pierogi żytnie z kapusta

Nie wiem jak Wy, ale ja nie wyobrażam sobie życia bez pierogów i to jeszcze takich domowych lepionych całą rodzinką Jak robić, to hurtem i do zamrażalki, później aby wyciągnąć w każdej chwili na Zobacz więcej
Pierogi z kapustą i grzybami to jeden z klasyków wigilijnego stołu, a także kuchni polskiej. U mnie w rewelacyjnym cieście pierogowym – cienkim i elastycznym, z którym świetniesię pracuje. Nie jest to Zobacz więcej
Pichcąc słuchałam:The Beatles"YESTERDAY" Składniki (ok. 110-120 pierogów): Ciasto: 6 szklanek mąki pszennej 3 łyżeczki soli 1,5 łyżki oleju ok. 3 szklanek ciepłej wody Farsz: 1,5 kg kiszonej kapusty Zobacz więcej
Składniki: -0,5 kg. kapusty kiszonej -smalec -przyprawy: sól pieprz ziele angielskie liść laurowy -2 szklanki mąki + troszkę do podsypania -jajko -3/4 szklanki ciepłej wody -cebula Sposób Zobacz więcej
Cookuj.pl
Cookuj.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cookuj.pl
Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami 14

Pierogi z kapustą i grzybami | Cookuj.pl Zaloguj Zarejestruj się Strona główna Przepisy Ciasta Desery Obiad Sezonowe Makarony Wegetariańskie Sałatki Napoje Dania mięsne Kuchnia polska Kuchnie świata Zobacz więcej
Pierogi z kapustą i grzybami Farsz 30 g suszonych grzybów, 300 g kapusty kiszonej, 1 cebula, garść suszonych grzybów, 1 listek laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego, olej do smażenia. Ciasto 2,5 Zobacz więcej
Pierogi z kapustą i grzybami to jeden z klasyków wigilijnego stołu, a także kuchni polskiej. U mnie w rewelacyjnym cieście pierogowym – cienkim i elastycznym, z którym świetniesię pracuje. Nie jest to Zobacz więcej
Klasyczny przepis na pierogi z kapustą i grzybami. Tradycyjne polskie pierogi z kiszoną kapustą i grzybami to danie wigilijne, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Podajemy je polane Zobacz więcej
Święta coraz bliżej! Czas rodzinnych spotkań i.. maaaasy jedzenia. A wy wiecie już co przygotujecie w te święta? W większości polskich domów na stołach na pewno będzie można spotkać pierogi z kapustą Zobacz więcej
rosiolowa
rosiolowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rosiołowa
Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami 18

Wigilia bez pierogów z kapustą i grzybami? Nie możliwe! Jedni robią je na świeżo w dniu wigilii, inni kupują a jeszcze inni robią masową produkcję dużo wcześniej i mrożą by cieszyć się tą dobrocią Zobacz więcej
Wg mnie żadna Wigilia nie może obyć się bez pierogów z kapustą i grzybami, odsmażanymi, złotymi i chrupkimi. Pycha! Wczoraj prezentowałam uszka z grzybami. Przepis identyczny, można zrobić od Zobacz więcej
Pierogi z kapustą i grzybami to obowiązkowe danie w czasie Wigilii. U mnie jest to swoisty numer jeden. Domowe własnoręcznie wykonane są jak poezja smaku. Aksamitne połączenie ciasta i farszu. Zobacz więcej
AnKa
AnKa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zasmakuj Kuchni
Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami 34

Pachnące świętami, tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami, których nie może zabraknąć na Wigilijnym stole. W naszym domu jadamy je nie tylko od święta, zresztą tak jak inne pierogi z różnymi Zobacz więcej
Nie bój się mąki żytniej, nie jest ani twarda ani gorzka, te pierogi są pyszne. A kapusta dosmakowana. Jeśli wolisz białą mąkę pszenną (ok, z nią będą cieniutkie i przezroczyste), postępuj Zobacz więcej
Najbardziej lubię czas przygotowań do Wigilii. Kiedy z Mamą rozmawiamy o tym co można zrobić, ugotować, upiec. W tym roku po raz pierwszy zrobiłyśmy wspólnie pierogi. Do przygotowania pierogów Zobacz więcej
Pyszne pierogi z mąki żytniej. Jak się okazuje ciasto do zrobienia nie jest tak trudne jak się obawiałam, wyszło elastyczne i gładkie. W smaku pyszne, dla wielbicieli zdrowych zamienników tradycyjnych Zobacz więcej
kamila100.85
kamila100.85 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bez pszenicy
Pierogi żytnie z tuńczykiem

Pierogi żytnie z tuńczykiem 1028

Nawet typowo polskie, tuczące potrawy można przerobić na takie sprzyjające zdrowiu. Przedstawione pierogi nie zostały ulepione ze zwykłej pszennej mąki, ale z bardziej wartościowszej mąki żytniej. Do Zobacz więcej
Pierogi żytnie z ciasta wg.wcześniejszego przepisu, ale tym razem standardowo z kapustą i pieczarkami. Kolejny zapas na obiady w czasie sesji zrobione :) Składniki na ciasto: - 2 szklanki mąki Zobacz więcej
Jak ja uwielbiam pierogi. Właściwie to kocham też wszelkiego rodzaju pyzy, kartacze, cepeliny, najlepiej polane tłuszczykiem i smażoną cebulką. Do niedawna myślałam, że pierogi w innym wydaniu nie Zobacz więcej
Z góry uprzedzam, wykonanie tych pierogów wymaga cierpliwości, ponieważ ciasto żytnie wyrabia, wałkuje oraz klei się o wiele gorzej niż pszenne, kruszy się, pęka, dlatego trzeba opanowania żeby nie Zobacz więcej