakują mi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pomysł z głowy. Myślałam co zrobić ze szpinakiem. I wymyśliłam takiego drożdżowego, dużego pieroga, którym naje się kilka osób. Wyszedł pyszny. Ostry, ale nie za ostry. Ciasto ładnie wyrosło. Smaki z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jajo, dodaj szczyptę soli, wodę, oliwę i zagnieć ciasto. Podziel je na dwie części. Każdą z nich rozwałkuj niezbyt grubo – 2 – 3 mm. Wykrawaj foremką krążki, nałóż na środek nadzienie i zlep Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Śniadanie: II śniadanie: Obiad: Podwieczorek: Serek wiejski, jabłko, 2 kiwi Kolacja: Pierogi żytnie ze szpinakiem Składniki: (ok.12 sztuk) Ciasto: 1 szkl. mąki żytniej razowej 1/2 szkl. mąki pszennej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Klasyka w zdrowej wersji! Pierogi leniwe są bogate w białko, a także wartościową mąkę żytnią, bardzo zdrową dla naszego organizmu. Gorąco polecam ten rodzaj mąki zamiast zwykłej, oczyszczonej mąki Zobacz więcej