pierożki nadziewane mozzarellą

Dziś na szybko. Przepis znaleziony w sierpniowym numerze „Mojego gotowania”. Tradycyjnie z moimi zmianami. Serowe pierożki w pomidorach: sos: 1 puszka pomidorów, 1 mała cebula, oliwa, sól, cukier. Zobacz więcej
Tortelloni gotujemy około 2 minut .W tym czasie kroimy na pół pomidorki ,ser mozzarella i urywamy parę listków bazylii .Przygotowujemy sosik : parę listków bazylii drobno siekamy ,siekamy też mały Zobacz więcej
Tortellini to małe włoskie pierożki nadziewane farszem mięsnym, serowym lub grzybowym. Ja do swojej zapiekanki użyłam mięsnych, ale myślę, że grzybowe też się sprawdzą. Zapiekanka powstała na szybko z Zobacz więcej
podrobionej bazylii sól i pieprz do smaku Drożdże z cukrem rozpuszczamy w pół szklanki ciepłej wody, ostawiamy na 10 minut, następnie mieszamy z resztą składników ciasta. Pozostawiamy do wyrośnięcia Zobacz więcej
mini pierożkówz grillowanymi wcześniej warzywami na patelni do grillowania. Ciasto ( przepis na ciasto do pizzy ) : saszetka suszonych drożdży (7 gram) albo 250 gram świeżych, szklanka letniej wody, Zobacz więcej
: makaron natka pietruszki sos śmietanowy łosoś wędzony Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi Wymagane pola są oznaczone *. Podpis * E-mail * Witryna internetowa Treść komentarza * Nawigacja po Zobacz więcej
IV Festiwal Kuchni Arabskiej to idealny czas na wspólne gotowanie. W kuchni roznoszą się zapachy a (prawie) przy jednym stole zasiedliśmy wspólnie z Panną Malwinną, Małgosiąi Justinką. Fatayer są to Zobacz więcej
Fatayer to bardzo popularne w krajach arabskich pierogi nadziewane między innymi szpinakiem i serem. 14 lutego w ramach wspólnego gotowania z okazji IV Festiwalu Kuchni Arabskiej przygotowały je: Zobacz więcej
mk27
mk27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MK gotuje
Podstawy: Gotowanie na parze

Podstawy: Gotowanie na parze 520

0
Gotowanie na parze to klasyczna metoda, którą stosuje się na całym świecie. W Polsce na parze gotujemy pyzy, w krajach azjatyckich na parze w koszyczkach bambusowych gotuje się ryby,warzywa, mięsa i Zobacz więcej
Uwielbiam eksperymentować z nadziewanym pieczywem z różnych stron świata, to danie pochodzi z Włoch. Na przepis natknęłam się przeglądając książkę z cykluSmaczne i zdrowept. "pizza + focacia + Zobacz więcej
Nie raz i nie dwa pisałam, że włoską kuchnię kocham za jej szybkość. Szczególnie teraz, kiedy na co dzień mamy multum zajęć a lubimy dobrze zjeść, jednocześnie nie spędzając w kuchni połowy dnia. Nie Zobacz więcej
fasoli, kalafiora czy zielonego groszku. Włoska Minestrone jest bardzo podobna w smaku do naszej Polskiej zupy warzywnej. Osobiście minestrone niezbyt mi smakuję, nawet jeśli chodzi o polskie zupy Zobacz więcej
ja życzę Wam, abyście w ten Nowy Rok weszli zuśmiechem i marzeniami, które Wam się udaspełnićwnadchodzącym2015. Do siego roku ! Wytrawnie Sałatka z fasolką szparagową Sałatka z zielonym kuskus i Zobacz więcej
ciasto z kilograma mąki to całkiem sporo ciasta to zrobiłam również placuszki z kawałkami białego sera posypane pietruszką. (U mnie był to ser na na brik ale może być dowolny biały ser, np. Zobacz więcej
pomysł chodził po głowie kilka miesięcy i jeszcze nie umarł śmiercią naturalną. Jest więc nadzieja. W Polsce też mamy swoje prosciutto crudo, które nazywa się Kumpiak. Następna pozycja dotyczy Zobacz więcej
mojej kuchni): - Sałatka szpinakowo-truskawkowa Ela Ma (Potrawy półgodzinne): - Sałatka ze szpinakiem, rukolą,cykorią i czarnym sezamem Follow the taste (Follow the taste): - Fit! Sałatka z Zobacz więcej
Anna Małek
Anna Małek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sprawdzonakuchnia
Makaron z dynią

Makaron z dynią 317

1
Makaron z dynią - przepis | Sprawdzona Kuchnia Strona główna Katalog przepisów Kontakt Polityka Cookie EN 27 paź 2014 No comments Tweet this by Anna Makaron z dynią Jesień to festiwal dyni, Zobacz więcej
. Na początek zamówiłam bulion wołowo-drobiowy z fagottini (cena 15 zł), ponieważ jak wiecie uwielbiam zupy. Zupa esencjonalna, mocno wołowa, ze świetnymi włoskimi pierożkami nadziewanymi szynką Zobacz więcej
po kawałku, znika jedna, czasami dwie. A jak sama mam jeść podobną pizzę, to już nie jest to samo, niby pyszna, ale brakuje , no właśnie towarzystwa :) A wiecie, że każdy region Włoch ma swoje Zobacz więcej
i pomidorowe inspiracje Pudliszki - kurczak (19.06.2014)Knekkebrød Czerwcowa piekarnia (17.06.2014)Drobiowo-wieprzowe pulpety z kaszą jaglaną, w sosie koperkowym (16.06.2014)Pierożki z serem, Zobacz więcej