pierożki chińskie w bulionie

Bulion z pierożkami wonton to chyba najbardziej znana chińska zupa. Przygotowanie jej jest nieco pracochłonne, jednakże warte zachodu, gdyż zupa ta smakuje doskonale. przejdź do przepisu Zobacz więcej
I. Ciasto: - 250g mąki - 3/4 szklanki letniej wody II. Farsz: - 0,5kg mięsa mielonego - pół szklanki soczewicy (zielonej lub brązowej) - imbir - czosnek - przyprawa kuchni chińskiej 5 Smaków - sos Zobacz więcej
Bulion z pierogami to moja odpowiedź na chińskie pierożki Wonton. Szukałam dania równie sycącego ale z polskim akcentem. Idealne więc, wydaje się połączenie tradycyjnych pierogów z esencjonalnym Zobacz więcej
dodajemy do gotującego się bulionu. Doprawiamy sosem sojowym, pieprzem i sosem tabasco. Gotujemy około 15 minut. Farsz nakładamy na kwadraty ciasta mun i nawilżając boki łączymy je rogami do siebie Zobacz więcej
Pierożki wonton chodziły za mną już od dłuższego czasu. Dzisiaj nie wytrzymałam i musiałam spróbować je ulepić. Nie są to wontony z jakiegoś konkretnego chińskiego przepisu, raczej są one połączeniem Zobacz więcej
baaaraneeek
baaaraneeek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ALBA
Wonton

Wonton 1718

0
Wonton „Pierożki wonton to specjalność kuchni chińskiej. Ja przygotowałam je z z nadzieniem z mięsa wieprzowego z dodatkiem aromatycznego imbiru, sosu sojowego oraz cebuli. Ciasto na pierożki wonton Zobacz więcej
Lubicie pierogi? Ja bardzo :) Wersji chińskiej nigdy wcześniej nie próbowałam. One nie tylko mają lekko inny kształt, ale też farsz tworzy się z innych składników... Metoda gotowania, a właściwie Zobacz więcej
Jakiś czas temu odwiedziłam nowe dla mnie miejsce na kulinarnej mapie Warszawy - knajpkę ToTu serwującą chińskie pierożki JIAOZI. Pierożki te gotowane są na parze i podawane są w kilku smakach. Zobacz więcej
Uwielbiam chińskie pierożki. Są delikatne, mają aromatyczny farsz i doskonale łączą się z sosem sojowym. Polecam je jako przystawkę lub jako dodatek do bulionu czy rosołu. Źródło: "Magazyn kulinarny Zobacz więcej
Pyszne pierożki, gotowne na parze (u mnie wkład do garnka do gotowania na parze), nadziewane farszem z mielonej piersi kurczaka, warzyw i grzybów mun. Zjadamy z sosem chili wymieszanym z sosem Zobacz więcej
Lubicie chińskie pierożki w rosole? Na pewno lubicie :) Problem z nimi jest taki, że sporo przy nich roboty i ile by nie zrobić, zawsze jest za mało. Dlatego wymyśliłam tę dietetyczna wersję, której Zobacz więcej
Od dawna chodziły za mną pierożki w rosole. Ale co takie zwykłe pierogi z mięsem do bulionu? No nijak mi to nie pasowało. Przypomniałam sobie chińskie pierożki wonton. Wprawdzie nigdy ich nie jadłam Zobacz więcej
Ugotowałam własną zupę ramen - zażartowałam do Czeńka, zanurzającego łyżkę w ciemnym bulionie, pełnym chrupkich warzyw. Pyszne. Odpowiedział Czeniek i zajęliśmy się jedzeniem. Zupa bierze udział w Zobacz więcej
Tradycyjny bulion wonton to esencjonalny rosół, w którym pływają smakowite pierożki, na które miałam ochotę od bardzo, bardzo dawna ale jakoś zawsze coś stało na przeszkodzie by je zrobić. Dziś Zobacz więcej
w Warszawie. Zaproszeni na warsztaty goście pod czujnym okiem dwóch szefów kuchni i Haiyan przygotowywali samodzielnie: sałatkę z bakłażana, bulion z mięsnymi kulkami, makaron sezamowo-pikantny, Zobacz więcej
dagooshya
dagooshya Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia tajska wg Dagmary
Zupa Wonton

Zupa Wonton 373

1
Kolejne dobrze wszystkim znane danie kuchni chińskiej - bulion z pierożkami wonton. Ponieważ zostało mi trochę bulionu drobiowego z przyrządzania zupy Tom Kha Gai, nie zastanawiałam się zbyt długo :) Zobacz więcej
Żeby nie być gołosłowną .. dziś obiecana zupa wonton. Kantoński bulion to jedna z najbardziej popularnych zup w jadłodajniach w południowych Chinach a także w chińskich restauracjach w całej Europie, Zobacz więcej
On rozsmakował się w kuchni azjatyckiej - w lekturach i daniach. Sam chętnie je przygotowuje, czasem łącząc style i gatunki. Pewnego razu, będąc słomianym wdowcem, zamiast spędzić czas przy Zobacz więcej
Tomek gotuje
Tomek gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Tomek gotuje
Bulion azjatycki

Bulion azjatycki 258

2
bulion o intensywnym smaku, rozgrzewający i bardzo uzależniający. Taką zupę można zjeść po prostu samą, dodać do niej makaron sojowy, paluszki krabowe, pierożki won ton, krewetki i co nam tylko Zobacz więcej