Przepis na pierożki filo

@Piniata
@Piniata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarna Piniata
Pierożki filo z kurczakiem

Pierożki filo z kurczakiem 1330

Teraz będzie hit! Przyznam szczerze, że nie jestem miłośnikiem ciasta filo. Zwykle wydawało mi się za suche a przez to, że smażone w głębokim tłuszczu bardzo ciężkie. Warsztaty Tex-Mex w Blue Dragon Zobacz więcej
Wzięła nas ochota na powtórzenie pierożków filo, które już kiedyś robiliśmy. Za pierwszym razem nadzienie składało się z sera białego i żółtego, zielonej pietruszki i jajka dla sklejenia całości. Tym Zobacz więcej
Pierożki z łososiem, szpinakiem i fetą królowały na naszym bożonarodzeniowym stole. Podałam je do rosołu rybnego, na który przepis dodam w najbliższych dniach. Pierożki z ciasta filo są bardzo proste Zobacz więcej
magasia
magasia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne Wyskoki
Pierożki filo z warzywami :)

Pierożki filo z warzywami :) 364

Ciasto filo ma zbliżoną strukturę do ciasta francuskiego, ale przy tym ma zdecydowanie mniej kalorii. Składniki potrzebne do jego przygotowania to woda, mąka, oliwa i czasem ocet. Przy czym problem Zobacz więcej
Z ciastem filo nie lubiłam się od jakiegoś czasu. Parę miesięcy temu, zachęcona gotowymi płatami ciasta, które idealnie dopasowywały się do każdej powierzchni, wyłożyłam nimi formę do tarty, nie Zobacz więcej
Chciałbym podzielić się z Wami nowo odkrytym przeze mnie ciastem ... pewnie wiele osób się śmieje, że dopiero teraz ... ale tak. Nigdy do tej pory nie miałem okazji :) A wrażenia dość pozytywne ... Zobacz więcej
CooLinarNy
CooLinarNy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
CooLinarNy
Ciasto filo

Ciasto filo 5643

Praca z ciastem filo nie jest tak trudna, ale na pewno wymaga troszkę więcej czasu i cierpliwości. Zanim się je odpakuję trzeba przygotować sobie miejsce pracy. Musicie więc mieć gotowy farsz, Zobacz więcej
Święta minęły, a teraz powoli zaczynamy szykować się do sylwestrowej nocyi karnawałowych szaleństw. Dzisiaj więcpodrzucam Wam pomysł na przekąskę, czyli szpinakowy farsz zawinięty w delikatne ciasto Zobacz więcej
Chrupiąceciasto filo z farszem z chorizo. Składniki: (około 15-16 szt.) 1 op. ciasta filo (400g – 7 arkuszy) 200g kiełbasy chorizo 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 2 łyżki Zobacz więcej
Pierożki samosa z ciasta filo : Nerdy Cookin' Nerdy cookin’ Nerdy walkin’ Nerdy thinkin’ Kuchnia Gdańska Wszystkie wpisy O mnie / współpraca Pierożki samosa z ciasta filo Nerdy, 12 marca 2017 Pierwszy Zobacz więcej
Super przystawka! Do tego dzięki temu, że pieczemy je w piekarniku nie są wcale tłuste. Owszem nauczenie się zawijania takich trójkącików na początku sprawia trochę problemu ale po chwili idzie to już Zobacz więcej
przEKOnseczki
przEKOnseczki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
przEKOnseczki
pierożki filo z jarmużem

pierożki filo z jarmużem 51

składniki: - 1 duża cukinia / 2 mniejsze - 3 garści jarmużu - 2 ząbki czosnku - prażone pestki słonecznika 4 łyżki - serek fromage (kostka 80 g) - ciasto filo 1 opakowanie - sól, pieprz FARSZ: -> Zobacz więcej
Dzisiaj mamy dla Was kolejną propozycję z kuchni greckiej – są to pierożki z ciasta filo ze szpinakiem i fetą. Danie to można też zrobić w formie takiej lazani zwanej spanakopitą. Składniki: - 1 łyżka Zobacz więcej
Składniki dla 4 osób: • opakowanie ciasta filo • 250 g masła Farsz • 2 filety zkaczki • kilka łyżek mrożonej włoszczyzny • ząbek czosnku • 1 gałązka rozmarynu • natka pietruszki • świeży tymianek • Zobacz więcej
Chrupiące trójkąty z ciasta filo z szpinakiem, kurczakiem i fetą. Składniki: 1 op. ciasta filo 300g świeżego szpinaku 2 ząbki czosnku 1 mała cebula 100g ser feta 1 filet z kurczaka Pieprz, sól 100 ml Zobacz więcej
Zaczął się grudzień, a co za tym idzie, wypadałoby powoli zacząć cykl świątecznych inspiracji. Spokojnie, jako że oboje jesteśmy mistrzami planowania, już od około dwóch tygodni omawiamy świąteczną Zobacz więcej
Taaaak, to jest to! Tak sobie pomyślałam gryząc pierożka zaraz po wyjęciu ich z piekarnika. Proste, szybkie, a jakie dobre. Oczywiścieeeee.....że nie jest to propozycja ultra fit, ale nie musi też nią Zobacz więcej
Połączenie smakowe szpinaku, łososia i serów sprawdza się zawsze! Kiedy dodamy do tego posmak ziół i ostrość chili musi być pysznie, ale dodajcie do tego chrupiące ciasto i kremowe wnętrze - będzie Zobacz więcej
Te pierożki chodziły za mną gdy tylko pierwszy raz je spróbowałam. Kilkanaście miesięcy temu w restauracji Blue Cactus na warszawskim Mokotowie przygotowywaliśmy je w ramach warsztatów kuchni Tex-Mex. Zobacz więcej
Szpinaku możecie użyć do tego dowolnego, nawet rozdrobnionego mrożonego. Rozmroźcie go, a świeże listki pokrójcie. Pomieszajcie z ricottą, dodajcie soli i pieprzu oraz łyżeczkę miodu. Farsz nie ma być Zobacz więcej