pierozki pieczone z grzybami i kapusta

Pierogi z kapustą i grzybami to jeden z klasyków wigilijnego stołu, a także kuchni polskiej. U mnie w rewelacyjnym cieście pierogowym – cienkim i elastycznym, z którym świetniesię pracuje. Nie jest to Zobacz więcej
Drożdżowe pierożki poznałam całkiem niedawno, bo zaledwie kilkanaście lat temu, po przeprowadzce w inny region Polski. Tam gdzie dorastałam, albo ich nie było, albo ja nigdy ich nie spotkałam :). A Zobacz więcej
Ponieważ co roku mam postanowienie, żeby się nie stresować na Wigilię, co mi się nigdy nie udaje, zaczynam przygotowania wcześniej. Pierogi spokojnie można zrobić z dużym wyprzedzeniem i zamrozić, Zobacz więcej
Pierogi pieczone, pyszne na ciepło, ale na zimno też zdadzą egzamin. Farsz: 12 g grzybów suszonych, 250 g kapusty lekko ukiszonej, 1 nieduża cebula, tłuszcz do smażenia (u mnie gęsi), 1 łyżka masła, Zobacz więcej
Zapewne już szykujecie się do wieczerzy wigilijnej, ja również, dlatego w ekspresowym tempie publikuję dla Was przepis na kolejny świąteczny przysmak. Obiecany przepis na słono. Przepis pochodzi z Zobacz więcej
Kocham pierogi! To u nas standard na Święta, jak zresztą w większości domów. Królują z kapustą i grzybami, ale zawsze w wersji gotowanej. Pomyślałam- czemu by nie spróbować zrobić lekkiej modyfikacji? Zobacz więcej
W ubiegłym roku planowałam zrobić te pierożki na Wigilię. Z racji tego iż zawsze obowiązkowo muszą pojawić się tradycyjne, gotowane, to z braku czasu z tych pieczonych zrezygnowałam. Zamroziłam za to Zobacz więcej
Ciasto: 4 szklanki mąki 2 łyżeczki soli 1 łyżka oleju ok.2 szklanki ciepłej wody Farsz: 2 garści suszonych grzybów 1 kg kapusty kiszonej sól pieprz 2 łyżki oleju 2 cebule Do ozdobienia 2 cebule ok.5 Zobacz więcej
Pierogi z kapustą i grzybami Farsz 30 g suszonych grzybów, 300 g kapusty kiszonej, 1 cebula, garść suszonych grzybów, 1 listek laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego, olej do smażenia. Ciasto 2,5 Zobacz więcej
Pierogi z kapustą i grzybami nie należą do moich ulubionych, ale raz w roku obowiązkowo muszą pojawić się na stole. Samo ich przygotowanie jest dużo bardziej pracochłonne niż chociażby takich ruskich, Zobacz więcej
Pierogi z kapustą i grzybami to jeden z klasyków wigilijnego stołu, a także kuchni polskiej. U mnie w rewelacyjnym cieście pierogowym – cienkim i elastycznym, z którym świetniesię pracuje. Nie jest to Zobacz więcej
Klasyczny przepis na pierogi z kapustą i grzybami. Tradycyjne polskie pierogi z kiszoną kapustą i grzybami to danie wigilijne, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Podajemy je polane Zobacz więcej
Święta coraz bliżej! Czas rodzinnych spotkań i.. maaaasy jedzenia. A wy wiecie już co przygotujecie w te święta? W większości polskich domów na stołach na pewno będzie można spotkać pierogi z kapustą Zobacz więcej
rosiolowa
rosiolowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rosiołowa
Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami 20

Wigilia bez pierogów z kapustą i grzybami? Nie możliwe! Jedni robią je na świeżo w dniu wigilii, inni kupują a jeszcze inni robią masową produkcję dużo wcześniej i mrożą by cieszyć się tą dobrocią Zobacz więcej
Wg mnie żadna Wigilia nie może obyć się bez pierogów z kapustą i grzybami, odsmażanymi, złotymi i chrupkimi. Pycha! Wczoraj prezentowałam uszka z grzybami. Przepis identyczny, można zrobić od Zobacz więcej
Czy jest ktoś na sali kto nie lubi tych pierogów?! Ręka do góry ;) Ja akurat jestem z tych do kochają wszystkie pierogi a właśnie Bożego Narodzenia nie umiałabym sobie wyobrazić bez tych pierogów. Zobacz więcej
Viki
Viki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Viki
Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami 26

Przepis na tradycyjne, wigilijne pierogi z kapustką i grzybami. Nie byłabym sobą gdybym nie wspomniała, że uwielbiam święta i już nie mogę się ich doczekać :) Cała rodzina razem, zapach choinki, Zobacz więcej
AnKa
AnKa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zasmakuj Kuchni
Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami 36

Pachnące świętami, tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami, których nie może zabraknąć na Wigilijnym stole. W naszym domu jadamy je nie tylko od święta, zresztą tak jak inne pierogi z różnymi Zobacz więcej
Bardzo smaczne, pieczone pierożki w świątecznym klimacie w delikatnym, drożdżowym cieście. Pyszne jako przekąska, doskonałe do barszczu i czystych zup. Składniki na 30 sztuk: 1 szklanka mąki pszennej Zobacz więcej
To nasz absolutny ‚must have’ na święta. Ciasto jest po prostu doskonałe. Kruche ale delikatne. Idealnie współgra z farszem grzybowym. Smaczne zarówno na zimno jak i na ciepło. U nas dość często Zobacz więcej