pierogi żytnie z kapusta

{{headerMessage}}
Nie bój się mąki żytniej, nie jest ani twarda ani gorzka, te pierogi są pyszne. A kapusta dosmakowana. Jeśli wolisz białą mąkę pszenną (ok, z nią będą cieniutkie i przezroczyste), postępuj Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Niby nic takiego, zwyczajowa i zwyczajna potrawa Bożonarodzeniowa, ale w trochę innym wydaniu. Tą "innością" jest ciasto, które przygotowałam z mąki żytniej chlebowej typ 720. Nie dodawałam mąki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi żytnie z ciasta wg.wcześniejszego przepisu, ale tym razem standardowo z kapustą i pieczarkami. Kolejny zapas na obiady w czasie sesji zrobione :) Składniki na ciasto: - 2 szklanki mąki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak ja uwielbiam pierogi. Właściwie to kocham też wszelkiego rodzaju pyzy, kartacze, cepeliny, najlepiej polane tłuszczykiem i smażoną cebulką. Do niedawna myślałam, że pierogi w innym wydaniu nie Zobacz więcej
Just My Delicious
Just My Delicious Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Just My Delicious
Barszcz z Uszkami

Barszcz z Uszkami 291

0
{{headerMessage}}
Barszcz Czerwony Czysty. Składniki na uszka znajdziesz w poście Uszka z Mięsem. Sugestie: Jeśli chcesz zrobić uszka wypełnione kapustą i grzybami użyj przepisu na farsz z posta Zakręcone Pierogi z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Babeczki wytrawne na spodzie razowym to dobry zamiennik za paszteciki czy uszka. Tak więc przepis na szybkie babeczki z kapustą, grzybami i śliwką to mała odmiana na świątecznym stole i trochę kalorii Zobacz więcej
Katie
Katie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cynamon w puszce
278. Poświąteczne.

278. Poświąteczne. 83

0
{{headerMessage}}
Miałam ochotę na taką zwykłą owsiankę, ale zdecydowałam się w końcu na coś innego. Wam też w tym roku te Święta tak szybko zleciały ? Człowiek nie zdążył się nacieszyć :< Z jednej strony mam już Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, pozostawiając po sobie jedynie miłe wspomnienie:) Składniki ( na ok. 80 pierogów): ciasto 400g mąki pszennej (ja tym razem użyłam mąki żytniej) 1 szklanka bardzo ciepłej wody 2-3 łyżki oleju 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Każdy od swojej babci dowie się, że nie ma nic lepszego niż jej pyszne pierożki z twarożkiem okraszone solidną porcją skwareczków i tłuszczyku- zapewne, dlatego lepiej zachować je na specjalne okazje, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
I znowu dopadła mnie chęć na pierogi. Tym razem farsz w trzech smakach w dwóch rodzajach ciasta. by Alex O mamo jaka uczta była. Było smacznie, zdrowi i niestandardowo. CIASTO NA PIEROGI I Zobacz więcej
Just My Delicious
Just My Delicious Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Just My Delicious
Pierogi z Kapustą

Pierogi z Kapustą 106

0
{{headerMessage}}
Pierogi z kapustą lubię jeść o każdej porze roku szczególnie kiedy są odpowiednio doprawione solą i czarnym pieprzem :) Podczas zimy z reguły pochłaniam ich więcej, ale również w cieplejsze miesiące Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Odchudzamy wigilijne dania

Odchudzamy wigilijne dania 630

1
{{headerMessage}}
je dodatek oleju. Wybierz chudszy przepis. Kluski z makiem W większości przepisów na masę zaleca się mieszanie maku pół na pół z miodem. Zastąp połowę miodu jogurtem. Aby masa była wystarczająco Zobacz więcej
eintopf
eintopf Obserwuj blogaObserwujesz bloga
eintopf
pierogi pszenno-żytnie z łososiem

pierogi pszenno-żytnie z łososiem 265

0
{{headerMessage}}
pierogi pszenno-żytnie z łososiem Potrawy świąteczne, szczególnie te wigilijne, to tradycja, historia, rodzina, emocje... Nie będziemy Wam zatem podpowiadać jak mają wyglądać i smakować karp, pierogi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogi łemkowskie jadłam kiedyś w karczmie w Cisnej, i teraz, kiedy wreszcie zaczyna mi wychodzić lepienie pierogów, postanowiłam je odtworzyć. Skorzystałam z przepisu z tej strony. Ciasto do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: FARSZ: kotlet mielony 5 sztuk, kapusta kiszona 20 dag, ziemniaki ugotowane 4 sztuki, bułka tarta 1 łyżka PIEROGI: mąka pszenna typ 2000 2 szklanki, mąka pszenna 3 szklanki, gorąca woda 1,5 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zasmakowały nam żytnie pierogi, jednak ich kolor taki szarobury… Postanowiłam nadać im radośniejszy odcień:- ) Do zabarwienia na różowo pierogów użyłam zakwasu z buraków. Przygotowałam wiosenny farsz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nie cierpię:) zastąpiłam tymiankiem. Wyszły bardzo dobre...zapraszam. Pierożki Tyrolskie Prezydentowej-wersja wegetariańska składniki: 1. Ciasto pierogowe: 150 g mąki przennej 100 g drobno zmielonej Zobacz więcej
Prezydentowa
Prezydentowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Prezydentowej
Pierożki tyrolskie

Pierożki tyrolskie 295

0
{{headerMessage}}
Tradycyjne robione jest tylko z mąki pszennej, w przepisie podano natomiast tak:150 g mąki pszennej (405) 100 g drobno zmielonej mąki żytniej 100 ml bardzo ciepłej wody 1 jajko 1 łyżka oliwy z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Do czego używacie kapusty kiszonej (tudzież kwaszonej)? Pierogi z kapustą i grzybami – raz. Bigos – dwa. No i moooże jakieś trzy by się wymyśliło. A pomyślelibyście, żeby z kapusty zrobić… kotlety? :) Zobacz więcej
VeganCorner
VeganCorner Obserwuj blogaObserwujesz bloga
VeganCorner
Żytnie pierogi ruskie

Żytnie pierogi ruskie 922

1
{{headerMessage}}
, jak przyjechałam do domu, nagle zapragnęłam strasznie pierogów ruskich. Nie jadłam ich chyba z rok albo półtora. Zawsze, jak jakieś zamawiałam, czy jadłam u babci (no bo gdzie indziej można jeść Zobacz więcej