pierogi żytnie z kapusta

Nie wiem jak Wy, ale ja nie wyobrażam sobie życia bez pierogów i to jeszcze takich domowych lepionych całą rodzinką Jak robić, to hurtem i do zamrażalki, później aby wyciągnąć w każdej chwili na Zobacz więcej
Pierogi z kapustą i grzybami to jeden z klasyków wigilijnego stołu, a także kuchni polskiej. U mnie w rewelacyjnym cieście pierogowym – cienkim i elastycznym, z którym świetniesię pracuje. Nie jest to Zobacz więcej
Pichcąc słuchałam:The Beatles"YESTERDAY" Składniki (ok. 110-120 pierogów): Ciasto: 6 szklanek mąki pszennej 3 łyżeczki soli 1,5 łyżki oleju ok. 3 szklanek ciepłej wody Farsz: 1,5 kg kiszonej kapusty Zobacz więcej
Cookuj.pl
Cookuj.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cookuj.pl
Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami 49

Pierogi z kapustą i grzybami | Cookuj.pl Zaloguj Zarejestruj się Strona główna Przepisy Ciasta Desery Obiad Sezonowe Makarony Wegetariańskie Sałatki Napoje Dania mięsne Kuchnia polska Kuchnie świata Zobacz więcej
Nie bój się mąki żytniej, nie jest ani twarda ani gorzka, te pierogi są pyszne. A kapusta dosmakowana. Jeśli wolisz białą mąkę pszenną (ok, z nią będą cieniutkie i przezroczyste), postępuj Zobacz więcej
Pierogi z kapustą i grzybami Farsz 30 g suszonych grzybów, 300 g kapusty kiszonej, 1 cebula, garść suszonych grzybów, 1 listek laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego, olej do smażenia. Ciasto 2,5 Zobacz więcej
Składniki: -0,5 kg. kapusty kiszonej -smalec -przyprawy: sól pieprz ziele angielskie liść laurowy -2 szklanki mąki + troszkę do podsypania -jajko -3/4 szklanki ciepłej wody -cebula Sposób Zobacz więcej
Pierogi z kapustą i grzybami to jeden z klasyków wigilijnego stołu, a także kuchni polskiej. U mnie w rewelacyjnym cieście pierogowym – cienkim i elastycznym, z którym świetniesię pracuje. Nie jest to Zobacz więcej
Klasyczny przepis na pierogi z kapustą i grzybami. Tradycyjne polskie pierogi z kiszoną kapustą i grzybami to danie wigilijne, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Podajemy je polane Zobacz więcej
Święta coraz bliżej! Czas rodzinnych spotkań i.. maaaasy jedzenia. A wy wiecie już co przygotujecie w te święta? W większości polskich domów na stołach na pewno będzie można spotkać pierogi z kapustą Zobacz więcej
rosiolowa
rosiolowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rosiołowa
Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami 26

Wigilia bez pierogów z kapustą i grzybami? Nie możliwe! Jedni robią je na świeżo w dniu wigilii, inni kupują a jeszcze inni robią masową produkcję dużo wcześniej i mrożą by cieszyć się tą dobrocią Zobacz więcej
Wg mnie żadna Wigilia nie może obyć się bez pierogów z kapustą i grzybami, odsmażanymi, złotymi i chrupkimi. Pycha! Wczoraj prezentowałam uszka z grzybami. Przepis identyczny, można zrobić od Zobacz więcej
Pierogi z kapustą i grzybami to obowiązkowe danie w czasie Wigilii. U mnie jest to swoisty numer jeden. Domowe własnoręcznie wykonane są jak poezja smaku. Aksamitne połączenie ciasta i farszu. Zobacz więcej
Pyszne pierogi z mąki żytniej. Jak się okazuje ciasto do zrobienia nie jest tak trudne jak się obawiałam, wyszło elastyczne i gładkie. W smaku pyszne, dla wielbicieli zdrowych zamienników tradycyjnych Zobacz więcej
kamila100.85
kamila100.85 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bez pszenicy
Pierogi żytnie z tuńczykiem

Pierogi żytnie z tuńczykiem 1029

Nawet typowo polskie, tuczące potrawy można przerobić na takie sprzyjające zdrowiu. Przedstawione pierogi nie zostały ulepione ze zwykłej pszennej mąki, ale z bardziej wartościowszej mąki żytniej. Do Zobacz więcej
AnKa
AnKa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zasmakuj Kuchni
Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami 43

Pachnące świętami, tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami, których nie może zabraknąć na Wigilijnym stole. W naszym domu jadamy je nie tylko od święta, zresztą tak jak inne pierogi z różnymi Zobacz więcej
Pierogi żytnie z ciasta wg.wcześniejszego przepisu, ale tym razem standardowo z kapustą i pieczarkami. Kolejny zapas na obiady w czasie sesji zrobione :) Składniki na ciasto: - 2 szklanki mąki Zobacz więcej
Jak ja uwielbiam pierogi. Właściwie to kocham też wszelkiego rodzaju pyzy, kartacze, cepeliny, najlepiej polane tłuszczykiem i smażoną cebulką. Do niedawna myślałam, że pierogi w innym wydaniu nie Zobacz więcej
Z góry uprzedzam, wykonanie tych pierogów wymaga cierpliwości, ponieważ ciasto żytnie wyrabia, wałkuje oraz klei się o wiele gorzej niż pszenne, kruszy się, pęka, dlatego trzeba opanowania żeby nie Zobacz więcej
O wyższości żyta nad pszenicą wie zapewne każdy. To prawda ,że używając pszenicy otrzymujemy smaczniejsze pierogi , ciasta i chleby . Pszenica zawiera więcej glutenu dzięki czemu wypieki są Zobacz więcej