Przepis na pierozki pieczone z grzybami i kapusta

To nasz absolutny ‚must have’ na święta. Ciasto jest po prostu doskonałe. Kruche ale delikatne. Idealnie współgra z farszem grzybowym. Smaczne zarówno na zimno jak i na ciepło. U nas dość często Zobacz więcej
Witam Serdecznie Ostatnio zrobiłam pierogi z kapustą ale nie w sposób tradycyjny tylko pieczone w piekarniku z ciasta drożdżowego . Wyszły bardzo dobre idealnie nadają się do czystego pikantnego Zobacz więcej
Jedynka
Jedynka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jedynka gotuje
Pierozki drozdzowe

Pierozki drozdzowe 195

Pyszne, delikatne pierozki, ktore bardzoszybko sie robi. Sa pyszne zarowno gorace, jak i zimne spakowane na drugie sniadanie nastepnego dnia. Musicie je zrobic! Skladniki na ok 40szt ciasto: * 500g Zobacz więcej
Jak już wspominałam, w tym roku zrezygnowaliśmy z podawania barszczu w towarzystwie uszek, a zamiast nich podaliśmy pieczone pierogi z kapustą i grzybami. Dwa lata temu pierwszy raz podaliśmy pierogi Zobacz więcej
Kolejna propozycja na świąteczny stół - pyszne pieczone pierogi z kapustą i grzybami. Popijane barszczem rozpływają się w ustach:) Wyjeżdżam, więc nie będzie już raczej nowych wpisów przed Świętami. Zobacz więcej
Jak każdy chyba lubię pierogi z kapustą i grzybami… ale już z ich lepieniem jest gorzej…. Jest to dla mnie bardziej konieczność niż przyjemność, no cóż…. nikt nie jest doskonały Ale kiedy znalazłam u Zobacz więcej
Cały dzień chodziłam nakręcona. A że nic nie uspokaja lepiej jak lepienie pierogów postanowiłam popełnić moje ulubione – z kapustą i grzybami. W niektórych domach goszczą tylko na Święta – ja zajadam Zobacz więcej
W ubiegłym roku planowałam zrobić te pierożki na Wigilię. Z racji tego iż zawsze obowiązkowo muszą pojawić się tradycyjne, gotowane, to z braku czasu z tych pieczonych zrezygnowałam. Zamroziłam za to Zobacz więcej
Pyszna morska rybka możemy ją podać na Wigilijny stół jak i w każdy inny dzień . Smakuje pysznie . Pieczona makrela z kapustą z grzybami składniki 1-2 świeże makrele liść laurowy 4 grzyby leśne Zobacz więcej
W ramach przygotowań do Świąt ciągle wypróbowuję nowe przepisy. Ostatnio sięgnęłam po przepis na pieczone pierogi podpatrzony już jakiś czas temu uVegazone. Drożdżowe ciasto w pierożkach okazało się Zobacz więcej
Kocham pierogi! To u nas standard na Święta, jak zresztą w większości domów. Królują z kapustą i grzybami, ale zawsze w wersji gotowanej. Pomyślałam- czemu by nie spróbować zrobić lekkiej modyfikacji? Zobacz więcej
Bardzo smaczne, pieczone pierożki w świątecznym klimacie w delikatnym, drożdżowym cieście. Pyszne jako przekąska, doskonałe do barszczu i czystych zup. Składniki na 30 sztuk: 1 szklanka mąki pszennej Zobacz więcej
Jak łatwo się zorientować z tradycją u mnie czasem na bakier jest, więc tradycyjne przepisy trochę zmieniam. Pierogi wszelkiej maści uwielbiam, ale jak już muszę zagnieść ciasto to wolę mieć mamę Zobacz więcej
Idealne do barszczu jako alternatywa dla tradycyjnych pierogów z kapustą i grzybami czy pasztecików. W nieco zdrowszej, bo pełnoziarnistej wersji, pieczone pierogi z kapustą i pieczarkami zachowują Zobacz więcej
Pierogi tochyba jedna znajpopularniejszych potraw naświecie. Podróżnymi nazwami, zprzeróżnym nadzieniem iprzygotowywane natysiące sposobów. Oczywiście najlepsze te wwykonaniu mamy lub babci. Alemożna Zobacz więcej
Składniki Farsz: mix suszonych grzybów, 20 gram liście laurowe, 3 sztuki ziele angielskie, 3 ziarna czosnek, 1 ząbek kapusta kwaszona, 500 gram cebula, 1 mała marchewka, 1 mała masło, 2 łyżki sól, Zobacz więcej
Pierogi pieczone, pyszne na ciepło, ale na zimno też zdadzą egzamin. Farsz: 12 g grzybów suszonych, 250 g kapusty lekko ukiszonej, 1 nieduża cebula, tłuszcz do smażenia (u mnie gęsi), 1 łyżka masła, Zobacz więcej
Zapewne już szykujecie się do wieczerzy wigilijnej, ja również, dlatego w ekspresowym tempie publikuję dla Was przepis na kolejny świąteczny przysmak. Obiecany przepis na słono. Przepis pochodzi z Zobacz więcej
Wyobrażam sobie, że gdyby kiedykolwiek los rzucił mnie gdzieś daleko, daleko od domu jedną z rzeczy, za którą najbardziej tęskniłabym byłaby niepowtarzalna atmosfera polskich świąt. Smak barszczu i Zobacz więcej
Pierogi goszczą na polskich stołach od setek lat. Prawdopodobnie zostały sprowadzone z Dalekiego Wschodu. Dawno temu pierogów nie jedzono często. Przygotowywano je głównie z okazji różnych świąt. Zobacz więcej